"זה יום גדול לדמוקרטיה..

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
שמראה לנוער שלנו שגם ראש ממשלה אינו מורם מעם אלא שווה בפני החוק"..אמר הפרופ' קרסו.
אבל אל תשכח מר קומפרסור, שממש אותם בני נוער מבינים את העוול הנורא שעושים לראש ממשלה
באמצע מלחמה על קיומנו.
וזאת בעצם מלחמה שהוא מביא אותנו לנצח בה. ;-)
זוכרים שאמרתי שמפלגות הימין יגיעו ל-70 מנדטים?
אז כרגע זה לא רחוק משם והם עומדים כבר על 63 מנדטים.
סקרי בחירות 2024: זינוק בתמיכה בנתניהו והקואליציה
בעוד כמה שנים אותם בני נוער שיגיעו לבגרות ויוכלו להצביע, הם יהיו עוד 700 מנדטים לימין.
בינתיים תמשיכו להפעיל את "התותחים הכבדים" אילנה דיין, בן כספית, לא שזה יעזור במאומה, אבל מה איכפת לכם?
תחשבו שאתם בסרט "תותחי נברון". (תותחי עכברון)
63 מנדטים, זה יומה הגדול של הדמוקרטיה.|חיוךרחב|
משפט נתניהו: פרופ' רפי קרסו בהמלצה בריאותית לראש הממשלה

Harrington

Well-known member
מנהל
שמראה לנוער שלנו שגם ראש ממשלה אינו מורם מעם אלא שווה בפני החוק"..אמר הפרופ' קרסו.
אבל אל תשכח מר קומפרסור, שממש אותם בני נוער מבינים את העוול הנורא שעושים לראש ממשלה
באמצע מלחמה על קיומנו.
וזאת בעצם מלחמה שהוא מביא אותנו לנצח בה. ;-)
זוכרים שאמרתי שמפלגות הימין יגיעו ל-70 מנדטים?
אז כרגע זה לא רחוק משם והם עומדים כבר על 63 מנדטים.
סקרי בחירות 2024: זינוק בתמיכה בנתניהו והקואליציה
בעוד כמה שנים אותם בני נוער שיגיעו לבגרות ויוכלו להצביע, הם יהיו עוד 700 מנדטים לימין.
בינתיים תמשיכו להפעיל את "התותחים הכבדים" אילנה דיין, בן כספית, לא שזה יעזור במאומה, אבל מה איכפת לכם?
תחשבו שאתם בסרט "תותחי נברון". (תותחי עכברון)
63 מנדטים, זה יומה הגדול של הדמוקרטיה.|חיוךרחב|
משפט נתניהו: פרופ' רפי קרסו בהמלצה בריאותית לראש הממשלה
סקרי בחירות בתקופה זו שווים לת_ת ולא משנה מי עורך אותם. זאת מהסיבה הפשוטה ש:
א. אנחנו עוד לא יודעים מתי הבחירות תתקיימנה.
ב. אנחנו עוד לא יודעים מי יתמודד בבחירות אלו (לא ברמת מועמדים ולא ברמת מפלגות).
ג. בתקופה שבין היום עד לבחירות יתכן שינוי נסיבות כל כך גדול ומשמעותי (למשל נצחון-הפסד במלחמה), שגם אם הכל היה ידוע הסקרים לא היו שווים בשלב זה.
ד. כמובן שהדחקה של מכוני הסקרים לפיהם הם נכונים 'אילו הבחירות היו נערכות היום', זה תירוץ מטופש שהומצא בזמנו להגן על מינה צמח ומכוני הסקרים בכלל.

מכאן שאין לטעמי מה להתלהב יותר מדי. עם זאת, בהחלט חשוב לציין את הסקרים שצופי התקשורת הממוסדת לא ישמעו עליהם. וכמובן שזה בהחלט כר פורה לדיונים אקדמאיים בפורום :).

