ה דרומי = בשבילך !!! תורך לספר.

מצב
הנושא נעול.

shapira meir

New member

ה דרומי

New member
תגיד לא פגשתם למטה בוץ

תגיד לא פגשתם למטה בוץ
והאם גם עליתם למעלה או שרק מלמטה צילמת ואולי במקרה גם צילמת את הצד השני
למי שלא יודע זה הבית הלבן ככה אנחנו קראנו לו בתור ילדים מאיר

הבית הלבן איפה?

תגיד לא פגשתם למטה בוץ
והאם גם עליתם למעלה או שרק מלמטה צילמת ואולי במקרה גם צילמת את הצד השני
למי שלא יודע זה הבית הלבן ככה אנחנו קראנו לו בתור ילדים מאיר
הבית הלבן איפה?
לא כולנו היינו ילדים באותה הסביבה

shapira meir

New member
ובכן

מעל חמדיה. בית לבן= רכבת העמק
ובכן
מאז ומתמיד המוטו שלי אומר שחובה לחבר בין העיוני למעשי. אז כמו שידוע לי על תחנה בגניגר אני עדיין מקווה למצוא את העמוד של פנס הלוקס ובינתיים מנסה "לסחוט" מידע מהוותיקים (כי כעת זה ענין של 3.5 ק"מ בבוץ טובעני), כך גם מצאתי את "הבית הלבן" שהוא מבנה של תחנת רכבת העמק "התחנה שלא היתה" של חמדיה, כיוון (בידי העתק מכתב הסירוב הבריטי להקים תחנה במקום) שלמרות שלא היתה תחנה בחמדיה, הרי זו היתה נקודת השיא בטיפוס הקטר על הגבעה ושם כמעט ונעצר, אז אנשי הרכבת בנו את הבנין במטרה שישמש מחסן לכלי העבודה לתחזוקת המסילה, ובנין זה שימש את אנשי חמדיה כמחסה בפני שמש וגשם עד בוא הרכבת שתמורת "בקשיש" עצרה "וואבוה", כמו שתחנת הרכבת של גבע שימשה אחרי 1952 כמחסה למי שהמתין לאוטובוס (וכבר סיפרתי שגם אני חסיתי בו עם אופניי). אגב, המצחיק הוא שותיקה בחמדיה לא ידעה על מה אני מדבר, בעוד ששני חבר'ה ותיקים שמחו לדברו איתי ולהעלות זכרונות וכך גם גילו שאני פלשתינאי אמיתי (על תעודת הלידה שלי כתוב "בורן אין פלסטיין") כמובן שהתמונות צולמו משטח בית הספר בו תחנות אוטובוס להסעת התלמידים (אחת התחנות ל-חמדיה...... לא הבנתי לשם מה, הרי בית הספר נמצא בחמדיה!!!) אגב כך הראינו לחבר'ה הנחמדים איך מצלמים במצלמה שמצלמת ממצלמה שניה (מצורפת תמונה), אגב, חמדיה היא המקום היחידי המוקף במסילת רכבת העמק משלושה צדדים (מערב/צפון/מזרח).

מצב
הנושא נעול.
למעלה