ועכשיו נשאלת השאלה למה הסמרטוט הקפלניסט העלוב התקפל

וביקש חנינה מהנשיא ביודעו וגם באומרו שהוא חף מפשע ולעולם לא יודה באשמה ? אם אתה לא מודה באשמה ובית משפט עדיין לא הוכיח את אשמתך אז למה אתה צריך חנינה?
זה לא הגיוני לבקש חנינה מהנשיא וביחד עם זה לומר אני לא אשם ולא מודה באשמה ולעולם לא אודה בשום אשמה שהמדינה מאשימה אותי .
הנשיא צודק .הוא אומר כדי לחון אותך אני צריך שבית משפט יוכיח בפסק דין חלוט שאתה אשם בעברות על החוק או שאתה מודה בעברות על החוק בית המשפט כבר אינו צריך להוכיח שאתה עבריין ויפסוק את דינך לאשם באותם העברות שהודית בהן ואז אשקול חנינה.

Harrington

Well-known member
מנהל
וביקש חנינה מהנשיא ביודעו וגם באומרו שהוא חף מפשע ולעולם לא יודה באשמה ? אם אתה לא מודה באשמה ובית משפט עדיין לא הוכיח את אשמתך אז למה אתה צריך חנינה?
זה לא הגיוני לבקש חנינה מהנשיא וביחד עם זה לומר אני לא אשם ולא מודה באשמה ולעולם לא אודה בשום אשמה שהמדינה מאשימה אותי .
הנשיא צודק .הוא אומר כדי לחון אותך אני צריך שבית משפט יוכיח בפסק דין חלוט שאתה אשם בעברות על החוק או שאתה מודה בעברות על החוק בית המשפט כבר אינו צריך להוכיח שאתה עבריין ויפסוק את דינך לאשם באותם העברות שהודית בהן ואז אשקול חנינה.
היכן ומתי הנשיא אמר את מה שאתה טוען כאן שהוא אמר?

Harrington

Well-known member
מנהל
אמר חנינה יקבל רק אם יודה באשמה ויפרוש מהחיים הפוליטיים. זה אחרי שכח קפלן איימו עליו שיגמרו לו את הקריירה אם הוא ייתן חנינה לנתניהו .
כן, כתבת כבר שאמר. שאלתי היכן עשה זאת? מתי (לא אחרי מה אלא באיזו הזדמנות)?

או אם תרצה, מי עבד עליך וסיפר לך שהנשיא הצהיר כך?

DANIAVNI

Well-known member
התהליך של עשיית הצדק הוא עינוי גדול לאדם וגם כלשהו לרבות משפחתו בסביבתו הקרובה , כל שכן ראש הממשלה, גם אם אינו אשם.

ביזבוז עצום של כספים, זמן,אנרגיות נפשיות ושנות חיים .
מה אם זה פשוט נמאס ?

התהליך של עשיית הצדק הוא עינוי גדול לאדם וגם כלשהו לרבות משפחתו בסביבתו הקרובה , כל שכן ראש הממשלה, גם אם אינו אשם.

מה אם זה פשוט נמאס ?
נמאס להרבה אנשים שיש להם משפט ארוך,

במקרה שלו הוא משך את המשפט.

ולמה לו מגיע ולאחרים לא?

כי הוא ראש ממשלה?

מה עוד אתה מוכן לתת לראש ממשלה?

אתה לא מבין שהוא כל פעם רוצה עוד?

עוד שומרים עוד מטוס,עוד שיפוץ בבית,עוד אוכל יקר.

אין סוף לדרישות שלו.

DANIAVNI

Well-known member

ולמה לו מגיע ולאחרים לא?

כי הוא ראש ממשלה?

מה עוד אתה מוכן לתת לראש ממשלה?

אתה לא מבין שהוא כל פעם רוצה עוד?

עוד שומרים עוד מטוס,עוד שיפוץ בבית,עוד אוכל יקר.

