ומה חושבים אנשי המקצוע על הפרסומת?

עופר 123

New member
ומה חושבים אנשי המקצוע על הפרסומת?

דורית צימנד-שיינר על הפרסומת של הגלידה. היא שכחה להוסיף שם שהפעם הראשונה שרואים שמנים מאושרים על המסך היא לא, רחמנא לצלן, בפרסומת לסתם אתר נופש/מכונית/אבקת כביסה, אלא שוב - לאוכל.
עופר, שמתנצל שהוא קצת עמוס בגלל סיום שנת הלימודים, ומבטיח לחזור במלוא המרץ אחרי הגשת העבודה האחרונה בקרוב מאוד

עוד לא ראיתי את הפרסומת

ואני מבינה שישנו ויכוח... האם זה טוב או רע או נכון או לא נכון.. האם זה לועג לשמנות או לא וכו'... בעיני אין פרסום שלילי.. גם קבלה חברתית היא תהליך... ובתהליך הזה עד היום התייחסו לשמנים כאילו הם לא קיימים.... עצם הופעת השמנים על המסך הופכת אותם לקיימים גם אם כרגע לא בקונוטציה החיובית ביותר...

זו אחת הפרסומות היותר מרתיחות.

כמה נקודות קטנות שמעלות לי את לחץ הדם הרבה יותר מאשר כמה ביסים נוטפי שומן: 1. אם 80 גברים ביום לא מתחילים איתך אין לך לגיטימציה לקיום. תתביישי לך. תתחבאי בבית. שוביניזם אמרנו? אמרנו. דעות קדומות יש? בשפע. 2. אין אמצע, רק נקודות קיצון. את יכולה להיות או רזה ממש או שמנה ממש. אם את שמנה ממש סבבה לך, כל הגברים הרזים ירצו אותך. לאן נעלמו הגברים השמנים? על פי ההיגיון של הפרסומת, גם הגברים אמורים להיות שמנים בעולם הפוך, לא? 3. כשאת בדאון - תאכלי. כי מה כבר את יכולה לעשות? את הרי מכוערת ואף אחד לא שורק לך ברחוב. תאכלי איזו גלידה, כפרה. זה יעשה לך טוב. 4. לאור סעיפים 1,2,3 למה לאכול גלידה עם 2% שומן? למה לא להתחרע על איזה האגן דאז עסיסי? 5. ממתי פועלי בניין נראים ככה? שמישהו יגיד לי איפה יש כאלה, אני עוברת לגור שם. ושאני אפילו לא אתחיל לדבר על פרסומת האווירון של יופלה. בעעעע.

../images/Emo6.gif שירה את הורסת ../images/Emo70.gif

מסכימה איתך, למרות שיש לנו ייצוג שם

:) זה לא קשור לייצוג שיש לנו שם.

אני לחלוטין מפרידה את הבנות שהשתתפו בפרסומת, מההוגים שלה. הרעיונות הם אלו שהרתיחו אותי, לא האנשים שרק שימשו להמחשתם.

ורד 1970

New member
בהתחלה אהבתי את הפירסומת

עד הרגע שהבנתי שזו פירסומת לגלידה דיאט למה דיאט אם הם מנסים להראות ששמנה זה בסדר? הם בעצם עושים הפוך על הפוך וחבל מתי יהיו סתם פירסומות עם דוגמניות שמנות של מוצרי שיער\קוסמטיקה וכו'?

למעלה