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
סקרי בחירות בתקופה זו שווים לת_ת ולא משנה מי עורך אותם. זאת מהסיבה הפשוטה ש:
א. אנחנו עוד לא יודעים מתי הבחירות תתקיימנה.
ב. אנחנו עוד לא יודעים מי יתמודד בבחירות אלו (לא ברמת מועמדים ולא ברמת מפלגות).
ג. בתקופה שבין היום עד לבחירות יתכן שינוי נסיבות כל כך גדול ומשמעותי (למשל נצחון-הפסד במלחמה), שגם אם הכל היה ידוע הסקרים לא היו שווים בשלב זה.
ד. כמובן שהדחקה של מכוני הסקרים לפיהם הם נכונים 'אילו הבחירות היו נערכות היום', זה תירוץ מטופש שהומצא בזמנו להגן על מינה צמח ומכוני הסקרים בכלל.

מכאן שאין לטעמי מה להתלהב יותר מדי. עם זאת, בהחלט חשוב לציין את הסקרים שצופי התקשורת הממוסדת לא ישמעו עליהם. וכמובן שזה בהחלט כר פורה לדיונים אקדמאיים בפורום :).
למה אתה אומר שאנחנו לא יודעים מתי הבחירות תתקיימנה?
אז תרשום..
הבחירות הבאות ייערכו ביום שלישי (פעמיים כי טוז) 27 אוקטובר 2026.
ויתמודדו שם ראש הממשלה המכהן מר בנימין נתניהו ירום הודו והוד תפארתו
נגד יאיר לפיד, בני גנץ ויתר הפוליטיקאים הזניחים.
לא שאני מזלזל בהם חלילה, אבל הם אינם בעלי אותה רמה של הוד תפארתו.
איך יודעים?
תראה איך שכולם מכרכרים סביבו,
פרקליט המדינה, שופטי בג"ץ, היועמ"שית, הם כולם מסוחררי חימה וכעס עליו.
אבל זה לא יעזור לאף אחד מהם.
מהסיבה הפשוטה ש...
האם יש אדם נוסף בכל העולם שניצח במלחמה ב-7 חזיתות
ובמקביל נלחם עכשיו בחזית נוספת, בית המשפט?
האאאאא? יש עוד אחד כזה?|חיוךרחב|
נסה לחפש בגוגל, אולי תמצא. |יעני|

Harrington

Well-known member
מנהל
למה אתה אומר שאנחנו לא יודעים מתי הבחירות תתקיימנה?
אז תרשום..
הבחירות הבאות ייערכו ביום שלישי (פעמיים כי טוז) 27 אוקטובר 2026.
ויתמודדו שם ראש הממשלה המכהן מר בנימין נתניהו ירום הודו והוד תפארתו
נגד יאיר לפיד, בני גנץ ויתר הפוליטיקאים הזניחים.
לא שאני מזלזל בהם חלילה, אבל הם אינם בעלי אותה רמה של הוד תפארתו.
איך יודעים?
תראה איך שכולם מכרכרים סביבו,
פרקליט המדינה, שופטי בג"ץ, היועמ"שית, הם כולם מסוחררי חימה וכעס עליו.
אבל זה לא יעזור לאף אחד מהם.
מהסיבה הפשוטה ש...
האם יש אדם נוסף בכל העולם שניצח במלחמה ב-7 חזיתות
ובמקביל נלחם עכשיו בחזית נוספת, בית המשפט?
האאאאא? יש עוד אחד כזה?|חיוךרחב|
נסה לחפש בגוגל, אולי תמצא. |יעני|
אני לא בטוח שהבחירות לא תוקדמנה. בהחלט יתכן שאם המלחמה ברצועת עזה ובכלל תסתיים, שהממשלה תרצה/תיאלץ ללכת לבחירות. אמנם עם התנהלות הפיקוד הבכיר בשלב זה עוד ייקח זמן עד שנשיג את המטרות ברצועה. אבל אם הפיקוד יוחלף זה יכול ללכת מהר מאוד יחסית.