אין סוף לדרישות שלו.
כל הדרישות שלו שהעלית לא רלבנטיות לעניין זה
הן רלבנטיות בפני עצמן
וכמובן שמבחינת התחושות האנושיות שלך ברור שלכל אותן דרישות שיותרות אנטגוניזם יש השפעה על
מה שנחשוב ונחליט בעניין החנינה
אבל האמת שזה לא ממש קשור .

DANIAVNI

Well-known member
ממש קשור כי זה אומר לך שזה האישיות,תמיד בולעת עוד.
אז נניח שיש לו אישיות שבולעת הכל
למה זה צריך להשפיע על בעד ונגד חנינה
אפילו אם זו אישיותו
יכול להיות שהגיע לקצה גבול יכולתו לדעתו אפילו אם אינו אשם .
כן אני יודע
קשה לגלות אמפאטיה כלפי אדם שאיננו מסמפטים
אבל זה נדרש.

זה שנמאס לו מהמשפט זה ברור.

מאיפה אתה יודע מה דעתו?

זה שהוא אומר את זה לא אומר שהוא מאמין בזה.
כן אני יודע
אבל זה נדרש.
דני אני אזכיר לך משפט נשכח,

מי שמרחם על אכזריים סופו שיתאכזר לרחמנים.

צביקה5311

Well-known member
אז נניח שיש לו אישיות שבולעת הכל
למה זה צריך להשפיע על בעד ונגד חנינה
אפילו אם זו אישיותו
כן אני יודע
אבל זה נדרש.
זה לא אישי.
אני בעד הסדר כלשהו שיסיים את הסגה הזאת.
יש לנו בעיה. חצי מהעם מאמין שתפרו לו תיקים.
חצי מהעם לא השתחרר מתחושת הנרדפות מאז קום המדינה למרות שכמעט כל המילניום הזה (25 שנה) ברובו הימין שולט (בנט לא בדיוק שמאל).
הימין מחזיק בדעה ובצדק כנראה שאם לא נתניהו, אין לו קלף מנצח. אם מזיזים את נתניהו, בעתיד הנראה לעין הימין הקשה יכול לשכוח מהשלטון.
כל הסקרים מראים שכנראה ביבי ימשיך אבל בפורמט אחר לגמרי. בן גביר, סמוטריץ והחרדים, מחוץ למשחק.
אולי עם ש"ס, הם ריאליים ומתונים יותר

זה לא אישי.
אני בעד הסדר כלשהו שיסיים את הסגה הזאת.
יש לנו בעיה. חצי מהעם מאמין שתפרו לו תיקים.
חצי מהעם לא השתחרר מתחושת הנרדפות מאז קום המדינה למרות שכמעט כל המילניום הזה (25 שנה) ברובו הימין שולט (בנט לא בדיוק שמאל).
הימין מחזיק בדעה ובצדק כנראה שאם לא נתניהו, אין לו קלף מנצח. אם מזיזים את נתניהו, בעתיד הנראה לעין הימין הקשה יכול לשכוח מהשלטון.
כל הסקרים מראים שכנראה ביבי ימשיך אבל בפורמט אחר לגמרי. בן גביר, סמוטריץ והחרדים, מחוץ למשחק.
אולי עם ש"ס, הם ריאליים ומתונים יותר
לא לא לא . לפי הבחירות האחרונות 64 מנדטים מאמינים שתפרו לו תיקים נשארו עד ל 120 נשארו 56 מנדטים . תוריד 10 מנדטים של הערבים (זה עניין יהודי) נשארו 46 מול 64. זה לא חצי מהעם.

