ועכשיו לחידת השבוע....

ועכשיו לחידת השבוע....

שלום לכולם, כחובב ג'אנק שימושי מצאתי באחת מערמות הזבל השכונתיות את הסטנד הנראה בתמונה. למישהו יש מושג למה הוא משמש במקור זה ? אני מעונין להשיג עוד אחד כזה משום שהוא שימושי ביותר בתור סטנד לטיפול באופנוע (רק בלי הפרופילים הבולטים כלפי מעלה אשר ינוסרו בהקדם) - אז מאיפה אפשר להשיג כזה ? מחיר סטנד "יעודי" שנראה בדיוק אותו הדבר בסביבות 400 ש"ח !!! תודה מראש לעונים, ארנב

סטנד יעודי עולה בסביבות 400 ש"ח

כמו שאתה רואה, נראה אותו הדבר, פשוט צבוע. המחירים בשוק האופנועים בארץ בכלל מטורפים, אבל זה שייך לשירשור אחר ולא בפורום זה. ארנב.

שמע, זה מזהב .ההוא סתם מברזל. אבל ברצינות, בוא לא נזלזל בכלי הזה,למרות שלא ברור לי למה הוא כל כך יקר. הוא עשוי מאלומיניום ,ובטח קל לטלטל אותו. תיכנון היציבות שלו חשוב מאוד, אני בטוח שלא נעים לראות אופנוע נופל. ועוד כל מיני דברים שלא הבנתי למה הם משמשים. בכל מקרה , בניה של דבר דומה אבל מברזל אצל מסגר , תעלה לך שליש מחיר...

אין חשיבות למשקל וגם כושר הנשיאה

לא אמור להיות גבוה (משקל אופנוע שטח 100-140 ק"ג). ולגבי בניה אצל מסגר.... ידוע לי כי ניתן לבנות, השאלה היא האם יש לך מושג למה מיועד הפרופיל במקור ? ארנב.

הם כותבים : אלומניום תעופתי יענו, פרופיל שעושים בו שימוש בכלי טיס. ידוע שפתיחת חורים בפרופיל אינה מחלישה אותו אנכית ,אבל חוסכת לא מעט משקל.זה כלל חשוב מאוד בבנית כלי טיס.

זו סתם תמונה שהוצאתי מהאינטרנט

יש סוגים רבים וטווח מחירים רחב. סטנד סטנדרטי אמור לעלות בסביבות 400 ש"ח. אין חשיבות למשקל, אלא אם אתה מתנייד איתו (מה זבד"כ לא קורה, הסטנד משמש לטיפולים בבית). הנה כאן וכאן ועוד אחד בקיצור, לא ממש משנה, העיקר שיהיה פרופיל כלשהו בגובה המתאים. ארנב.

פפו

New member
סתם מתוך סקרנות......

איך מעמידים על זה את הכלי?

פשוט מעמידים.

הנה כך מכיוון שהאופנוע לא שוקל הרבה אפשר פשוט להרים אותו (מרימים גלגל קדמי ומניחים הגחון על הסטנד). ארנב.

חייםאבג

New member
../images/Emo6.gifסתכלו טוב על התמונה

זה ניראה לי כמו מיתקן שירותים נייד - עם החור באמצע והדלי למטה, לא?

רשר

Well-known member
מנהל
זה בסיס לדוד שמש

ולאופנוע ההיתי משתמש ברגל של כסא משרדי, חוסך מקום בעת יציאה לשטח.

../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

כ"כ הגיוני ! איזה יופי. עכשיו רק נשאר לחפש בסיס לדוד שמש. תודה רבה לכולם, ארנב. ולגבי רגל של כיסא - הסטנד מיועד לעבודה על האופנוע (תיקונים וכו') בד"כ מדובר על החצר האחורית ולא על השטח. בד"כ לתיקונים בשטח מוצאים איזה סלע ומעמידים עליו את האופנוע.

רשר

Well-known member
מנהל
כשיוצאים לשטח עם כלי כל כך יקר

ולא רוצים לזהם כל פינה בשמן, לוקחים גם סטנד לטיפולים. כך אנו נוהגים אם האופני שטח (ללא מנוע)

רשר יקר

הטיפולים היחידים שמתבצעים בשטח הינם פירוק גלגל והחלפת פנצ'ר ועוד כהנה וכהנה (קיבוע ידית שנשברה, כבל שנקרע, דיסק שהתעקם...) אין שום ריקון שמן/דלק ! למרות הסטיגמה הידועה, רוכבי השטח אחראים (לפחות אלה שבפורום שטח) ונמנעים כמה שיותר מלפגוע בסביבה. יום טוב, ארנב

aviah

New member
אתה לוקח איתך סטנד לרכיבת שטח?

איפה אתה שם אותו? קשור לקאמלבק?

רשר

Well-known member
מנהל
אני כבר לא רוכב שטח

אבל בני כן בעיקר בתחום הניווט (כולל תואר) אני מלווה ומכין גד'טים למינהם

למעלה