בכל מקרה דווקא אם הקדנציה תושלם, אני לא בטוח שנתניהו יתמודד שוב. מתישהו גילו יכול להתחיל לשחק תפקיד מבחינתו (ואולי גם בסקרים).

זה שלפיד יתמודד וגנץ עדיין יחשוב שהוא כבר 10 שנים ראש ממשלה, אני לא חולק.

לגבי היותו המתאים ביותר בשעה הזאת, בהחלט יתכן. אבל לא לעולם חוסן :). מתישהו הוא יצטרך לפרוש על אף הידיעה הזאת וייכנס מישהו אחר ללשכה גם אם בשלב ראשון הוא ייחשב ברמה מופחתת מ"הוד תפארתו".

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אני לא בטוח שהבחירות לא תוקדמנה. בהחלט יתכן שאם המלחמה ברצועת עזה ובכלל תסתיים, שהממשלה תרצה/תיאלץ ללכת לבחירות. אמנם עם התנהלות הפיקוד הבכיר בשלב זה עוד ייקח זמן עד שנשיג את המטרות ברצועה. אבל אם הפיקוד יוחלף זה יכול ללכת מהר מאוד יחסית.
אני לא רואה שום סיבה באופק שהממשלה תלך לבחירות.
מהסיבה הפשוטה, כרגע אין לנו מספיק כסף נוסף כדי לבזבז על עוד מערכת בחירות
לכן עדיף מאוחר.. או יותר נכון בזמן.
בכל מקרה דווקא אם הקדנציה תושלם, אני לא בטוח שנתניהו יתמודד שוב. מתישהו גילו יכול להתחיל לשחק תפקיד מבחינתו (ואולי גם בסקרים).
נתניהוא כמו יין, ככל שהוא מתיישן כך הוא משתבח עם השנים. |מאוהב|
אבל הכי חשוב...
הוא חכם. ;-)
אין ללפיד מה להתמודד, הוא לא בנוי לזה.
לגבי היותו המתאים ביותר בשעה הזאת, בהחלט יתכן. אבל לא לעולם חוסן :). מתישהו הוא יצטרך לפרוש על אף הידיעה הזאת וייכנס מישהו אחר ללשכה גם אם בשלב ראשון הוא ייחשב ברמה מופחתת מ"הוד תפארתו".
כן, כאן אני מסכים איתך..
מתישהו נתניהו יצטרך לפרוש מחייו הפוליטיים.
אני מניח וגם מקווה שזה יקרה בשנת 2090..|חיוךרחב|

