זהו, אני לא יכול יותר

זהו, אני לא יכול יותר

כבר זמן מה אני ניסיתי להסתיר את זה, אבל אני לא יכול יותר. הרבה שמו לב לדעות המתנדנדות שלי, יש לזה סיבה - פחד. ניסיתי להסתיר שאני כבר לא ימין, אבל זהו - אני לא יכול יותר. אני נהיתי שמאל ציוני יהודי, אני כבר לא ימין. עכשיו אני סוציאל-דמוקרט, ולא קפיטליסט. בימים האחרונים אני אומנם דיברתי כימין, אבל אני כבר לא חשבתי כימין. אתמול פרשתי מכל תנועות הימין שהייתי פעיל בהם, והצטרפתי לנוער העבודה. אני מקווה, שלמרות המחלוקות הימנים ישארו חברים שלי. אני מקווה שהשמאל ייקבל אותי.

מטרניך

New member
לא טענת לפני זמן קצר שהנאצים היו

'שמאל'? אבל צחוק בצד. הם לא היו לא שמאל ולא ימין, אלא חייה מזן חדש, לאסוננו. אתה בחור צעיר וטבעי שמתנדנדים - מטפחים אשליות ואז מתאכזבים ואז מחפשים את המזל בצד השני. התאכזבת מהליכוד עכשו אתה רץ לעבודה, ומה אתה חושב שתמצא שם? גאולה? שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אימך (משלי א' 8-9). קח לך פסק זמן ותכניס סדר למחשבותיך. הכי טוב זה בעזרת שאלות ותשובות לעצמך. ותנסה גם להיות ADVOCATUS DIABOLI - פרקליט השטן - עם עצמך. העמד את עצמך לביקורת ופתור לעצמך שאלה שאלה עד שתמצא קרקע מוצקה תחת רגליך.

תגובה

האמת התהליך של שינוי הדעות לקח זמן. לפני כשבוע הבנתי שאני שמאל, אך הסתרתי זאת ודיברתי כמו קודם למרות שכבר לא חשבתי כך. היום כבר הבנתי שאין לי במה להתבייש, אני שמאל - מה רע? את המדינה הקיימו השמאל, מישהו לא מסכים? חשבתי שההיטלר שמאל רק כי המילה "סוציאליסטית" הייתה בשם המפלגה, אבל הבנתי שהשם היה שקרי. עובדה, המפלגות הסוציאליסטיות באמת (הסוציאל-דמוקרטים והקומוניסטים) היו היחידות שהצביעו נגד התוכנית של הייטלר בפרלמנט. הייטלר היה קפיטליסט - הוא אפילו הכריז על היהודים, הסוציאליסטים והקומוניסטים כעל האויבים הגדולים ביותר שלו.

אני יכול להציע לך

דבר כזה: לפני שאתה נכנס להצהרות וויכוחים, מימין ומשמאל, קרא בעיון מה כותבים המשתתפים, איך הם מנמקים את טענותיהם, מה הן עמדותיהם האמיתיות מאחורי הדיבורים, איך הם מדברים ביניהם, איך הם מגיבים זה לזה, איך הם משמיצים ומגדפים זה את זה. אני רציני: גם זה מעניין. ליתר דיוק "מעניין" במרכאות. כלומר לא מעניין לכשעצמו, אלא יכול להבהיר במקצת את תמונת המצב בפורום. "שמאל" הוא מושג די רחב ומעורפל. ובתור "שמאל קיצוני" כבר שלחתי לך למעלה תגובה ארסית אחת. בכל אופן אני חוזר על הצעתי: נסה קודם לראות מה קורה פה, מה מעשית מציע כל אחד מאתנו, גבש לעצמך תמונת מצב כלשהי, חפש את עצמך בסקאלה הזאת, ואז... ואז קדימה! מוזמן לצלול למים העמוקים והלא-כל-כך-צלולים.

חימס

New member
אני מסכים

אל תראה אף אלטרנטיבה כמושלמת. יכול להיות שזו באמת הסיבה לתנודות התכופות שלך - ציפיות גבוהות ואכזבה מרה ומהירה. תלמד את החומר ותלמד את עצמך. אמנם אני חוזר על אותם הדברים במילים אחרות, אך רק כדי לחזק את המסר ולהדגיש את חשיבותו.

iceviper

New member
ברכות-מאחד שעשה את אותו הצעד

לפני מספר ימים פורסמה ידיעה על כנס בהשתתפות עשרות חברי ליכוד ש"עברו את הכביש".כן ירבו.

מטרניך

New member
שמחת עניים לעומת ה-90 אלף מצביעים

שנטשו אתכם רק לפני שנה וחצי מהחברים במרצ שלא התפקדו ליח"ד.

yeshgvul

New member
אתה רציני ????

אם זה מנחם אותך, אני בגיל 9 חשבתי שגוש אמונים זו תנועה טובה לישראל

מטרניך

New member
לפי המנטאליות שלך לא יפתיע אותי אם

תעשה את הסיבוב חזרה בשלב כלשהו לכיוון ברוך מרזל.

למעלה