ושוב האם הטירונית -חויה ממלון. אשמח לתגובות

osnat1414

New member
ושוב האם הטירונית -חויה ממלון. אשמח לתגובות

זו שוב אני האם הטירונית לילדה בת 5.5. עם צליאק(+סכרת). אז השבת, חודש ושבוע אחרי הגילוי, היתה שבת משפחתית למשפחה של בעלי המורחבת - הוריו, בני דודים, סבים,וכו'. המשפחה שלו סופר סופר תומכת ולא הפסיקו להפציץ אותי לפני בטלפונים עם שאלות (זו שבת ראשונה בכלל עם הצליאק ואיתם ועוד במלון!) הגיעו עם ארגזים של חטיפים שמותרים (לדעתי אין יותר דובונים בסופר שלהם) ואסרו על כל הבאה של חטיף שאסור לאף אחד מבני הדודים (למרות נטייתם המוזרה בד"כ להסחב לבתי מלון עם קורנפלקס). למען הסר ספק, הם חזק בקטע של אוכל ומגיעים לבתי מלון עם מלאן עוגות ופיצוחים ל"בין הארוחות". אז עוגות התרתי להם להביא כי ממילא היא לא אוהבת את הרוב. כל זה רק בתור רקע ועכשיו לנושא החשוב. ההורים של בעלי דיברו עם המלון 100 פעם לפני והכינו אותם שיש ילדה עם צליאק, ושאלו מה לעשות. במלון אמרו שלא רוצים שנביא אוכל איתנו בגלל בעיות כשרות, אבל אין בעיה, הם מכירים וייערכו. הגענו שעתיים לפני שבת (כולנו שומרי שבת) והרמתי טלפון מתוך המלון למטבח להתעניין מה יהיה לילדה לאכול (צריך לציין שניסיתי לתפוס את השף בשבוע לפני ללא הצלחה). התשובה - עוף וירקות. אבל היא לא אוהבת ירקות?? ומה עם מרק עוף, יהיה "כשר"? לא! ומה עם משהו שילדים אוהבים כמו שניצל/פסטה? נשאלתי אם אני רוצה שיכין מרק עוף בשבילה לפני שבת וכמובן שרציתי. חוץ מזה שניצל אין (הוא לא שמע על פירורים נטולים) וכל הקינוחים עם גלוטן. בסוף הילדה טעמה מעט מהמרק, העוף היה איכסה והרבה תסכול על זה שכל היתר אסור. התעקשנו וקיבלנו תירס נקי מהמטבח ובזה בערך מוצתה הארוחה. אהה, גם אורז לבן שהוא נשבע שבלי אבקת מרק. ואני שואלת: מה עושים כשבאים למלון? האם מצופה שאם מרגיעים אותי שהיה בסדר אכן יכינו משהו מיוחד, או שכמו שהתברר, לא דובים ולא יער? והאם הייתי בסדר שנתתי לה לאכול מהאורז והמרק, שלדברי השף היו נקיים מאבקות מרק?
 
הניסיון שלי עם בתי מלון

נסיוני בבתי מלון הוא בעיקר שלילי, הרבה יותר מאשר חיובי ולכן בימים כתיקונם אינני פוקד בתי מלון, אלא קמפינגים (רצוי מנותקים ככל האפשר מציויליזציה, כאלה שלא כל עם ישראל ואשתו מגיעים שמה). אמנם היו לעיתים נדירות בתי מלון שהרשימו אותי באוריינות הצליאק שלהם, אולם שנה לאחר מכן עם חזרתי לאותם מקומות - התגלה ההיפך הגמור. כמו כן, גם במלונות שבהם יכולתי לאכול - האוכל לא היה עילוי, גם אם מרוב אושר באותם רגעים הייתי סבור שהצלחת היתה מלאה בגן עדן עלי אדמות. כאמור - ברוב בתי המלון לא מבינים מה זה. הגדילו לעשות במלון בים המלח, שנ"נאלצתי" לשהות בו סופ"ש שלם בפסטיבל מחול מזרחי שהופעתי בו: הובטח לי תפריט VIP ללא גלוטן, בכל זאת מפיק ופרפורמר בפסטיבל, כזה שיש לו גישה לכל מי שהוא רק רוצה במלון. והתוצאה? התפרצות צליאק ארוכהההההה ומתמשכתתתתת לאורך כל הארוע. לא אשכח כמה היה זה קשה להופיע מול מאות איש כשבתוכי בטן מתפוצצת ואני עוד רגע רוצה להתעלף מהחולשה האיומה... טיפים מימני: 1. להימנע בארץ מבתי מלון, כי לא מבינים שם עניין וחצי עניין בדבר ההימנעות הגלוטן. 2. ואם כבר חייבים - להתעלם מבקשת המקום הנוגעת בחשש "כשרות": אם אתם שומרי כשרות - מותר לכם להביא מה שאתם רוצים למלון. מיטב שלמוני כספכם מושקעים באותו סופ"ש, זכותכם לשמור על בריאות ילדתכם, פיקוח נפשה ולא קיפוחה. לפני ש"אואשם" ב"ישראליות יתר" וב"שילמתי אז מגיע לי הכל", להווי ידוע לכולנו, ברוך השם, שאתם לא גנבתם כלום מאף אחד, שלא הרגתם אף אחד ווודאי שלא הלבנתם פני ברייה ברבים. בסה"כ יש לכם "רק" ילדה רכה וטובה עם צליאק. לפיכך, סליחה רבה, כן מגיע לכם הכל בהקשר הזה. המינימום שתודעת שירות לקוחות ומינימום מקצועיות בתרבות ארגונית (שלא לדבר על תבונה ועל רגישות אנושית בסיסית) מחייבים, המינימום הזה לא מומש. על זה אני מונע עצמי (בקלות) מלשלם מיוזמתי, כי קורבן צרכני ובריאותי אני לא.
 