צביקה5311

Well-known member
לא לא לא . לפי הבחירות האחרונות 64 מנדטים מאמינים שתפרו לו תיקים נשארו עד ל 120 נשארו 56 מנדטים . תוריד 10 מנדטים של הערבים (זה עניין יהודי) נשארו 46 מול 64. זה לא חצי מהעם.
נכון, תסכים איתי ש 46% זה לא איזה מיעוט שלי "שינבחו". יש פה רוב קטן לאומת מיעוט לא מבואל בכלל.
אתה לא יכול להתעלם מ 46%.
אי אפשר לתת לנתניהו חנינה בלי לקבל משהו בתמורה.
אני מסתפק בכך שיכריז על בחירות בהקדם, קרי תחילת 2026. כממשלת מעבר אינו נתון ללחצים, לא של חרדים ולא של בן גביר.
מי שמזוהה עם בן גביר, לא יצביע לליכוד, לא מספיק ימני.
מי שמצביע ליכוד, לא ילך לבן גביר, קיצוני מדי
אם בבחירות העם יבחר שוב נתניהו, פורוש הדבר שסלחנו לו את ה 7/10. שמפניה יותר, סיגר פחות?
כל מי ששם פתק "מחל" בקלפי יודע, בראש הרשימה עומר אדם נהנתן, הוא וכל משפחתו.
הם לא מכירים מושג כזה צניעות

Harrington

Well-known member
מנהל
נכון, תסכים איתי ש 46% זה לא איזה מיעוט שלי "שינבחו". יש פה רוב קטן לאומת מיעוט לא מבואל בכלל.
אתה לא יכול להתעלם מ 46%.
כך יטען לעולם מי שמצוי בצד של המיעוט הזה :). במקביל מי שמצוי בצד של הרוב, לעולם יטען שזה רוב תקין לחלוטין ע"פ כל קנה מידה דמוקרטי, שבהחלט מאפשר, אם רוצים, "להתעלם מ 46%".

בזווית סובייקטיבית יותר, השמאל לעולם ידע נהדר להתעלם מהימין, גם כאשר היו לו רוב דחוק ואפילו כשהייתה לו ממשלת מיעוט*. כך אם נזכור, למשל, באה המהפכה החוקתית של ישראל לעולם.

אי אפשר לתת לנתניהו חנינה בלי לקבל משהו בתמורה.
למה לא? כלומר התזה ברורה, אבל כרגע היא מופיעה כסיסמא בלבד, ללא כל פירוט או הסבר. האם מוסד החנינה הנשיאותי הוא מוסד 'סחר-מכר' של 'תן לי ואתן לך'? 'גרד את גבי ואתן לך חנינה'?
אני מסתפק בכך שיכריז על בחירות בהקדם, קרי תחילת 2026. כממשלת מעבר אינו נתון ללחצים, לא של חרדים ולא של בן גביר.
ובכך אתה מאשר הלכה למעשה שכל עניינך (וטענות המחנה שלך) בעניין כתב האישום, הוא עניין פוליטי גרידא. רצון להפיל את קואליציית המחנה הלאומי בראשות נתניהו שנבחר על-פי כל כללי הדמוקרטיה.
מי שמזוהה עם בן גביר, לא יצביע לליכוד, לא מספיק ימני.
מי שמצביע ליכוד, לא ילך לבן גביר, קיצוני מדי
אם בבחירות העם יבחר שוב נתניהו, פורוש הדבר שסלחנו לו את ה 7/10. שמפניה יותר, סיגר פחות?
כל מי ששם פתק "מחל" בקלפי יודע, בראש הרשימה עומר אדם נהנתן, הוא וכל משפחתו.
הם לא מכירים מושג כזה צניעות
אולי כל זה נכון, אולי גם לא. אבל רוב הדברים ידועים זה מכבר והיו ידועים גם לפני סבבי הבחירות הקודמים, לרבות זה האחרון בו זכתה הליכוד בשלטון עם רוב יציב ומוצק. הדבר היחיד שהשתנה מאז הוא המגה פיגוע של שמיני עצרת התשפ"ד. כל השאר, בין אם נכון ובין אם פחות, לא חדש כהוא זה ולא מנע עד היום** את בחירתו של נתניהו לראשות הממשלה.

* במובן האמיתי של המושג, לא זה שמומצא בתקופתנו כדי לתקוף את נתניהו והמחנה הלאומי.
** אא"כ נרצה לראות את הבחירות שהובילו להקמת קואליציית האנדרוגינוס ככאלה.

