ושוב האם הטירונית -חויה ממלון. אשמח לתגובות
זו שוב אני האם הטירונית לילדה בת 5.5. עם צליאק(+סכרת). אז השבת, חודש ושבוע אחרי הגילוי, היתה שבת משפחתית למשפחה של בעלי המורחבת - הוריו, בני דודים, סבים,וכו'. המשפחה שלו סופר סופר תומכת ולא הפסיקו להפציץ אותי לפני בטלפונים עם שאלות (זו שבת ראשונה בכלל עם הצליאק ואיתם ועוד במלון!) הגיעו עם ארגזים של חטיפים שמותרים (לדעתי אין יותר דובונים בסופר שלהם) ואסרו על כל הבאה של חטיף שאסור לאף אחד מבני הדודים (למרות נטייתם המוזרה בד"כ להסחב לבתי מלון עם קורנפלקס). למען הסר ספק, הם חזק בקטע של אוכל ומגיעים לבתי מלון עם מלאן עוגות ופיצוחים ל"בין הארוחות". אז עוגות התרתי להם להביא כי ממילא היא לא אוהבת את הרוב. כל זה רק בתור רקע ועכשיו לנושא החשוב. ההורים של בעלי דיברו עם המלון 100 פעם לפני והכינו אותם שיש ילדה עם צליאק, ושאלו מה לעשות. במלון אמרו שלא רוצים שנביא אוכל איתנו בגלל בעיות כשרות, אבל אין בעיה, הם מכירים וייערכו. הגענו שעתיים לפני שבת (כולנו שומרי שבת) והרמתי טלפון מתוך המלון למטבח להתעניין מה יהיה לילדה לאכול (צריך לציין שניסיתי לתפוס את השף בשבוע לפני ללא הצלחה). התשובה - עוף וירקות. אבל היא לא אוהבת ירקות?? ומה עם מרק עוף, יהיה "כשר"? לא! ומה עם משהו שילדים אוהבים כמו שניצל/פסטה? נשאלתי אם אני רוצה שיכין מרק עוף בשבילה לפני שבת וכמובן שרציתי. חוץ מזה שניצל אין (הוא לא שמע על פירורים נטולים) וכל הקינוחים עם גלוטן. בסוף הילדה טעמה מעט מהמרק, העוף היה איכסה והרבה תסכול על זה שכל היתר אסור. התעקשנו וקיבלנו תירס נקי מהמטבח ובזה בערך מוצתה הארוחה. אהה, גם אורז לבן שהוא נשבע שבלי אבקת מרק. ואני שואלת: מה עושים כשבאים למלון? האם מצופה שאם מרגיעים אותי שהיה בסדר אכן יכינו משהו מיוחד, או שכמו שהתברר, לא דובים ולא יער? והאם הייתי בסדר שנתתי לה לאכול מהאורז והמרק, שלדברי השף היו נקיים מאבקות מרק?
זו שוב אני האם הטירונית לילדה בת 5.5. עם צליאק(+סכרת). אז השבת, חודש ושבוע אחרי הגילוי, היתה שבת משפחתית למשפחה של בעלי המורחבת - הוריו, בני דודים, סבים,וכו'. המשפחה שלו סופר סופר תומכת ולא הפסיקו להפציץ אותי לפני בטלפונים עם שאלות (זו שבת ראשונה בכלל עם הצליאק ואיתם ועוד במלון!) הגיעו עם ארגזים של חטיפים שמותרים (לדעתי אין יותר דובונים בסופר שלהם) ואסרו על כל הבאה של חטיף שאסור לאף אחד מבני הדודים (למרות נטייתם המוזרה בד"כ להסחב לבתי מלון עם קורנפלקס). למען הסר ספק, הם חזק בקטע של אוכל ומגיעים לבתי מלון עם מלאן עוגות ופיצוחים ל"בין הארוחות". אז עוגות התרתי להם להביא כי ממילא היא לא אוהבת את הרוב. כל זה רק בתור רקע ועכשיו לנושא החשוב. ההורים של בעלי דיברו עם המלון 100 פעם לפני והכינו אותם שיש ילדה עם צליאק, ושאלו מה לעשות. במלון אמרו שלא רוצים שנביא אוכל איתנו בגלל בעיות כשרות, אבל אין בעיה, הם מכירים וייערכו. הגענו שעתיים לפני שבת (כולנו שומרי שבת) והרמתי טלפון מתוך המלון למטבח להתעניין מה יהיה לילדה לאכול (צריך לציין שניסיתי לתפוס את השף בשבוע לפני ללא הצלחה). התשובה - עוף וירקות. אבל היא לא אוהבת ירקות?? ומה עם מרק עוף, יהיה "כשר"? לא! ומה עם משהו שילדים אוהבים כמו שניצל/פסטה? נשאלתי אם אני רוצה שיכין מרק עוף בשבילה לפני שבת וכמובן שרציתי. חוץ מזה שניצל אין (הוא לא שמע על פירורים נטולים) וכל הקינוחים עם גלוטן. בסוף הילדה טעמה מעט מהמרק, העוף היה איכסה והרבה תסכול על זה שכל היתר אסור. התעקשנו וקיבלנו תירס נקי מהמטבח ובזה בערך מוצתה הארוחה. אהה, גם אורז לבן שהוא נשבע שבלי אבקת מרק. ואני שואלת: מה עושים כשבאים למלון? האם מצופה שאם מרגיעים אותי שהיה בסדר אכן יכינו משהו מיוחד, או שכמו שהתברר, לא דובים ולא יער? והאם הייתי בסדר שנתתי לה לאכול מהאורז והמרק, שלדברי השף היו נקיים מאבקות מרק?