זהו, הגיע הזמן להיפרד מהחלב והקפה

זהו, הגיע הזמן להיפרד מהחלב והקפה

איך קשה לייייייייייי!!!
זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת בחיים.
קפה קר על הבוקר חורף/קיץ/סתיו/אביב
אבל החלב עושה בי שמות
והקפה, גם אם הוא היה בריא, אני חושבת עליו כאלו דברים איומים, שאין מצב שהוא עושה לי טוב...
למעט למורל "c'est bon pour le moral..."

הולכת עכשיו לסופר להשלים קניות לשאבעס
ומחשבת כמה שקיות חלב צריכה כך שתספקה לעוד סופ"ש של תענוגות
ותסתיימנה עד ראשון בבוקר...
והמחשבה על כל כאבי הראש שמחכים בשבוע הבא...

אוף


דברי עידוד יתקבלו בברכה
 
לא הבנתי, למה להיפרד מהקפה?

אלא אם כן יש איזו סיבה בריאותית..
בכל אופן בקפה אפשר גם לשים חלב סויה. נשמע אולי לא משהו בהתחלה אבל אני בכמעט שבועיים שאני טבעונית, זה מה שאני שמה בתחליף קפה שלי וזה טעים לא פחות מהחלב הרגיל. כשזה חלב סויה של תנובה, גיליתי שאפילו לא צריך להוסיף סוכר לקפה, כי הוא מתוק כשלעצמו.
כך שאם הפרידה מהקפה היא בגלל החלב, לדעתי זאת לא סיבה. אם מסיבה אחרת, כמובן שזה לשיקולך.
בכל אופן שיהיה בהצלחה
 
כמה סיבות

1) מעולם לא הצלחתי לשבור את הקשר קפה-טעים-רק-עם-חלב פרה. כל החלב סויה-אורז-שקדים וכו', ממש לא טעימים בעיני, לא מצליחה להתרגל לטעם שלהם.
בלי סוכר אני שותה מאז שאני בת 7

2) אני רוצה להפסיק עם חלב פרה, כי אני כבר מלאה ליחה, נזלת ובצקות ממנו, וגם קלורית זה לא תורם. זהו, הגיע הזמן להיפרד. לא עושה לי טוב.
כמו כשהפסקתי לעשן, במשך שנה לא נגעתי בנס קפה בשביל לא לעורר את הצורך בסיגריה. גם כאן, אם איני שותה נס קפה אין לי צורך בשתיית חלב. אני לא אוהבת לשתות חלב סתם כך.
3) אני לא חושבת שקפה הוא בריא. אבל בואי נגיד שלו הייתי מסתפקת בכוס אחת ביום, ניחא. הבעיה אצלי, היא הכמות... אני שותה הרבה יותר מדי כוסות קפה ביום, ומכך גם הרבה חלב, וזה מעגל.
לו הייתי טיפוס אחר, הייתי עד היום מעשנת 1-3 סיגריות ביום עם כוס קפה אחת וזהו, אבל ברור לי שאם היום, אחרי 12 שנות עישון, אקח שאכטה אחת, שאכטה אחת.... תוך יומיים אעשן בחזרה קופסה ביום ואחרי שבוע כבר אגיע לשתיים ביום

בקיצר, הגיע הזמן להיגמל, בתקווה שהפעם זה יחזיק יותר משנה.
דיווחים עצבניים בהמשך ...

תודה
 

le ad

New member
לגבי הקפה

יש תחליפים שעשויים מחומרים אחרים, כמו שיבולת שועל. כמובן שזה ללא קפאין. לטעמי זה מספיק בסדר כקפה, וגם אפשר לשתות ללא הגבלה.
 
בהצלחה

אני כבר כמה שנים לא שותה קפה בכלל אבל אצלי אולי זה לא חוכמה כי מלכתחילה לא הייתי מכורה (הייתי שותה כוס או שתיים ביום לכל היותר) ולא היו לי תסמיני גמילה. אבל אני מאמינה שאם רוצים אפשר להגמל גם מהתמכרות קשה

גם אני כידוע נמצאת עכשיו בתהליך הטבענות, כבר קרוב לשבועיים טבעונית לחלוטין, מקווה גם כן להחזיק מעמד
 

vegetalien

New member
גם ליין אדום יש.

אז מה? צריך להסתכל לא רק הצדדים החיוביים, אלא גם על הצדדים הפחות יפים, וגם ביין אדום וגם בקפה יש כאלו.

