זהו, בדיקוטת הדם יצאו לדרך...

דש1דש

New member
זהו, בדיקוטת הדם יצאו לדרך...

אז תפוחית (5) עברה את בדיקות הדם היום. מילאו לה משהו כמו 10 מבחנות..... צום של 12 שעות. תשמעו - אני גאה בילדה הזו!!!!
אחותה כבר סיפרה לה שזה עם מחט גדולה וכל מיני.... מה שלא עזר, מצד שני גם בכתה (אחותה, אוהבת הרופאים והבדיקות) מרה שהיא לא עושה היום בדיקת דם - ככה שתפוחית יכלה להבין שזה דוקא משהו שווה
הגענו. גם אני עשיתי, אז שאלתי אם היא רוצה שאני אתחיל. היא אמרה שלא. שאלתי אם היא חוששת ותשובתה היתה - לא היא רק סקרנית
היתה בחורה חמודה לאללה שפטפטה איתה ושאלה אותה אם היא יודעת אותיות תשובתה היתה שהיא כבר קוראת וכותבת (האמת בהחלט נכון - בעיקר פתח - קמץ והתחלנו חיריק - ובכל זאת - מבחינתה היא קוראת
) אז ההתחלה היתה רגועה. היא ישבה עלי ונתנה יד, אמרתי לה שהיא יכולה לעצום עיניים אם היא לא רוצה לראות, אבל היא התסכלה ולא צייצה ולא זזה. בערך במבחנה החמישית היא אמרה שכואב לה קצת, אבל היא מתגברת
כשהכל נגמר, כמובן בתרועות עידוד שלי ושל הערפדית היא היתה גאה מאוד בעצמה, אבל עשתה סימני הקאה.... לא היה לה מה להקיא (צום של 12 שעות לא משאיר הרבה) והיא התאוששה. זהו עבר הלכנו לחנות ליד לקנות לה מה שבא לה לאכול ולגן. עברנו את זה - עכשיו נחכה לתשובות...... יש לי ילדה גיבורה להפליא מתי מקבלים תשובה על הנוגדנים (היו שם מיליון בדיקות - כולל גליצרידים וכולסטרול
) ועוד שאלה - היא לא הצליחה לעשות קקי, גם אתמול וגם היום (וזה כבר מדאיג ומראה על לחץ - כי היא עושה לפחות פעמיים ביום מיום לידתה). כמה בדיקת הצואה הכרחית לאיבחון?

../images/Emo229.gif לתפוחית הגיבורה

קבלת התשובות משתנה בין הקופות וסך כל הבדיקות שנערכו. עד כמה שזכור לי, ל-TTG לוקח כמה ימים. כפי שכתבה כיכושית, בדיקות צואה אינם קשורות לבדיקות לצליאק. כנראה שהרופא רצה לבדוק עוד אפשרויות כגון חיידק בצואה. לא צריך כמות גדולה של צואה. הרבה הצלחה! אמא של הבנים

מתי11

New member
../images/Emo24.gif לתפוחית

כל הכבוד לכולכן! כפי שכתבתי בשרשור קודם -בדיקת הצואה היא לצורך שלילת תולעים,טפלים וכו'''שיכולים לגרום כאבי בטן וכמובן דם סמוי. מתי

27חומד

New member
../images/Emo13.gifגם אצלינו ממתינים עכשיו לתוצאות.

עשינו לנוגדנים וגם את הגנטית. אני מאד מתוחה ומקווה שלא העברתי להם את הרעה הזו.

דש1דש

New member
../images/Emo4.gif עזרה בקריאת התוצאות

יש כבר קצת תוצאות. מה שנראה לי לא תקין - פריטין יצא לה די נמוך
למרות שההמוגלובין שלה הוא בסדר 13.3 (10-120 והיא רק 30 בפריטין) מה שנראה לי מדאיג - AST מעל הנורמה (נורמה במכבי 10-31 והיא 32 ALT 0-28 והיא 15 (קראתי שהיחס משנה משהו) אפשר להגיד משהו מתואות אילו?

פינקי33

New member
היי דש1דש, לא יודעת מה זה AST אבל

לא נראה לי ש-32 זו חריגה אם הערכים הנורמלים הם עד 31... בכל בדיקת דם יש חריגות קטנות כאלה ולא מעט. בהצלחה בהמשך!

net the jet

New member
ודרך אגב- כל עוד משהו בנורמה( למשל

הפריטין ) אז זה בנורמה- זה אומר שזה בסדר... חריגה, או משהו שלא בנורמה- זה מחוץ לטווח.

KYT1

New member
אני יודעת שאם החריגות קטנות

הרופאים לא מתיחסים לזה. אל תדאגי מכל צבע אדום שאת רואה, לרובם הרופא לא מתיחס ואומר שזה בסדר. רק כשיש חריגה משמעותית למעלה או למטה הם מתייחסים.

למעלה