והנה בעיה שסופרה לי הבוקר

והנה בעיה שסופרה לי הבוקר

מעניין מה דעתכם בנושא: חברתי ל´, בעצם הבה לא ניסחף, מכרתי ל´ היא אישה נשואה בת שלושים פלוס, אם גאה לשני ילדים בישראל. חברתי היא עצמאית שלא עבדה מזה כמה וכמה חודשים, מבחירה ושלא מבחירה. עד לפני כחודשיים משכורתו של בעלה הספיקה די והותר לצרכיהם (וכן עזרה ידידותית מהוריה שיחיו). היא כמובן במקביל המשיכה לחפש עבודה בתחומה, וכן ניהלה את תקציב הבית בצורה מעוררת הערצה. היא אף הגדילה ופיטרה את עוזרת הבית הצמודה, על מנת לחסוך ועל מנת לחדש הכרותה עם מוצרי הנקיון השונים הקיימים בשוק. אלא מאי? לפני כחודשיים פוטר בעלה ממקום עבודתו. אמנם פיצויים רבים יזרמו לחשבונם המשותף, אך הלחץ הכלכלי והדאגה לעתיד ילדיהם החלה מנקרת במוחה. הבוקר בישרה לי ל´ כי אכן נמצאה לה המשרה ההולמת את כישוריה (שלטענתה הם רבים אך איש אינו מבחין בכך), ובעוד שבועיים היא תחל לעבוד, ואם יורשה לי להעיר, תרוויח הון תועפות. השאלה שהיא שאלה את עצמה היא: בעלה עבד 9 שנים רצופות במקום עבודה אחד. הוא איש חרוץ לכל הדעות, שמספר ימי החופש שצבר במהלך שנות עבודתו הסתכמו במעל לחודשיים שלמים (!). הוא אף קיבל את הפיטורין בצורה שלווה אפילו, משום שלא היה מאושר כנראה בעבודתו, ודי חיכה לפיטורים הנ"ל (שנגרמו, כמדומני, עקב קיצוצים בחברה). ומאז, בעלה יושב רגל על רגל, נהנה מהחיים, מחכה לסכומי הכסף המגיעים לו, ואף לא טרח להרשם בלשכת האבטלה, משום שכנראה דבר לא בוער בישבנו. היא כמובן מיד מצאה עבודה ושניהם מעט נרגעו, אך היא שוקלת ברצינות להתחיל להניע את גלגלי מכונתו, ולשחק לו מעט על המצפון שיתחיל לחפש עבודה, כי אין לדעת מה יקרה מחר. הארה אחרונה: במהלך כל הכרותי עימה, גם בתקופות שלא עבדה, בעלה מעולם לא דרש/ביקש/רמז שעליה למצוא עבודה, לא הציק לה ולא נדנד לה, וכעת היא מרגישה שאולי עליה דווקא כן לנדנד לו. גם משום הדאגה, וגם משום שהיא חוששת שהוא בסוג של נירוונה, אליה הוא עוד עלול להתמכר. נו, אז מה דעתכם?

yulinka

New member
המממ..לדעתי..

מגיע לו קצת חופש ומי אמר שהבעל צריך לעבוד והאישה לשבת בבית ולשמור על הילדים אם הוא לא נכנס לדכאונות בגלל הפיטורין ומרגיש נוח עם זה שאישתו עובדת והוא לא ...אז למה שלא יתחלפו בתפקידים לזמן מה ?

דן צ

New member
סטיגמה לא נכונה

למה כשהאשה בבית והבעל עובד אז זה בסדר אבל כשהבעל בבית והאשה עובדת זה נראה מוזר??? בואי נאמר דבר כזה , מכרתך צריכה לתת לבעלה זמן כנראה לעצמו בכל זאת הוא עבד 9 שנים ורוצה לנוח עכשיו , שתיתן לו נגיד 4 חודשי מנוחה ואז להתחיל לעבוד. אבל , וזה אבל גדול , שלא תתן לו להנות מכך , יש כלים ויש כביסה לעשות ויש בישולים וגם לנקות את הבית ועוד כל מיני עבודות בית, כי בסוף עוד תמצאי אותו כל יום שרוע על הספה מול הטלויזיה וכמה בקבוקי בירה מסביבו. מה שאני לא מבין זה, למה הוא לא הולך ללשכת התעסוקה לחתום אבטלה? 9 שנים הוא שילם לביטוח לאומי ועכשיו תורו לקבל מהם, זה לא צ´ופר ! זה זכות שניתנה לו ובכסף הזה אפשר לחיות בנתיים, ומי יודע , אולי יפנו אותו למקום עבודה טוב יותר ממה שהיה עד עכשיו. אפשר גם לשחק לו על המצפון , הילדים , הילדים , הילדים ושבמצב הכלכלי של היום אין אפשרות להתפנק ולחיות על משכורת אחת.

De-Panther

New member
צודק!! אבל כניראה נמאס לו מכל מה...

שקשור לעבודה והוא רוצה באמת לנוח אולי היה כדאי אם הוא היה יוצא לאיזשהו חופשה קצרה לאיזה סוף שבוע רגוע... וזהו... שום דבר לא בוער לו כרגע לפי מה שהיא אומרת בכל מקרה כדאי שהוא יעשה משהו עם עצמו במוקדם או במאוחר... אבל בינתיים שתתן לו לנוח אם הוא לא עושה חלק מעבודות הבית זה כבר עניין אחר...

dana2909

New member
תנו למסכן לנוח!

הוא קרע את התחת בזמן שמכרתך היתה "עצמאית"? נו, אז עכשיו תורו לנוח.. ואם הוא חיכה לפיטורין, אז בכלל. הוא לא לקח חופש כמעט (איך צוברים חודשיים חופש, אני במינוס של 10 ימים!!), וזה לא שהם במצוקה כספית, הכספים צריכים להגיע.. ואם הוא באמת אדם חרוץ, הוא לא ישב ככה הרבה זמן..

למעלה