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לא רואה שום סיבה באופק שהממשלה תלך לבחירות.
מהסיבה הפשוטה, כרגע אין לנו מספיק כסף נוסף כדי לבזבז על עוד מערכת בחירות
לכן עדיף מאוחר.. או יותר נכון בזמן.
איי דונט נו, אבל כסף לא יהיה מה שיימנע זאת לדעתי. לכתחילה יש הצדקה שכן הקולות האומרים שאחרי האירועים שפתחו את המלחמה הזאת על הממשלה לקבל מנדט חדש מהעם, קולות סבירים בעיני (לא משפטית אבל בהחלט תחושתית). אלא שמאז כבר חלף יחסית הרבה זמן על אף שאני לגמרי בעד לדחות את זה עד לאחר המלחמה, כך שגם תחושת הצורך הזאת שהזדהיתי איתה בתחילת הדרך, מעט התעמעמה.
נתניהוא כמו יין, ככל שהוא מתיישן כך הוא משתבח עם השנים. |מאוהב|
אבל הכי חשוב...
הוא חכם. ;-)
בדיוק סיבה טובה מתישהו לפרוש, לפני שמשהו או מישהו יאלץ אותך לעשות זאת. אגב גם לי נראה שהוא משתבח עם השנים ובוודאי שנתניהו של אחרי אירועי שמיני עצרת התשפ"ד הוא לא זה שהיה לפניהם. השאלה אם זה קבוע או זמני, גורף או נקודתי, וכו'.
אין ללפיד מה להתמודד, הוא לא בנוי לזה.
"להתמודד" הוא דווקא לגמרי בנוי :). הוא עושה את זה 24/7 כבר שנים. לנצח, שם יש לו בעיה קטנה של חוסר התאמה.
כן, כאן אני מסכים איתך..
מתישהו נתניהו יצטרך לפרוש מחייו הפוליטיים.
אני מניח וגם מקווה שזה יקרה בשנת 2090..|חיוךרחב|
יכול כמובן לגמרי להיות שאני טועה בהערכתי. היא לכתחילה גם לא חד-משמעית. אך לעניות דעתי ככל שהכנסת תשלים את ימיה בקדנציה הזאת, כך הסיכוי שנתניהו יתמודד שוב, קטֵן בהתאמה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
יכול כמובן לגמרי להיות שאני טועה בהערכתי. היא לכתחילה גם לא חד-משמעית. אך לעניות דעתי ככל שהכנסת תשלים את ימיה בקדנציה הזאת, כך הסיכוי שנתניהו יתמודד שוב, קטֵן בהתאמה.
אני גם חושב שייתכן שאתה טועה בהערכתך.
כי כולם נוטים לחשוב שהמשפטים וההפגנות נגדו בקפלן סופן שנתניהו יישבר ויפרוש מהחיים הפוליטיים. |יעני|
אבל אתם חייבים להבין שעבור נתניהו כל אלה הם בסך הכל ה"דלק" שמניע אותו.
הוא מקבל את ה"דלק" הזה והוא מייד הופך להיות, טיל בליסטי.
אין שום כיפת ברזל בעולם שמסוגלת ליירט טיל בליסטי כזה. |מאוהב|

Harrington

Well-known member
מנהל
אני גם חושב שייתכן שאתה טועה בהערכתך.
כי כולם נוטים לחשוב שהמשפטים וההפגנות נגדו בקפלן סופן שנתניהו יישבר ויפרוש מהחיים הפוליטיים. |יעני|
אבל אתם חייבים להבין שעבור נתניהו כל אלה הם בסך הכל ה"דלק" שמניע אותו.
הוא מקבל את ה"דלק" הזה והוא מייד הופך להיות, טיל בליסטי.
אין שום כיפת ברזל בעולם שמסוגלת ליירט טיל בליסטי כזה. |מאוהב|
על כל הנ״ל אינני חולק. עדיין אני לא שולל את האפשרות שיפרוש מתישהו, למשל בבחירות הבאות (רק אם הכנסת תשלים את ימיה). זה אגב לא יקרה, קטגורית, אם לא ישוכנע שיש מישהו שיכול להחליף אותו. תחושת השליחות שלו והממלכתיות שלו, וכמובן ההיקף מהשמצת הרל״ב, קרי הקרבת טובתו העצמית למען המדינה והכלל, ימנעו זאת.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
על כל הנ״ל אינני חולק. עדיין אני לא שולל את האפשרות שיפרוש מתישהו, למשל בבחירות הבאות (רק אם הכנסת תשלים את ימיה). זה אגב לא יקרה, קטגורית, אם לא ישוכנע שיש מישהו שיכול להחליף אותו. תחושת השליחות שלו והממלכתיות שלו, וכמובן ההיקף מהשמצת הרל״ב, קרי הקרבת טובתו העצמית למען המדינה והכלל, ימנעו זאת.
אם הוא יפרוש..
זאת תהיה בכיה לדורות.
אפילו השמאלנים יתגעגעגעו אליו. |חיוךרחב|

ריקי זו אני

Well-known member

אני לא יודע מה עובר לנתניהו בראש, אני גם לא יודעת מה לוחשת לו אשתו ואם בניו באוזן בתחילת הארבע שעות שינה שלו... אבל
1. נתניהו נמצא כרגע בשיאו...
2. כל המתחרים מולו... נמצאים עמוק עמוק בבור...
3. לנתניהו מצפות 2 קדנציות מלאות שבהן יוכל להטביע חותם בהרבה תחומי חיים שבהם הציון שהציבור מעניק לו - נמוך...

