ויונס

Nonoochka

New member
ויונס

הייתי מטופלת באדרל והחליפו לי לוויונס...
בבית המרקחת אמרו לי להתחיל את הטיפול כך שיומיים ראשונים אני לוקחת כל יום 30 מג יומיים אחרי 50 מג כל יום ואחכ 70 מג.
ההשפעה עוברת לי מאוד מהר.
רציתי לדעת אם יש אפשרות לקחת עוד 30 מג?

שיהיה יום טוב.

amit141988

New member
מעבר מריטלין למדבקות

הבן שלי בן 10 שנים נטל ריטלין כשנה. השנה התחלנו והפסקנו. בשנה שעברה צמח לגובה אולם לא עלה גרם במשקלו. ויתר על ארוחות. הוא גבוה מאוד ורזה! החלטנו שהמחיר כבד מידי. בנוסף אובחן לפני 3 ח"ד עם גליקוזוריה ואריטרטציטים בשתן . הסיבה אינה אנדוקרינולוגית אלה יתכן מהטובולים.(בבירור נפרולוג)שאלותי הן :האם יכול להיות מסוכן להחזירו לנגזרות של ריטלין? הוא אינו מקפיד על שתיה מרובה כשנטל ריטלין. במישור האקדמי הוא חוטף השנה על הראש כי הוא מפריע בכתה והשגיו נמוכים משנה שעברה . האבחנהADHD. חשבתי על מדבקות דיאטרנה. האם הן פחותות בתופעות הלוואי?(יש לצין שהוא בעיתי מבחינת בליעת כדורים לכן חשבתי על מדבקות)האם הן יכולות להתאים לבעית הבריאות שצצה אצלו?האם יש בכלל המלצה לכדור אחר?(הוא היה על LA30 מג ולמעט בעית המשקל והדכדוך שאפף אותו בצהרים, היה בסדר)תודה.

מעבר למדבקות

שלום,
בעקרון הפינוי של ריטלין הוא דרך הכליות. אפשר לתת ריטלין ונגזרותיו גם באנשים עם ירידה מסוימת בתפקוד הכליות אבל אז צריך להתאים את המינון לתפקודי הכליה.
בקיצור - ראשית עליכם לסיים את הברור הכלייתי. אם תפקודי הכליה תקינים = אין בעיה. דייטרנה היא נגזרת של ריטלין ומה ששונה בהב הוא דרך הספיגה אבל לא החומר הפעיל.
אם תפקודי הכליה אינם בנורמה אפשר לשקול מעבר לתרופה אחרת שאינה מתפנה דרך הכליות (סטרטרה למשל בה הפינוי הוא כבדי).

ויונס

שלום
כדי להשיב אני צריך לדעת מה הצורך (אורך היום בו את זקוקה לתרופה) והאם מדובר במבוגר או בילד (גיל משקל וכד׳)
בברכה
ד״ר ברגר

למעלה