זה לא מטדיר אותי ברמה גבוה

זה לא מטדיר אותי ברמה גבוה

אבל זה משהו שאני מידי פעם שואלת את עצמי כיום כמעט לא יוצא להכיר מישהו שלא היו לי בני זוג לפני כן, רובינו יוצאים עם אנשים שמנסים "לתקן את טעויות העבר על העור שלנו" והכוונה שלי היא לא שלילית. להיפך . רוב הבני זוג שלנו כבר חוו קשר או שניים ויודעים מה בא להם ובמיוחד מה לא בא להם ויודעים על איזה דברים לא לחזור ... ואז יוצא לי לחשוב האם לשאול על האקסית או לא ? כן , לפעמים אני סקרנית לדעת. מעצם היותי אדם פתוח אני מספרת בכל הזדמנות על דברים שעשיתי שעברו עלי גם אם בן זוג אחר היה מעורב בסיטואציה אבל הדרך שבה אני מציגה את הדברים היא נונשלנטית ואני יודעת ב-ו-ו-ד-א-ו-ת שהבן זוג לא מקנא אלא רק מעודכן לגבי דברים מעניינים שעשיתי. בדרך כלל זה לגבי מקמות בילוי שהייתי בהם , ועם מי היית שם .... הבן זוג שלי, הוא בונקר , לא מספר כלום על הבנות זוג שהיו לו , ואותי זה משגע כי הייתי מעדיפה גם לדעת בצורה נונשלנטית מאשר עם "הכנה מראש" כי כאשר מכינים אותי מראש לא להרגיש קינאה, זה יוצא ממני כי זה מה שמצפים ממני ולא בגלל שככה אני מחליטה להרגיש. אם זה היה "נפלט" הייתה לי הרגשה יותר שלמה לגביו מאשר אם היה מכין אותי מראש שהוא הולך לספר לי משהו לא קל. כי הרי הוא בחר בי מה זה משנה מה היה פעם . אם היית במועדון הזה איתה תעדכן אותי לא שהיית דווקא איתה אלא כי היית שם וזהו נקודה.... אבל זה גורם לי לתהות לגבי זוגות אחרים.... האם אתם יודעים כל דבר על הבן בת זוג שלכם או שיש דברים שאתם מעדיפים לא לדעת ? אתם מספרים על האקסים בכוונה או שזה "נפלט" ?

כן מדברים

אני שואלת, הוא עונה. הוא לא שואל, אני מספרת
יותר נכון, שאל, היום כבר לא, אבל שאל פחות ממני, בעיקר כי אני בנאדם שמשתף
אם את יודעת, לא תהיי מופתעת כשכל מיני דברים מוזרים יתדפקו לך על הדלת, ולא בהכרח אנשים, כמו שאריות. ככה למשל כשמצאתי איזה מכתב או הקדשה שנכתב עבורו ידעתי במה מדובר, ולא התרגשתי, לעומת אם הייתי נתקלת בזה בפעם הראשונה בלי לדעת את ההקשר. אני בעד לא להסתיר ואני בעד לקבל תשובות לשאלות ששואלים, אבל אני גם בעד לשאול רק את מה שרוצים לדעת.

risto2

New member
מה זה משנה

מה זה משנה לך מה אכל ומה שתה ומה בילה בעבר ? פחות חשוב לי על בת הזוג,ויותר חשוב לי מה היא היום ורק היום ! נושאים אחרים ,רלוונטים פחות נעשו ,ואני לא באתי לתקן שום דבר.

בטח שזה משנה

אפשר ללמוד הרבה על מי שעומד מולנו על סמך סיפורי עבר, ולא בהכרח סיפורים שקשורים באקסים. אגב, בת הזוג שלך היום, היא כמות שהיא בהתבסס על ארועי עבר, אז אתה קצת סותר את עצמך לא? אין כאן שום קשר לתיקונים כמו הכרת האדם שמולך, ומי שלא מתעניין בעברו של בן/בת הזוג שלו, לא באמת מתעניין בו (בלי קשר להתעניינות ספציפית באקסים).

באז באז

New member
נכון

ובגלל זה אני בורר את מה שאני מספר לפי מידת הרלוונטיות והעניין. בדיוק כמו כל סיפור\מידע אחר שאני מחליט לספר.

risto2

New member
אז על עפי התיאוריה שלך

אפשר לומר שאם הבחור שאיתו את יוצאת היה נאמן במשך שנים והיה לו מערכות יחסים נפלאות אבל לאחרונה הוא רק פוזל ובוגד . לפי מסקנתך הבן זוג הזה הוא מושלם כי חרפנו בעבר ובלה בלה ......................... ומה את יודעת על ההווה - כלום ! אחלה תיאוריה. חשוב יותר ההווה וכיום .

אתה שם לב שאין הגיון בדבריך../images/Emo13.gif

הווה זה מהש אנחנו חיים כיום נכון? מסכים עם ההגדרה הזו? לכן, אין שום מצב שבעולם שאדם לא ידע מה קורה בהווה, כי בהווה בניגוד לעבר או לעתיד לא *מתעניינים* אלא חווים, חיים. מכאן שאם נעשה הסקת מסקנות פשוטה ביותר נראה ש...אנחנו מכירים את מי שנמצא איתנו בעיקר על סמך ההווה! דיבורים על העבר רק משלימים לנו את מה שההווה לא יכול לעשות. אולי גם אין צורך לדבר על דיעות כי הן לא ממש "הווה" על דברים שכבר קרו כמו ההתנתקות, או מלחמת לבנון השניה? כי על בסיס הטענות שלך, אני לא אוכל להכיר את בן הזוג שלי בנוגע למה שקשור לעבר! אז גם אין צורך שאני אדע כיצד הוא מתייחס לארועי עבר ומה התפיסות שלו בנוגע לנושאים שאינם רלוונטים יותר כיום. מר ריסטו, הכל חשוב. האדם השלם הוא מכלול של דברים הוא מורכב מארועי העבר ומתעצב על ידי ארועי ההווה. אין הווה ללא עבר, מבין? בלי הסטוריה אתה כלום, ולהציב את ההווה במרכז כדבר שאנו לא זקוקים ליותר ממנו, הוא ממש אבסורד.