Harrington

Well-known member
מנהל
אני לא יודע מה עובר לנתניהו בראש, אני גם לא יודעת מה לוחשת לו אשתו ואם בניו באוזן בתחילת הארבע שעות שינה שלו... אבל
3. לנתניהו מצפות 2 קדנציות מלאות שבהן יוכל להטביע חותם בהרבה תחומי חיים שבהם הציון שהציבור מעניק לו - נמוך...
1 = סיבה טובה לא להתמודד שוב בבחירות הבאות. בוודאי לא אם הוא ישלים את הקדנציה הנוכחית במלואה (יחסית) והבחירות לא יוקדמו משמעותית.

אלא ש... בנימין נתניהו לא שוקל את השיקולים האלה שאני שוקל כאן עבורו :). לא מעניין אותו מהי טובתו האישית ומה עדיף לו. מעניין אותו מה טובת המדינה. לאור נקודה 2 שלך אשר גם הוא מאמין גדול בה כידוע, אם לא יעלה עד לקראת הבחירות הבאות מועמד שלדעתו יוכל לנהל את המדינה, הוא יתמודד שוב בלי לחשוב פעמיים בכלל.

על 3 אנחנו לא ממש חולקים. ברור שלהיסטוריה הוא ייכנס כאחד המנהיגים הדגולים של המדינה והעולם בתקופתו. ברור גם שיבוא יום והשמאל יתגעגע אליו, בדיוק כמו שהיום הוא מתגעגע פתאום (או עושה את עצמו מתגעגע) למנחם בגין, על אף שבזמן אמת קילל אותו וקרא להתפטרותו (זמן רב לפני שהוא בעצמו שקל זאת). עם זאת, שתי קדנציות זה לא מעט זמן. במהלך תקופה כזאת שפורמלית היא עוד כ-6 שנים בס"ה מעכשיו, יכול לקרות הרבה. ראשית בית המשפט יכריע את התיק בשלב הנוכחי שלו. מן הסתם יהיו שם ערעורים ולא משנה איזה צד יפסיד, אבל הכרעה ראשונה תהיה ואם זו לא תהיה לטובתו, זה בהחלט צפוי לפגוע בו. כך גם ביחס לתוצאות ועדת החקירה לענייני שמיני עצרת התשפ"ד. זאת אמנם כרגע עדיין לא קמה, אבל זה הרי ייעשה מתישהו.
מעבר לכך, יש את נתניהו של לפני 07/10 ואת זה של אחריו. כרגע הוא מתפקד בדרך מאוד מסוימת ואני מברך על כך באופן כללי. אבל אם יחזור לזה שהיה לפני האירועים, גם מבחינה קואליציונית לא יהיה לו קל ופשוט כמו שהיום.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
|כן| זה באמת נכון.
אני בטוח לחלוטין שאצבע אלוקים בדבר.
רואים בפירוש איך מבירא עמיקתא של ה-7 באוקטובר
היגענו תוך שנה לאיגרא רמה רמה באבו אבוהה רמה.
הקב"ה הראה לנו את שתי קצוות המקל.
עכשיו אנחנו רק צריכים לבחור.
א) ללכת אחרי מנהיג דגול ובעל שיעור קומה כמו נתניהו ירום הודו והוד תפארתו?
או..
ב) ללכת אחרי לפיד, גנץ ואייזנקוט. |פנים|

ועוד לא דיברתי על בנט שבטח יבוא לטלויזיה ויחתום על מסמך שבו הוא אומר שהוא לעולם לא יחבור לאחמד טיבי. |פנים|

jackie111

Well-known member
יש לך בעיה בהבנת הסקרים שמתפרסמים.

