טביט = תבית?
כותבים עם ט´.... טביט עירקי זה חמין= בטון רציני שיושב בבטן עד השבת אחרי (ואז יש עוד סיר עם טביט...) פעם סבתא של עמית הייתה מכינה לנו טביט, קובה, מעייאת (מי מכירה?). עכשיו אמא של עמית מכינה.... היא מבשלת מצויין ותמיד בחורף יש טביט/ קובה דלעת/ קובה אדומה/ קובה עם במיה/ מעייאת (איכס.... שונאת את זה!) ושאר מאכלים מסורתיים... שלרם למשל (לפת מתוקה... וזה מסריח....). השבת עשינו קידוש אצלינו בבית, ואמא של עמית הגיעה עם שלל מאכלים "ריחניים"... שלרם, עמבה ומרק עדשים (שמסריח יותר בדרך החוצה...).