עזבי המלון - אבל המשפחה שלכם !!!!!!

מה זה הדבר הזה ? איזו השקעה ? את לא מבינה איזו קנאה את עושה פה לרוב הפורום. לרבים יש משפחה שמכבידה, לאחרים משפחה תומכת, אבל את מדברת על משפחה תורמת ומסייעת, וממש מתלהבת. לא יאומן, חשבתי שאין דברים כאלו בכלל. תהנו מהם. זה נדיר.
 

amysh

New member
את ממש ללא צודקת

אני כבר הספקתי להיות בכמה וכמה בתי מלון באטרץ ותמיד יקבלתי אוכל ללא גלוטן משביע רצון. לא זוכרת אכזבות. על אילו בתי מלון את מדברת? הכנת אותם מראש?
 

netoy

New member
בתי מלון בארץ

היו לנו גם וגם. מתוך הנסיון של גם וגם למרות שתמיד מבטיחים, יש לנו מספר כללים: (*) תמיד אבל תמיד מביאים פלטה חשמלית, סיר, מחבת ואוכל בסיסי (שניצלים, פסטה, נקניקיות, פיצות, קורנפלקס שהוא אוהב וכו). ילדים הם עם בררן (לפחות שלי כאלה) ולכן גם אם יש קורנפלקס, אבל לא מהסוג שהוא אוהב כאילו אין בכלל. (*) תמיד מסכמים עם השובב מראש על תפריט בית - כלומר המבוסס על מה שהבאנו איתנו (שמן וביצים אנחנו משנוררים מהמקום כי קצת בעיה לסחוב). (*) תמיד מביאים עודפים על גבי עודפים וכך - אנחנו לא מוצאים את עצמנו רצים סביב אוכל כל הסופשבוע ולא מתעצבנים במקום להנות. הפתעות יש לנו רק טובות. (רמז - במיוחד אם זו רשת פאתל שפשוט מחרידה ביחס שלה לצליאקים - כולל תשובות לא ענייניות והבטחות שאף פעם לא מקוימות. לעומת זאת רשת רימונים הצנועה לוקחת בגדול עם האוכל הנטול בכל מקום שהיינו בו).
 

osnat1414

New member
תודה רבה לכל המגיבים - תמכתם, ייעצתם והחכמתם

למרות התסכול הרב, לא נראה לי שבשלב זה נימנע מבתי מלון כי צריך לזכור שממילא גם קודם לא מדובר בילדה שקיבלה את מלוא התמורה לאגרה בנושא האוכל. כשמדובר במבוגר שלא יכול לטעום כלום זה הרבה יותר מרגיז אבל עם ילדים ממילא רוב האוכל לא רלבנטי. כל מה שמצופה זה שאת המעט שהם אוכלים שלפחות יכנו. ואתם צודקים - אסור לסמוך על הנס. פעם הבאה אביא הכל ליתר בטחון ושיקפצו לי עם הכשרות. אגב, ממילא כל מה שאני מביאה זה כשר.
 
מה עושים

אני מאוד מסכימה איתך שלגיטימי לצפות לאוכל שמתאים לילדים. באמת שאני לא מבינה מה הקושי בלהכין חזה עוף ללא ציפוי בתוספת של צ'יפס או פירה (עם עדיפות לצ'יפס), זה משהו שבאמת לא דורש השקעה מיוחדת. גם קינוחים, כל כך קשה לספק גלידה נטולה? וזה אומר "מכירים וייערכו"?! בפעם הבאה אני ממליצה לך להתעקש לדבר עם השף לפני כן, לא לסמוך על "יהיה בסדר", לא להרגיש שאת קרציה ומציקה כי את לא - את פשוט דואגת לבת שלך. לא לסמוך על המשפט "אנחנו מכירים ונערך" אלא לדרוש תשובה חד משמעית מה הולכים להגיש לילדה ולהציע במקרה הצורך - לשאול אם אפשר להכין XYZ במידה ומציעים מאכלים שהיא לא תאהב. אני לא חושבת שזה ינחם אותך אבל אני אספר לך איך אני למדתי כמה זה חשוב: הוזמנתי למסיבת רווקות של חברה טובה שכללה ארוחת ערב שבושלה ע"י שף שהוזמן במיוחד והובהר לו שיש שתי צליאקיות בין האורחות, כשהמארגנת רצתה להסביר לו בדיוק מה מותר ומה אסור הוא התעקש שאין צורך, שהוא יודע ומכיר והכל יהיה בסדר. במעמד הארוחה גילינו שאפילו את הסלט והאורז אסור לנו לאכול כי הרוטב של הסלט שהוא הכין בעצמו היה גלוטני ולאורז הוא הוסיף אטריות מסיבה לא ברורה (בשום מקום אחר לא נתקלתי בהוספת אטריות לאורז). רוב מנות הבסיס היו גם ככה גלוטניות ונשארנו עם תפוחי אדמה ונתחי בשר שאני אישית לא מתלהבת מהם. אז ככה לומדים שאי אפשר לסמוך על "אני יודע ומכיר ויהיה לך מה לאכול" אלא צריך לשאול במפורש מה יהיה ולוודא שבאמת יודעים מה זה צליאק ומה זה גלוטן.
 

