באופן עקרוני מומלץ לא לאכול
בשרים/דגים/ביצים שלא בושלו עד הסוף, והסיבה היא שיש סיכוי (נמוך מאד!!!) להדבק במחלה שנקראת טוקסופלסמוזיס. בתחילת ההריון את עוברת מספר בדיקות וביניהם בודקים האם את מחוסנת מפני המחלה הזו (או חו"ח חולה בה). זו אותה מחלה שעוברת דרך הפרשות של חתולים. זה נדיר שתהי מחוסנת מכיוון שהמחלה די נדירה. אז שימי לב שאם את רגילה לאכול כל חייך סושי, קרמבו, ביצים רכות, בשר מעושן, סלמון וכו' ועוד לא נדבקת, אז הסיכויים באמת נמוכים. אני לא מחוסנת ודי נזהרת, אבל אני חייבת להודות שחטאתי באכילת כריך סלמון פעמיים. ומה זה בא לי דג מלוח!!! בהריון הקודם לא ידעתי עד כמה זה נדיר ונזהרתי אפילו מאכילת פירה בחדר אוכל כי לא ידעתי האם שמים בו ביצים. רחל