ויזת סטודנט F-1 חששות מהראיון

Anon212

New member
ויזת סטודנט F-1 חששות מהראיון

שלום,
אני זקוק לעזרתכם בנושא ראיון לויזת F-1.
אני משוחרר כשנתיים ו3 חודשים מהצבא, בעל דרכון אירופאי.
עבדתי באוסטרליה כשנה וחצי באופן חוקי בעגלות (ושילמתי מיסים). במהלך השהייה גם למדתי קורסים בסיסיים בשיווק עם תעודה.
טיילתי בניו יורק שנה שעברה מספר שבועות באמצעות הESTA, התאהבתי במקום וחזרתי לטיול גם השנה לניו יורק על הESTA לכ3 חודשים.
החלטתי להירשם ללימודים במנהטן בקמיוניטי קולג' כTRASNFER STUDENT - מהלימודים באוסטרליה (התוכנית היא להאריך את הויזה לשנתיים נוספות ולהמשיך לקולג' רגיל).
טופס הI-20 בדרך אליי מהקמיוניטי קולג' ואני חושש מאוד מהראיון.

נראה לי שאדם אשר יקרא את הנתונים הנ"ל יחשוב שאני מעוניין לעבוד בארה"ב בעגלות, מה שלעולם לא אעשה, לא מוכן לסכן ולא באלפית האחוז את האפשרות שימנעו ממני כניסה חוזרת לארה"ב.

אני לא מוכן להסתיר את זה שעבדתי בעגלות בשגרירות, סיכויים גבוהים שנושא זה יעלה במהלך הראיון - את רוב כספי המימון ללימודים הרווחתי שם.

אני צריך לחשוש כל כך?
עברה בי המחשבה שאולי אפילו עדיף כבר לא לגשת לראיון כלל כדי שלא אחשב "כמסורב ויזה" וזה ימנע ממני סוגי וויזות בעתיד.

tali_le

New member
לא שאלו אותי כמעט כלום

למרות שהלכתי ללמוד במקום לא מאוד מוכר (קצת כמו קומיוניטי קולג')
בהחלט לא שאלו אותי מאיפה הכסף בחשבון הבנק
משערת שזה היה קצת קל יותר, כי היו מאחורי הרבה שנים של עבודה מקצועית בארץ ותואר ראשון אבל לא נראה שזה מאוד הטריד אותם כי בעיקר שאלה אותי למה דווקא סן דייגו וכל השאלות שלה היו כבר תוך כדי שהיא חתמה ושידכה את הדפים
&nbsp
לא חושבת שהייתי מוותרת על הראיון, זו ויזה יחסית ברורה כי רוב הנטל הוא על המקום שמנפיק את ה- I20 ולא על הקונסוליה
&nbsp
טלי

ilanvag

New member
איפה אתה מתראיין? איפה אתה נמצא כרגע?

בארץ או באוסטרליה?
(אני מניח שבארץ, אבל זה לא ברור לגמרי מהתשובות).
&nbsp
אני חושב שבשורה התחתונה, זה בעיקר תלוי בסוג הקולג' שאליו התקבלת ובמוניטין שיש לו. יש אוניברסיטאות/קולג'ים שלגביהם ברור שאלו לימודים רציניים, ולכן הם בקושי שואלים משהו. לעומת זאת, יש "קולג'ים" אשר מופיעים ברשימות השחורות של הקונסוליות האמריקניות בתור בתי חרושת לוויזות, כלומר כאלה שבקושי לומדים בהם, והסטודנטים שלהם בעיקר עובדים (ולרוב, בצורה לא חוקית או ספק-חוקית). אז גם אחוזי הסירוב הם בהתאם.
&nbsp
לא מכיר את הקולג' הספציפי שציינת, אבל אם הוא קולג' טוב, ואתה תעשה רושם טוב, אז לא צריכה להיות שום בעיה. אני גם לא זוכר שהם שואלים לגבי מקור המימון, כך שאני לא מבין למה אתה צריך להיכנס לסיפורים על עגלות וסוסים. יש אנשים שמקבלים כסף מההורים, יש כאלו שיש להם כסף בעצמם, ויש גם מלגות (אם כי לא לתואר ראשון, או כמעט ולא). כל עוד אתה מראה להם יכולת מוכחת לממן את התואר, אז לא צריכה להיות בעיה.

Anon212

New member
כשכתבתי קמיונטי קולג' התכוונתי ל CC - Community College

כשכתבתי קומיוניטי קולג' התכוונתי ל CC - Community College ששייך לCUNY בניו יורק
&nbsp
תודה

ilanvag

New member
סביר שיהיה בסדר.

תתלבש יפה, כאילו שאתה מגיע לראיון עבודה, או כמו שהולכים לחתונה (כלומר מכנס יפה, נניח דוקרס, וחולצה עם כפתורים מלמעלה למטה; לא ג'ינס עם טי-שירט או עם חולצת פולו, או סווטשירט).
תביא אתך את כל המסמכים הנדרשים. דבר יפה, בשקט ובנימוס. תענה אמת לכל השאלות שתידרש, בלי לשקר (אבל מצד שני, לא צריך לענות למה שלא שואלים אותך, ולא צריך לנדב פרטים מיותרים).
&nbsp
וזהו, זו פחות או יותר התורה כולה. אם הקולג' הוא טוב, יש לך את כל המסמכולוגיה, וגם תעשה רושם טוב, אז סביר שהכל יעבור חלק.

למעלה