Harrington

Well-known member
מנהל

נתניהו לא משך את המשפט יותר משהתביעה עשתה זאת. תכל'ס זה די חסר משמעות. הציבור הרחב אולי לא קולט זאת, אבל כל העיכובים והדחיות האלה, לא משנים מאומה (לא משמעותי בכל אופן) באורך המשפט. זה מתנהל בין כך ובין כך לאורך שנים רבות וארוכות, לטוב ולמוטב.

אכן משפט ארוך משפיע על נאשמים רבים לרעה. זאת עננה כבדה, 'יציקה' שיושבת להם על הראש וחרב שמונפת מעל צווארם הרבה יותר מדי זמן. בעיה מוכרת במדינת ישראל ובמקרים רבים, עינוי דין של ממש. אולם אין כמובן כל קשר בין זה לנד"ד. טול נאשם שיש לו אפשרות להימנע מכל הנ"ל והוא צריך להיות חתיכת אידיוט בשביל לא לנצלה.

מה אם זה פשוט נמאס ?

אם נמאס לו והוא מעוניין בחנינה שיודה באשמה שלקח שוחד שמעל שזיין את החתולה של המזכירה שלו שיודה ויודיע שהוא פורש מהחיים הפוליטיים והנשיא מיד יחון אותו והמשפט יסתיים בהרשעה של שלושים ימי שרות לציבור בניקוי מחראות בעיר תן הביוב הנשיא יחון אותו.
אבל לבקש חנינה כשאתה חף מפשע (כי החוק בישמעאל כתוב וחלוט שכל עוד ובית משפט לא פסק אשם בעניינו של כל אדם הנאשם הוא חף מפשע) ולא מוכן להודות באשמה שמאשימה אותך המדינה אז אין חנינה. אין חוננים אדם חף מפשע.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם נמאס לו והוא מעוניין בחנינה שיודה באשמה שלקח שוחד שמעל שזיין את החתולה של המזכירה שלו שיודה ויודיע שהוא פורש מהחיים הפוליטיים והנשיא מיד יחון אותו והמשפט יסתיים בהרשעה של שלושים ימי שרות לציבור בניקוי מחראות בעיר תן הביוב הנשיא יחון אותו.
אבל לבקש חנינה כשאתה חף מפשע (כי החוק בישמעאל כתוב וחלוט שכל עוד ובית משפט לא פסק אשם בעניינו של כל אדם הנאשם הוא חף מפשע) ולא מוכן להודות באשמה שמאשימה אותך המדינה אז אין חנינה. אין חוננים אדם חף מפשע.
אבל לא מתחשק לו להודות (במה שלדעתו לא עשה), מה לעשות :)? אז זה נחמד לאללה שאתה ועוד כמה רל"בניקים (חלקם ישרים וחלקם פחות) החלטתם שזאת איזושהי חובה (משפטית או אחרת), אבל אנחנו יודעים שהלכה למעשה זה לא המצב. זאת מעבר לכך שלכתחילה, לטעמי לפחות, זאת דרישה פסולה וזה נכון כלפי כו"ע.

אז נחמד לחזור על זה שוב ושוב ולפתוח על זה עוד ועוד שרשורים, כאילו זאת דרישה רשמית שקיימת, או במקרה דנן למשל, להמציא המצאה מוחלטת כאילו נשיא המדינה אמר משהו שהוא מעולם לא אמר זולת במוחך הקודח. באמת נחמד, מעביר את הזמן, מעלה חיוכים, שווה לאללה. אבל תכל'ס אין בזה שום מהות או ענייניות כלשהי וזה בוודאי שלא מאפשר קיום דיון ענייני ורציני בסוגיה.

ביטניקט

Well-known member

הסמרטוט הקפלניסט עאלק. אמרתי ואני חוזר ואומר הימין שמימין לימין שווה שמאל, ועוד במקרה של הפחדן הצבוע הזה שמטיף מוסר מרחוק לכולם חוץ מלעצמו.​

למעלה