risto2

New member
שם הרבה היגיון והמון

יקירתי , על סמך הדברים שאמרתי ,לא אמרתי שיש לשלול את אירועי העבר או המקרים שקרו לבן הזוג. תקראי היטב מה שרשמתי ואמרתי כי לא משנה בכלל מה קרה בעבר ? את שואלת את עצמך :" על מה הוא מדבר ? " אז ראשית כל זוהי דעתי ואין לי כוונה לשכנע אותך אלא להציג לך דעה שונה מה שכנראה קשה לך מאוד לקבל אחת כזו . לא אמרתי שלא חשוב אלא אמרתי כי מה זה משנה כי ,משנה זה לא הרבה. אלו עובדות שקרו ,ובניגוד לעובדות ואירועים אדם דינאמי יותר. מה שאת לא מבינה כנראה .... אגב,על סמך את קובעת אם מה שנאמר לך הוא אמת או שקר עטוף בצלופן ?

יקירי,

אנשים הם דינאמיים אבל הם גם עקביים. זו תכונה אנושית כזו, לאשר דברים שהם כבר ידועים וקיימים. זה לא בדיוק עובדות וארועים כמו שאתה מציג את זה. מדובר כאן על התנהגות וכפי שאמרתי, מכיוון שאנשים הם עקביים ובכן... תסיק לבד את המסקנות. לא מדובר בנתונים כמו בת כמה הייתה האישה שאיתה הוא שכב, ואיזה גובה היה לה, כמו לדעת כמה זמן הם היו יחד ומה הוביל לפרידה. אין ספק שיש השפעה לתגובה שלי במידה ו-א. מדובר בגבר שכבר ניהל מערכות יחסים קצרצרות עם 20 נשים לאורך תקופות של בין חודש לחודשיים לבין ב. גבר שניהל כמה מערכות יחסים ביניהן היו כמה קצרות וכמה ארוכות. נכון, זה לא אומר שבתרחיש א' אני גם אהיה חלק מהסטטיסטיקה של מע' יחסים קצרה עם הבחור, אבל זה בהחלט יגרום לי להנמיך ציפיות. ידע = כוח ולדעת זה חשוב. אין כאן ציפייה לשינויים, כמו להכיר את מי שמולך וכמו שאמרתי, (בפעם המי יודע כמה) מכיוון שבני אדם הם כפי שהם על בסיס עברם, כאשר מכירים את העבר, מכירים את מי שעומד מולך. קח למשל אישה שבגדו בה בעבר, היא כבר לא בוטחת כמו שהייתה קודם לכן. עכשיו, אם לא תהיה מודע למקרה המצער הזה, מאוד יכול להיות שתהיה לך הרבה פחות סבלנות כלפי ההתנהגות שלה מולך. אולי היא תתקשר אליך פעם-פעמיים ביום יותר מהבחורה הממוצעת שלא נפגעה וכדומה. עכשיו, אם אתה לא יודע מה קרה לה *בעבר* תחשוב שהיא קרציה אובססיבית ובסופו של דבר תגיב באגרסיביות ואגב כך תפגע בה יותר. לעומת זאת, אם תדע מה קרה לה והחלטת ששווה לך לנסות לנהל איתה מערכת יחסים כי אתה מביע בה עניין רב, התגובה שלך כלפי ההתנהגות שלה מולך תהיה הרבה יותר סבלנית ואדיבה. חבל שאתה לא מצליח לתפוס כי לעבר יש קשר ישיר למי שאנחנו היום ומכאן שיש לזה קשר ישיר לבני הזוג שלנו.

risto2

New member
אין שום עניין ל תפיסה

אני פשוט לא מסכים איתך ואני לא רואה לנכון להסכים לדבריך. נוסף על כך,שיהיה לך המון בהצלחה בחקירות ובתפקיד החדש !

אף אחד לא דיבר על שלדים

כל אחד ושף מה שהוא רוצה לחשוף. ובנוגע לאמינות, אדם שלא יהיה כן איתי בנוגע לעבר גם לא יהיה כן בהווה וסופו של עניין זה להתגלות.

אין קשר ללהיות כן

להיות כן זה קשור למה שאומרים. מי שבוחר לא לספר - זה לא אומר שהוא לא כן.

התייחסתי

למה שריסטו כתב על אמת ושקר... ניצלתי את הבמה לשם כך. אולי הייתי צריכה לציין את זה. אני מסכימה עם המשפט שלך ואוסיף שמי שלא מספר למרות ששואלים אותו, ולא כי הוא אומר שהוא לא מעוניין להכנס לזה, אלא כי הוא מציג את מה שקיים כלא קיים, אז הוא לא כן. חוץ מזה, אני לא חולקת על כך שמי שבוחר לא לספר הוא לא בהכרח לא כן, רק הרגשתי צורך לחדד.

Krishi

New member
זה לא שהיינו מסתירים אחר מהשני

פשוט לא מדברים על זה יותר מדי. אם היה איזה סיפור או מצב כלשהו שהיה קשור לסיטואציה עכשווית שנתקלנו בה אז כן היינו מספרים אבל בגדול לא נתקעים על זה יותר מדי.

למעלה