ויטמין E: איך אני יודעת שסוג מסוים

vered73

New member
ויטמין E: איך אני יודעת שסוג מסוים

הוא טוב לילד שלי? האם יש שיפור נוסף? אמא אחת בטובה הביאה לי ויטמין E של שלוס. כך שלמעשה מאז הכנס הרפואי אנחנו משתמשים בויטמין זה. בנוסף התחלנו קודם לכן לתסף באנזימים ויותר מוקדם לכך במינרלים ואומגה. שאלתי: כיצד אני יודעת שהויטמין טוב יותר? סך הכל הילד פתאום נפתח לסביבה, יש חיקוי יזום והתפתחות השפה הבלתי מילולית בקצב יפה ומעודד מאד מאד מאד. הבנתי שחשוב להוסיף אותו יחד עם האומגה למניעת חימצון. אם כן - כיצד להחליט שויטמין E של שלוס עדיף על אחר? (ושאלה נגזרת מכך, האם תיסוף כשלעצמו לא יזיק?)

תשובה

האם לא יזיק? כל מה שמועיל יכול להזיק. אם את רוצה להצמד ל- RDA (כמות מומלצת יומית מירבית) סביר שזה יהיה בטוח מאד. השאלה האם זה ישפיע. מעבר לזה זה די פשוט - אם תחושת הבטן שלך היא שהשיפור בתפקוד בא בהתאמה למועד התחלת השימוש בויטמין E, זה כנראה זה. אם נתת כמה תוספים אחרים או שיש עוד דברים ברקע, יתכן שכן ויתכן שלא. אם חשוב לך לדעת ממה זה נגרם - תפסיקי את הויטמין, אבל חכי כמה ימים כי הוא מסיס שומן ויקח זמן עד ש"יעלם". האם שלוס טוב מאחרים? למה זה חשוב? את יכולה להחליף סוגי ויטמין E ולצפות בילד. נראה לי השקעת מאמץ מוגזמת בויטמין בנאלי (סליחה לכל משפחת הטוקופרולים). דעתי - להמשיך עם הויטמין שעושה לו טוב ולפנות זמן ותשומת לב לטיפולים משמעותיים יותר. גם אם תתני לו את הויטמינים הכי טובים בעולם, זה לא מספיק.

vered73

New member
תוכל לכוון אותי יותר למה הכוונה טיפ

טיפולים משמעותיים יותר? (האם ביוכימיים או התנהגותיים) אין לנו ותק מספק באורח החיים של דאן כדי להתחיל קילציה, אבל נתחיל בעוד כמה חודשים. האם לכך היתה הכוונה? פרט לכך, תודה על התשובה המפורטת.

הכוונה

אני אכן התכוונתי לטיפולים ביולוגיים משמעותיים יותר ממתן ויטמינים ומינרלים (לא שהללו אינם חשובים). כמובן שחשוב מאד לטפל בילד באופן אינטנסיבי בטיפולים בערוצים החברתיים, הרגשיים והקוגניטיביים. בכל מקרה יש לו פיגור התפתחותי שצריך לסגור באמצעים אלו. פשוט הטיפולים הנ"ל הרבה יותר קלים ויעילים כשהטיפול הביולוגי משנה את יכולותיו של הילד להגיב אליהם.

razgalili

New member
נסוי ובהיה

אם הילד לא מגיב בשלילה לתוסף, זה כבר טוב. אם אתם רואים שיפור, עוד יותר טוב. ויטמין E הוא מאד חשוב, אבל כשלעצמו לא שמעתי שהביא לשיפור ענק אצל אף אחד (תקנו אותי אם אני טועה)

למעלה