ויתור על ימי חופשה והבראה

מצב
הנושא נעול.

muchkin

New member

שלום, אני עומדת להעסיק מטפלת שבשיחת השכר שלנו ויתרה על תשלום ימי חופשה והבראה. שאלתי היא האם זה בכלל חוקי? אם זה לא חוקי ואין היא יכולה לוותר על זכויותיה, האם במידה ואנחנו חותמות חוזה בו מוגדר שהשכר לשעה שלה מגלם בתוכו את התשלום על ימי חופשה והבראה זה חוקי? מה הדין לגבי חגים? באוקטובר יש רק 9 ימי עבודה, האם עלי לשלם עבור חודש מלא? אודה לתשובתכם המהירה

לא חוקי מצידך לאפשר לה לותר

שלום, אני עומדת להעסיק מטפלת שבשיחת השכר שלנו ויתרה על תשלום ימי חופשה והבראה. שאלתי היא האם זה בכלל חוקי? אם זה לא חוקי ואין היא יכולה לוותר על זכויותיה, האם במידה ואנחנו חותמות חוזה בו מוגדר שהשכר לשעה שלה מגלם בתוכו את התשלום על ימי חופשה והבראה זה חוקי? מה הדין לגבי חגים? באוקטובר יש רק 9 ימי עבודה, האם עלי לשלם עבור חודש מלא? אודה לתשובתכם המהירה
לא חוקי מצידך לאפשר לה לותר
וממש לא מומלץ לכלול בתוך השכר את המרכיבים הללו מאחר וזה יפתח לה פתח לתבוע אותך בעתיד אם היא תחליט. רכיבים אלו צריכים להיות נפרדים משכר היסוד. הנה קישור עם הסבר על ימי חג.

שיר ורד

New member
את דמי ההבראה אפשר לשלם

את דמי ההבראה אפשר לשלם
כחלק מהשכר החודשי. במקרה כזה יש לפרט בחוזה, מהו חלק השכר הרגיל ומהו החלק של דמי ההבראה. החלק של השכר, צריך להיות לפחות לפי שכר מינימום. החלק של דמי ההבראה צריך להיות לפחות 1/12 מסכוןם דמי ההבראה השנתיים שיש לשלם לעובדת. במקרה של שינויים בשכר המינימום או בתעריף דמי הבראה, יש להתאים את השכר לשינויים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה