אני לא חושב שהאם צריך לבטל קווים "לא חשובים", במרכז או בפריפריה, זאת שאלה שאנחנו צריכים לשאול כרגע.
המטרה של ביטולם (אני מניח) היא לחסוך משאבים. אבל המערכת הנוכחית כל כך גרועה שאפשר למצוא אין ספור דרכי ייעול שיחסכו את אותם המשאבים, בלי לפגוע באף אחד.
נסתכל למשל על קו 501, מרעננה לתל אביב דרך הרצליה:
אם מישהו רוצה להגיע מרעננה להרצליה, הוא יכול לקחת את 29 במקום. המסלולים שלהם זהים לגמרי למשך 30 תחנות ברצף.
אם מישהו רוצה להגיע מרעננה לתל אביב, קו 347 הישיר מגיע 15-20 דקות מהר יותר. שוב, המסלולים שלהם בתל אביב זהים לגמרי.
זה אפילו לא משפר את התדירות על המסלול של 29, כי בגלל שהלוחות זמנים לא מסונכרנים הם תמיד מגיעים ביחד. ובגלל שקו 347 בא פעם ב12 דקות, לעומת ה15-20 דקות שהוא חוסך, תמיד עדיף לחכות ל347 מאשר לקחת את 501.
בקיצור, אין שום סיבה שקו 501 יעבור ברעננה.
אם היינו מקצרים אותו לרכבת רעננה מערב, זה לא היה פוגע באף אחד בכלל, וזה היה חוסך 4 קילומטר כל נסיעה שלו, או 3500 קילומטרים בשבוע!
זה כמו לבטל למשל את קו 177 שציינת בפוסט, רק שלו יש 1000 נוסעים שבועיים שצריכים עכשיו למצוא פתרון אחר.
זה רק קו אחד, יש לי עוד עשרות דוגמאות כאלו. ביטול קווים לא חשובים זאת שאלה שצריך לדון בה רק אחרי שעשינו למערכת רה-אורגניזציה עמוקה מהיסוד.
המסלולים של 347 ו 501 לא היו זהים, כמדומני. המסלול שונה עקב עבודות הרק"ל.
אם כי אין כל בעיה להחליף אוטובוס בשלום .