ועדת "אי התאמה"

tapuzzuz

New member
ועדת "אי התאמה"

מישהו שמע מה זה "ועדת אי התאמה לצה"ל??" שמעתי שהיא נותנת שחרור לא לאנשים עם בעיות מצפון ולא לאנשים עם בעיות נפשיות אלא על "אי התאמה למערכת". חוצמזה, אם אין לי בעיות נפשיות חמורות, אבל אני חושב שאני פשוט לא מתאים למערכת, לא יהיה לי בה טוב, מה לעשות?

kaban

New member
ועדת בלתי מתאימים

אכן קיימת בצהל ועדת בלתי מתאימים ועדה זו היא ועדה פיקודית אליה מגיעים חיילים אשר מפקדיהם משוכנעים שאין הם מתאימים לשירות צבאי (לא מספיקה המלצה של מפקד אחד). לוועדה יש תנאי אחד חשוב מאד - מספר ימי תב"ן (=תקופה בלתי נמנית - נפקדויות עריקויות וכלא) רבים מאד מאד - איני זוכר את המספר אך המספר גבוהה הוועדה אינה נוטה לשחרר בקלות אלא רק מי שכל חבריה משוכנעים כי אין מקום להשארת החייל בצבא

Extazi000

New member
לא הבנתי

אם יש לחייל ימי נפקדות רבים אז כן מוצאים אותו על אי-התאמה?

kaban

New member
נפקדות ואי התאמה

נפקדות היא חאד התנאים ממכלול לקביעת אי התאמה

tapuzzuz

New member
מה זה ימי תבן?

זה אומר שאם אני משתמש בסמים או עורק הרבה פעמים ושמים אותי בכלא, אז למפקדים שלי יש סמכות לכנס את הועדה הזאת? זה אומר שזה לא ועדה, שאני יכול לפנות אליה, או לבקש אותה, נכון?

kaban

New member
ימי תבן

תב"ן - תקופה בלתי נמנית כולל - ימי נפקדות וימי עריקות וכן את הימים בהם יושב חייל בכלא את הימים האלה אמור החייל להשלים בסוף שירותו

כוס קפה

New member
נפקדות

נפקדות = עריקות שלא עברה את ה-14 יום. מעל 14 יום זה עריקות.

tapuzzuz

New member
הועדה זה..?

כלומר, הועדה זאת ועדה שאני איני רשאי לבקש אותה, וזאת ועדה שהמפקדים שלי רשאים לכנס, אם הם חושבים שאני ´עברתי את הגבול´ מבחינת עריקות ונפקדות, וישיבה בכלא, נכון?

kaban

New member
בקשות לועדה

בעיקרון אתה יכול לבקש ממפקדך וועדה א ב ל הסיכוי שתגיע לוועדה כזו הוא לא גבוה. היו מקרים מאד מאד חריגים בהם אושר שחרור גם ללא ימי תבן נדרשים - אבל כאן למפקדים יש משקל מאד משמעותי ואולי במקום לחשוב איך לצאת תנסה לחשוב על איך אפשר לעזור לך להשאר?

H20

New member
לצאת על "אי-התאמה"

זה ממש ממש לא כבוד גדול. כתוב בפירוש בתעודת השחרור שסיבת השחרור היא "אי-התאמה". אם משתחררים על קב"ן, זה לפחות מוסווה תחת הכותרת הכללית "מטעמי בריאות".

למעלה