יש כמה עיתונים שיזמו לפרסם סיקרי בחירות.הם פנו לחברות
שמתפרנסות מסקרים בראשן יושב בדרך כלל דוקטור לסטיסטיקה
והן נבחנות כל הזמן על יכולתן.

ויש עוד חברת סקרים שבראשה עבריין ללא השכלה מתאימה.
שמפרסמת סקרים רק בערוץ 14.

השוני בין התוצאות נראה שאחת מהן מזייפת את תוצאות המדגם.

למשל ביום חמישי פורסם בערוץ 12 13 ומעריב לליכוד 25 מנדטים.
בערוץ 14 הליכוד מקבל 34 מנדטים.

זו לא טעות זה פשוט זיוף תוצאות שיטתי בערוץ 14.

יש אתר אינטרנט שמרכז את התוצאות בצורה מדעית יותר. המדד

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
יש לך בעיה בהבנת הסקרים שמתפרסמים.

יש כמה עיתונים שיזמו לפרסם סיקרי בחירות.הם פנו לחברות
שמתפרנסות מסקרים בראשן יושב בדרך כלל דוקטור לסטיסטיקה
והן נבחנות כל הזמן על יכולתן.

ויש עוד חברת סקרים שבראשה עבריין ללא השכלה מתאימה.
שמפרסמת סקרים רק בערוץ 14.

השוני בין התוצאות נראה שאחת מהן מזייפת את תוצאות המדגם.

למשל ביום חמישי פורסם בערוץ 12 13 ומעריב לליכוד 25 מנדטים.
בערוץ 14 הליכוד מקבל 34 מנדטים.

זו לא טעות זה פשוט זיוף תוצאות שיטתי בערוץ 14.

יש אתר אינטרנט שמרכז את התוצאות בצורה מדעית יותר. המדד

זה ממש לא נכון, ג'קי יקירי.
לפני כמה ימים קיבלתי מסרון בטלפון שבו נשאלתי בדיוק את אותן שאלות שעלו על המסך של הטלויזיה בערב.
הסקרים הם אינם מזוייפים כלל, הם משקפים בפירוש את דעת הקהל.
מאחורי הסקרים יש אנשים אמיתיים.

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 63.8 · צפיות: 4
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 36.3 · צפיות: 4
  • ביי.jpg
    ביי.jpg
    KB 37.5 · צפיות: 4

jackie111

Well-known member
זה ממש לא נכון, ג'קי יקירי.
לפני כמה ימים קיבלתי מסרון בטלפון שבו נשאלתי בדיוק את אותן שאלות שעלו על המסך של הטלויזיה בערב.
הסקרים הם אינם מזוייפים כלל, הם משקפים בפירוש את דעת הקהל.
מאחורי הסקרים יש אנשים אמיתיים.
לזייף הם יכולים בהרבה דרכים. לא ניתן לדעת
כיצד חישבו את התוצאות. אבל בשוני בין יתר
הסקרים גדול מידי כדי שנגיד שלא היה זיוף.

נערך לאחרונה ב:

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לזייף הם יכולים בהרבה דרכים. לא ניתן לדעת
כיצד חישבו את התוצאות. אבל בשוני בין יתר
הסקרים גדול מידי כדי שנגיד שלא היה זיוף.
אין לי את הכלים לשלול את האפשרות של זיוף כזה, לפי דבריך..
אבל בוא נצא מתוך הנחה שאם הימין יזייף וגם השמאל יזייף
בסוף האמינות של כל נושא הסקרים האלה תרד לאפס אחד גדול
וכבר אף אחד לא יאמין להם יותר.
לכן אני חושב שאותן חברות אשר עורכות את הסקרים האלה ממש לא יטעו את ציבור הצופים
אלא ישתדלו לשקף את האמת ככל שניתן.
כי אמינות ואמיתות זה שם המשחק.

למעלה