ואפרופו חצילים - שאלה של מתחילים-

אוש רי

New member
ואפרופו חצילים - שאלה של מתחילים-

האם צריך לשטוף אותם אחרי שמשאירים עם מלח (להוצאת מרירות)? אני בדר"כ לא מטגנת חצילים (לא מטגנת כמעט בכלל - באופן עקרוני) ובשבת ניסיתי מוסקה צמחונית שיצאה קצת מלוחה... אז חשבתי שאולי הייתי צריכה לשטוף את הפרוסות מהמלח לפני הטיגון (אני רק ייבשתי בניר סופג). תודה!
 

clcl

New member
חצילים

הטוב ביותר - למלא קערה גדולה עם מים + 4 כפות מלח. לבחוש ולהניח את פרוסות החצילים, להניח צלחת רחבה וסיר או כל דבר אחר כבד (כדי שהפרוסות לא "יברחו"). להשהות כשעה ואח"כ לסחוט את הפרוסות בין כריות הידיים. בדרך זו החצילים סופגים מעט מאוד שמן בטיגון.
 

clcl

New member
לסחוט היטב (אין צורך לשטוף וליבש)

מספר פרוסות יחד.
 
למעלה