וואו... אני עדיין נפעמת!!!!

nogaash

New member
וואו... אני עדיין נפעמת!!!!

סיימתי לראות עכשיו את הסרט "תיכון ההזדמנות השנייה", זהו סרט על תיכון ברמלה, מגיעים אליו ילדים שנזרקו מכל המסגרות האחרות, ושם... שם.. אף אחד לא מוותר עליהם, לא המנהל ולא המורים... זה פשוט מדהים, לראות שזה קיים, ידלים שלא היה להם אף סיכוי במקומות אחרים, ילדים שלא היה להם חלום, סיימו 12 שנות לימוד ובגרות מלאה ויוצאים עכשיו לחיים, מחוזקים, מאמינים ומשכילים... כל צוות החינוך בבית הספר, ללא ניסיון קודם, המנהל, חילי מעולם לא עסק בחינוך לפני וצוות המורים, אולי רק אחת היתה מורה בעברה.. כל אחד מהם בא ממקום אחר לגמרי.. בא ממקום אמיתי, כן, מאמין ורוצה לראות את הילדים האלה מצליחים!!!! זה פשוט מדהים!!!

noa_f

New member
אולי צריך להקרין אותו למנהל אצלנו שסרב לפתוח

כתה למתקשים.

nogaash

New member
אני חושבת שבכל ביה"ס במדינת ישראל

חובה להקרין את הסרט הזה ולא בשביל התלמידים אלא בשביל ההנהלה והמורים, אולי בפעם הבאה יחשבו פעמיים לפני שיעזיו להגיד לילד משפטים כמו: "ממך לא ייצא כלום" או "ילד בכיתה א' כבר יודע יותר ממך" וכ"ו... אני לא מדברת על כל המורים כמובן, כי באמת שיש גם מורים מדהימים, אבל איפה שזה צריך לפגוע שיפגע!

ButtercupA

New member
מחיפוש על בית הספר, מסתבר שהוא חלק מרשת

http://www.brancoweiss.org.il/ והרשת עצמה היא חלק מתכנית חינוכית. "לבתי הספר של רשת ברנקו וייס מסורת של 20 שנות העמקה וחדשנות פדגוגית מבית מדרשו של מכון ברנקו וייס לטיפוח החשיבה. בבתי הספר שלנו אנו מביאים לכלל מיצוי את תפיסותינו החינוכיות, הן ברמת התלמיד והן ברמת הצוות חינוכי. חינוך כולל, על היבטיו הלימודיים, האישיים והקהילתיים, מעניק לתלמידינו ולאנשי החינוך שלנו חוויה מאתגרת מצמיחה. בעינינו, עבודת המורה היא לב העשייה החינוכית והמקור לאיכותה. לכן אנו מייחסים חשיבות ראשונה במעלה להתפתחות המקצועית והאישית של כל איש חינוך ברשת ורואים לנו חובה להעניק למורים שלנו סביבת עבודה מקדמת ותומכת. המכון מפעיל 5 בתי ספר תיכוניים מקיפים (בסאסא, בבית שמש, במזכרת בתיה, בפרדס חנה ובבית חשמונאי) ו-10 בתי ספר ייחודיים לתלמידים בסיכון חינוכי (ברמת הגולן, בקריית שמונה, במרום הגליל, בטבריה, בחדרה, ברמלה, במודיעין, בבית שמש, במודיעין, במעלה אדומים ובבאר שבע). "

mykal

New member
'ברנקו וייס'

זה יהודי שוויצרי אמיד, שהחליט לתרום ולהשקיע בחינוך, שיטת ההשקעה, היא על כל שקל שלו המדינה משקיעה שקל. אינני יודעת מה היה 'הקסם' וההצלחה ברמלה, אבל היו לו גם נסיונות נפל, אצלינו הוא הגיע לתגבור ולא עלה יפה, בעיר הגדולה בה אני חיה הוא התחיל והשאיר.... תמיד בעניני חינוך כדאי לבחון מה היו המאיצים הנוספים שאפשרו את ההצלחה. דרך אגב, גם סטף ורטהימר משיע בחינוך לילדים שזו לא רק הזדמנות שניה, אול זו הזדמנות אחרונה. בי"ס כזה שנרא 'צור ים' שחבר ונמצא בחיל הים והם משולבים עם הצבא. נעים לשמו על הצלחות.

noa_f

New member
הצלחה כזו היא תמיד אוסף של גורמים

יכול להיות שפה יש שילוב של הרשת עם מנהל מוצלח והורים שתמכו ועירייה וגם קבוצת תלמידים שרצתה ומשכה למעלה.

mykal

New member
בדיוק לדוגמא כזו

יתאים הפתגם, 'הכשלון הוא יתום ולהצלחה הרבה אבות'

למעלה