מישהו שמע מה זה "ועדת אי התאמה לצה"ל??" שמעתי שהיא נותנת שחרור לא לאנשים עם בעיות מצפון ולא לאנשים עם בעיות נפשיות אלא על "אי התאמה למערכת". חוצמזה, אם אין לי בעיות נפשיות חמורות, אבל אני חושב שאני פשוט לא מתאים למערכת, לא יהיה לי בה טוב, מה לעשות?
אכן קיימת בצהל ועדת בלתי מתאימים ועדה זו היא ועדה פיקודית אליה מגיעים חיילים אשר מפקדיהם משוכנעים שאין הם מתאימים לשירות צבאי (לא מספיקה המלצה של מפקד אחד). לוועדה יש תנאי אחד חשוב מאד - מספר ימי תב"ן (=תקופה בלתי נמנית - נפקדויות עריקויות וכלא) רבים מאד מאד - איני זוכר את המספר אך המספר גבוהה הוועדה אינה נוטה לשחרר בקלות אלא רק מי שכל חבריה משוכנעים כי אין מקום להשארת החייל בצבא
זה אומר שאם אני משתמש בסמים או עורק הרבה פעמים ושמים אותי בכלא, אז למפקדים שלי יש סמכות לכנס את הועדה הזאת? זה אומר שזה לא ועדה, שאני יכול לפנות אליה, או לבקש אותה, נכון?
כלומר, הועדה זאת ועדה שאני איני רשאי לבקש אותה, וזאת ועדה שהמפקדים שלי רשאים לכנס, אם הם חושבים שאני ´עברתי את הגבול´ מבחינת עריקות ונפקדות, וישיבה בכלא, נכון?
בעיקרון אתה יכול לבקש ממפקדך וועדה א ב ל הסיכוי שתגיע לוועדה כזו הוא לא גבוה. היו מקרים מאד מאד חריגים בהם אושר שחרור גם ללא ימי תבן נדרשים - אבל כאן למפקדים יש משקל מאד משמעותי ואולי במקום לחשוב איך לצאת תנסה לחשוב על איך אפשר לעזור לך להשאר?