ADEELI

New member
שהייה בבית מלון

לצערי גם אנחנו חוינו סיטואציות לא נעימות בבתי מלון. למדנו מהניסיון והדברים הולכים ומשתפרים: לומדים מה לשאול, מה לקחת, עם מי לדבר ובאיזה מלונות להתארח. נקודת המוצא שלך צריכה להיות, שאת אף פעם לא יכולה לדעת מה יהיה בדיוק (לטוב ולרע) ושגם כשאומרים לך ש"יהיה בסדר", זה ממש לא מבטיח שיהיה בסדר ושאכן מבינים באוכל נ"ג. הבעיה היא לא רק נושא הגלוטן, אלא הגיל של הילדה. למבוגרים יותר קל להסתדר עם אוכל מבושל ומגוון, ילדים פחות. לי יש בת בת 6.5 וכמו שאמרת בגיל הזה הם לא אוהבים עוף מבושל ולא ירקות וכו' וכו'. לכן צריך להיערך ולהתארגן מראש. אנחנו מצטיידים עם אוכל מהבית. ברוב המלונות יש מקרר קטן שניתן לאחסן בו אוכל. לוקחים דברים יבשים כמו לחם, קורנפלקס, עוגיות, בייגלה וכד'. אני לוקחת אוכל מוכן שאפשר לאכול קר (קציצות, פשטידות אפויות בתבנית מאפינס, תפוח אדמה אפוי) או מאכלים שאפשר לשפוך עליהם מים חמים ולהנות מהם (פסטות, איטריות). למדתי לקחת מוצרים בסיסיים כדי שיכינו לבת שלי דברים שהיא אוהבת כמו פירורי לחם נ"ג (בשביל שניצל). שווה לבדוק כאן בפורום אם יש המלצות על המלון המיועד או לבחור מלון שידוע כידידותי לצליאקים ושיש עליו המלצות (אנחנו היינו במלון של פתאל וכן הבינו, שיתפו פעולה והגישו מבחר של מוצרים ללא גלוטן). אני יודעת שלא כיף לנסוע למלון עם אוכל ולא כיף להתעסק עם אוכל בחופש (הלא בשביל זה יוצאים לחופש), אבל בין האופציה של ויתור על חופש ומלון ובין לצאת להתאמץ ולהנות, בחרנו באופציה השנייה. מקווה שיהיו ניסניונות יותר מוצלחים בעתיד. פורים שמח. .
 

מתי11

New member
הצעה מניסיוני הדל

פעם ראשונה יצאנו למלון כחצי שנה אחרי גילוי הצליאק. הבאתית איתי קורנפלקס,לחם,פיתות,לחמניות,גבינה צהובה
,טוסטר קטן לטוסטים, קטשוף,שניצלים ,רוטב בולונז,פסטה,אורז כמובן.ברור שעוגת שוקולד שאפיתי,עוגיות ,חטיפים וכו'... שכחתי לציים שנסענו ללילה בלבד!!!
אבל זה נתן לי הרגשה שאין הפתעות לא טובות,שלבת שלי יהיה מה לאכול. כשבוע לפני ההגעה שלחתי מכתב בפקס למלון ,וידאתי שנתקבל ויומיים לפני ההגעה דיברתי עם השף עצמו. הוא ידע אבל אני בדקתי שהוא אכן יודע. לארוחת ערב הראשונה היא קיבלה עוף בתנור,אורז לבן,ירקות ואכלה את הדג סלמון שהיה כמנת פתיחה. בבוקר הכנתי לה טוסטים בחדר (אנחנו לא שומרים שבת) וכך ירדנו לחר אוכל ,כמובן מלווים בקורנפלקס. יש קושי כששומרים שבת אבל אני מאמינה שעם מתארגנים נכון זה אפשרי. אפשר להביא פירורי לחם נטולים,לבקש שירכשו עבורה לחמניות/קורנפלקס אפילו לקבוע תפריט עם השף ,במיוחד כשמדובר על להכין מראש בגלל שבת. עם הזמו תלמדו מה מכון למשפחה שלכם. אם כבר הזכרתי משפחה-מגיעה להם
-כל הכבוד.זה לא מובן מאליו. מתי
 
למעלה