המסקנה שלי - עדיף לאכול יותר פירות וירקות, ואת הקפאין והאלכוהול להשאיר לאחרים. מי שרוצה, לבריאות.
 

Gidi Shemer

New member
ואכן- טוב ונעים לשתות יין אדום

לא המון, אבל יופי לגוף ולנפש (נעלמה לי סיסמה, שימי לב שכתבתי על גוף ונפש!!)
 

Gidi Shemer

New member
טעים ומשמין גם יחד

החברה מאד נהנו וניסו גם לאכול פלאפל כמו שאנחנו אוכלים (עם הדחיסה של הכל בפיתה). היה בסה"כ טעים ומעבר לזה- מאד נחמד. משפחה מאד כיפית.

מה שכן, פתאום קלטתי כמה שונה אנחנו אוכלים היום ביחס למה שאכלנו כשהיינו ילדים. טיגנו גם פלאפל וגם צ'יפס וריחות השמן המטוגן היו כל כך זרים ומוזרים לאורח החיים הנוכחי שלנו שמיד נזכרתי איך בילדותי טיגון בשמן בכמויות (שלא לדבר על כך שמרגרינה גם היתה חלק מהחגיגה לפעמים) היה רקע קולינרי קבוע.

למי שבכל זאת אוכל צ'יפס, מאד ממליץ על שיטת הטיגון הכפול- שלש דקות טיגון ראשון- הוצאה והבאה לטמפרטורת החדר- טיגון שני להזהבה ממש לפני הארוחה.

וטיפ אחרון, אם אתם במקרה עוברים לארה"ב והילדה שלכם מאד רוצה לקנות צ'יפס באיזשהוא אירוע, אל תזמינו chips. צפויה לכם אכזבה לא קטנה (מנסיון). אחת מהמילים שמשנות את משמעותן תוך כדי שחוצים את האוקיינוס האטלנטי.
 
יש יתרונות להזדקנות...


איזה כיף לשמוע שהיה מוצלח


כשהיינו ילדים
זה היה פשוט נורא
כל המטבח היה מטוגן, אבל פשוט הכל, זוועה.
כל מאכלי הבשר, אפילו אורז היו מטגנים אצלנו.
עד היום אני לא מצליחה לגרום לאבי להפסיק לאכול מרגרינה
הוא לא מבין מה לא בסדר בה...

למה אתה ממליץ על הטיגון הכפול, בגלל הפריכיות? [שאלה זו שאוכלת צ'יפס פעם בשנתיים במסעדה]

למה? מה מקבלים כשמזמינים chips?
זכור לי מלפני כמעט 30 שנה שהייתי בארה"ב בתור ילדה
שזה היה צ'יפס לכל דבר, לא?
 

Gidi Shemer

New member
צ'יפס בארה"ב = תפוצ'יפס

ושאר החטייפים הדומים.

מה שאנחנו קוראים צ'יפס נקרא בארה"ב french fries או fries.

הטיגון הכפול הוא לא רעיון שלי אלא מומלץ ע"י מומחי הצ'יפס. אני מתאר לעצמי שהמכה הראשונה אוטמת את הצ'יפס והשניה מבשלת את הצ'יפס מבפנים. ככה באמת מתקבלת הפריכיות.
 

קורין65

New member
לי היו תסמיני גמילה במשך שבועיים

אל תישברי!. אחר כך מרגישים הרבה יותר טוב.
 
בד"כ זה לוקח אצלי 3 ימים

את כל כך צודקת!!

הבעיה היא
שאני junkie... של קפה

מקווה שהפעם זה יחזיק מעמד יותר זמן...
 

קורין65

New member
אני הייתי שותה5-6 כוסות ביום

זה גרם לי להיות כל כך עצבנית כל היום. ברוך שפטרנו!.
ניסיתי בהתחלה קפה ללא קפאין, וזה עשה לי מיגרנות איומות, אז כמובן שזרקתי מיד את הקופסא לפח.
אז נכון ששבועיים מרגישים לא נעים, אבל אחרי שבועיים הגוף מתרגל.
חייבת לומר שאני מאד מבינה אותך. יש משהו כאילו "מרגיע" בהרגל הזה של לפתוח את היום עם הקפה...גם אני פעם חשבתי שאי אפשר להיפטר מזה, אבל מסתבר שזה אפשרי וגם מרגישים הרבה יותר טוב אחר כך.
 
למעלה