ורידים...

בריזה6

New member
ורידים...

השאלה על ה-GBS גרמה לי לחשוב על משהו: אנחנו מקבלות אינפוזיה לוריד בלידה. אני פוחדת פחד אימים ממחטים! לאו דווקא מהדקירה אלא מהתחושה שהן בפנים. כמה שאלות: 1. מסתובבים עם המחט תקועה כל הלידה? 2. איפה הכי פחות כואב? 3. איפה הכי נוח? תודה

אין לי תשובה

אבל אני איתך בפחדים מהמחט התקועה הזו... אני אבקש כל מקרה בקיפול של היד... רק כדי לא לראות את זה כל הזמן מול העיניים :) כי כששמים על גב היד זה פשוט תקוע מולך, לא?

נועה1018

New member
זו לא מחט שתקועה לך בווריד..

נכון שדוקרים אותך עם מחט אבל בניגוד לבדיקת דם המחט לא נשארת בגוף.. היא פשוט משמשת כעזר בכדי להכניס מן צינורית מאוד מאוד מאוד דקיקה לוריד דרכה החומר עובר... בעיקרון לי הכי נוח זה בגב היד קצת למעלה,,יש מקומות שעושים ממש בחיבור בן המרפק לאמה איפה שמכופפים את היד אבל זה מגביל קצת את התנועה זה בכל אופן מה שהסבירה לי האחות בחדר הלידה. מבחינת תחושה את לא מרגישה כלום (אני בכל אופן) וכן אני מאוד לא אוהבת כל מה שקשור למחטים זריקות ודברים שמחדירים לגוף אבל פרט לדקירה זה ממש לא נורא ואפילו רצוי לעשות את זה כי כאשר יש חלילה מקרה חרום והגוף נכנס למצב של לחץ הורידים מתכווצים בגוף ואז קשה יותר להחדיר מחט לכן יש מקומות שכבר לפני שמים הכנה על כל מקרה_ושוב זה מה שהוסבר לי על ידי האחות אם טעיתי בהסברים אשמח לשמוע גם אני תיקון ולהשכיל...

ואפשר גם בשרש כף היד

בצד ההכנסה של המחט קצת יותר מציקה מגב כף היד, אבל התנועה אח"כ חופשית יותר שם כנראה גם מוצאים ורידים מהר יותר כנראה, כי כשהגעתי לחדר לידה הורידים שלי התכווצו ו"ברחו" מהכאבים ולא יכלו לשים לי אינפוזיה בגב כף היד כמו שביקשתי

neshimonet

New member
לא אשת מקצוע אבל

מהנסיון שלי (שתי לידות ואשפוז ארוף וניתוח שלא קשורים ללידה) מכניסים פתח לאינפוזיה אצל כל יולדת - למקרה חירום ...... אני ממש לא מאמינה שכשתבואי ללידה (לא משנה מאיזה סוג) תיהיה פנויה להתעסק - אם את מרגישה או לא את הצינורית של האינפוזיה. בכל אופן כמו שהסבירה נועה - זו צינורית מפלסטיק וזה כמיד מספיק שעקרונית את לא מרגישה אותה - את כן עשויה להרגיש את הפלסטרים מסביב - אבל גם זה לרוב לא קורה. איפהעדיף להכניס??? לדעתי עדיף להכניס איפה שהאחות עושה את זה הכי בקלות - ז"א איפה שהורידים שלך הכי נגישים - ואת זה תוכלי לשאול את האחות

lowprofile

New member
אם אין לך בעיות מיוחדות, את יכולה לבקש שלא

יכניסו לך. אני מכירה נשים שילדו בבית חולים לגמרי בלי מחט. הם עושים פרצופים והכל, וזה ודאי פחות נעים אם חו"ח יכניסו אחר כך במהירות. לי בפעמים הראשונים היה ממש לא נוח, כי פחדתי להזיז את היד. אבל ברגע שהראו לי שזה סתם פחד שלי (המחט גמישה), היה לי יותר קל. הכי נוח היה לי - על גב היד אני חושבת.

בריזה6

New member
לא כ"כ הבנתי

מה זה אומר "שלא יכניסו לך"? הרי לכל אחת מכניסים אינפוזיה. את מתכוונת שאפשר ללא מחט?

lowprofile

New member
אפשר ללדת בלי שיפתחו לך את הוריד

אם אני מבינה נכון, פתיחת הוריד כנוהל נועדה למצב חירום, וגם כדי שתוכלי להספיק לקבל נוזלים לפני אפידורל. אבל, את יכולה לסרב לזה, או להסביר שאת חוששת, ובמקרה הזה, לא יעשו לך את זה.

ממש לא

אף אחד לא יכול להכריח אותך לשום דבר הרעיון מאחורי פתיחת הוריד זה שבשעת חרום הורידים עלולים להצטמק ו"לברוח" ואז יהיה קשה יותר להכניס את המחט במקרה שלי- אני זאת שביקשתי נוזלים כי לא הייתי מסוגלת להכניס משהו לפה והרגשתי שזה מה שנכון לי באותה מידה הייתי יכולה לא לבקש (או לבקש שלא) וללדת בלי אינפוזיה ובלי מחט

אם את לא מתכוונת לקחת אפידורל, את יכולה לוותר

על התענוג המפוקפק הזה. פשוט לסרב. תודה לאל שכבר למדתי לעשות את זה. זה מאוד הטריד אותי בלידות שכן קיבלתי אינפוזיה.

לי מעולם לא החדירו אף מחט באף לידה

זה ממש לא חובה, אלא אם כן את רוצה אפידורל או שיש סיבוכים. מה שנשאר לך בתוך היד זה לא המחט אלא רק צינורית גמישה שלא מאד מרגישים, אפשר לבקש לשים אותה בצד האחורי של היד וזה מפריע פחות. בכל מקרה, אפשר לחכות עם זה ולראות אם את רוצה לקבל אפידורל, ורק במקרה כזה להתחיל עם כל פרוצדורת המחטים.

בריזה6

New member
אני אצטרך מחטים כי אצטרך לקבל אנטיביוטיקה

לחיידק ה-GBS. ככה שבכל מקרה אדקר. מה שמעניין אותי זה איפה הכי פחות כואב להידקר ואיפה הכי פחות מציק. לא בהכרח שזה אותו מקום לשתי השאלות... בגב היד נראה לי כואב להידקר. השאלה אם זה מציק אח"כ?

כן ראיתי אח"כ בהודעה אחרת שלך

זה לא היה ברור מההודעה הזאת. אני מניחה שזה מאד אינדיבידואלי, בד"כ עושים בפנים היד ליד המרפק כי שם קל למצוא וריד ופחות סיכוי שתצטרכי להדקר כמה פעמים, אבל זה מקום מציק יחסית.

ש ע מ

New member
לי לא הכניסו כלום באף לידה

ילדתי פעמיים ברמב"ם ולא הכניסו לי כלום. אני כמוך מפחדת פחד מוות ממחטים (גם אם ישכנעו אותי שזו רק צינורית שנשארת..). בלידה הראשונה עוד הגעתי בהצהרות שארצה אפידורל ולא שמו אינפוזיה (הגעתי מוקדם מידי). בסוף הילדה התקדמה מהר ולא הספקתי אפידורל. הלידה השניה היתה ממש מהירה וכבר ידעתי שאני יכולה בלי אפידורל... בקיצור, גם לא הייתי צריכה אינפוזיה. כדאי בעיני לבדוק מדיניות של בתי חולים וגם להתעקש אם אפשר...

למעלה