התראות על 91 וירוסים בטלפון

• פותח הנושא raya
  • פורסם בתאריך

raya

Well-known member
מזה כמה ימים אני מקבלת התראות על וירוסים בטלפון, כמובן יחד עם הצעה להתקין אנטי וירוס לשם ניקוי הטלפון.
אני מנקה עם אפליקציה בשם "מנקה טלפון".
בנוסף משלשום ווטסאפ ווב מבקש להתחבר לאפליקציה, בוחרת מכשירים מקושרים, מופיע ברקוד לסריקה, והאפליקציה לא סורקת אותו.
החלפתי אפליקציית סריקה והיא לא סורקת את הברקוד.
ברקוד אחר (של כרטיס אשראי למשל) האפליקציה סורקת ללא שום בעיה.
זה מביא אותי למחשבה שאולי אכן משהו לא תקין.
הטלפון סמסונג A26.
תודה,
רעיה

קבצים מצורפים

• 20260803_214822[1].jpg
    20260803_214822[1].jpg
    KB 203 · צפיות: 3

SHERME

Well-known member
מזה כמה ימים אני מקבלת התראות על וירוסים בטלפון, כמובן יחד עם הצעה להתקין אנטי וירוס לשם ניקוי הטלפון.
אני מנקה עם אפליקציה בשם "מנקה טלפון".
בנוסף משלשום ווטסאפ ווב מבקש להתחבר לאפליקציה, בוחרת מכשירים מקושרים, מופיע ברקוד לסריקה, והאפליקציה לא סורקת אותו.
החלפתי אפליקציית סריקה והיא לא סורקת את הברקוד.
ברקוד אחר (של כרטיס אשראי למשל) האפליקציה סורקת ללא שום בעיה.
זה מביא אותי למחשבה שאולי אכן משהו לא תקין.
הטלפון סמסונג A26.
תודה,
רעיה
הגדרות
חיבורים
הגדרות חיבור נוספות
בחר DNS פרטי
הקש על שם המארח של DNS פרטי
לרשום את הטקסט כדלהלן: dns.adguard.com
להקיש על שמור
לצאת למסך הראשי
זהו

לבעלי סמסונג מעל שנת 2025.
שאין להם אופציה של הגדרת DNS אוטומטי.
והממשק שלהם עודכן לONE UI 8.5.
ככה תפעילו בסמסונג שלכם.
את חוסם הפרסומות החדש של סמסונג.

הגדרות.
תחזוקת המכשיר.
להקיש בצד שמאל למעלה על שלושת הנקודות.
להקיש על הגדרות.
להקיש על חסימת יישומים עם יותר מדי מודעות.

בשלב זה הפעלתם אוטומטית "חסימה בסיסית", דהיינו יישומים המזוהים ע"י SAMSUNG כיישומים ששולחים מודעות תכופות, יחסמו בכל פעם שהם יזוהו בטלפון שלך.

אם לוחצים על "חסימה חכמה", ההתראות מנותחות בטלפון כדי לקבוע אם מדובר במודעות, ואם הן תכופות הן נחסמות.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

כחלק מהעדכון החדש של הממשק ONE UI 8.5.
הם הכניסו אופציה חדשה של חוסם פרסומות תוצרת סמסונג בממשק הטלפון.

המטרה המרכזית של חוסם הפרסומות המובנה החדש היא להגן על חוויית השימוש שלכם מפני אפליקציות "חטפניות" (Adware) והוא מתרכז בשלושה דברים עיקריים שהם שונים לחלוטין מחסימת אתרים רגילה:

1) עצירת פרסומות קופצות (Pop ups) ברמת המערכת: המטרה העיקרית היא לזהות אפליקציות שמקפיצות פרסומות על מסך הבית בתוך וילון ההתראות או גרוע מכך פרסומות בגודל מלא שפתאום משתלטות על המסך כשאתם בכלל באמצע שימוש באפליקציה אחרת.

2) העברת אפליקציות מציקות לשינה עמוקה (Deep Sleep) במקום שאתם תצטרכו לנחש איזו אפליקציה שהורדתם לאחרונה גורמת לפרסומות לקפוץ המערכת מנתחת את ההתנהגות שלהן ברקע, ברגע שהיא מזהה אפליקציה שמייצרת נפח חריג של פרסומות, היא פשוט מרדימה אותה לחלוטין האפליקציה לא תוכל לרוץ ברקע או לשלוח התראות עד שלא תפתחו אותה בעצמכם.

3) סינון התראות דחף (Push Notifications) שיווקיות המערכת סורקת (על גבי המכשיר עצמו לשמירה על הפרטיות) את הטקסט של ההתראות אם אפליקציה (כמו משחק או אפילו אפליקציית חדשות/קניות) שולחת לכם התראות שאינן מידע חיוני אלא תוכן שיווקי מובהק המערכת מסננת אותן החוצה כדי שלא יקפצו לכם מול העיניים.

החוסם החדש של One UI 8.5 פועל כמו שוטר תנועה פנימי למכשיר, הוא נועד לוודא שאפליקציות שהורדתם לא הופכות את הטלפון עצמו ללוח מודעות מהלך.

המערכת נותנת למשתמש לבחור בשני שיטות עיקריות (מצבים) כדי לזהות ולנטרל את האפליקציות המציקות:

1) מצב בסיסי (Basic mode) סמסונג משתמשת ברשימה שחורה (Blocklist) שהיא מעדכנת ומנהלת בעצמה המבוססת על אפליקציות המוכרות ככאלו שנוטות להגזים עם פרסומות ודיווחים של משתמשים אם מותקנת אצלכם אפליקציה כזו, המערכת תזהה אותה אוטומטי.

2) מצב חכם (Intelligent blocking) מצב מתקדם המשתמש בבינה מלאכותית (AI) מקומית על גבי המכשיר המערכת מנתחת את תוכן ההתראות שקופצות לכם ואם היא מזהה שפה שיווקית פרסומית או ספאמית היא מסמנת את האפליקציה.

הסנקציה "השבתה עמוקה"
ברגע שהמערכת מזהה אפליקציה שמגזימה עם פרסומות היא לא סתם משתיקה את ההתראה היא מעבירה את האפליקציה למצב השבתה עמוקה (Deep sleep).

נערך לאחרונה ב:

raya

Well-known member
לבעלי סמסונג מעל שנת 2025.
שאין להם אופציה של הגדרת DNS אוטומטי.
והממשק שלהם עודכן לONE UI 8.5.
ככה תפעילו בסמסונג שלכם.
את חוסם הפרסומות החדש של סמסונג.

הגדרות.
תחזוקת המכשיר.
להקיש בצד שמאל למעלה על שלושת הנקודות.
להקיש על הגדרות.
להקיש על חסימת יישומים עם יותר מדי מודעות.

בשלב זה הפעלתם אוטומטית "חסימה בסיסית", דהיינו יישומים המזוהים ע"י SAMSUNG כיישומים ששולחים מודעות תכופות, יחסמו בכל פעם שהם יזוהו בטלפון שלך.

אם לוחצים על "חסימה חכמה", ההתראות מנותחות בטלפון כדי לקבוע אם מדובר במודעות, ואם הן תכופות הן נחסמות.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

כחלק מהעדכון החדש של הממשק ONE UI 8.5.
הם הכניסו אופציה חדשה של חוסם פרסומות תוצרת סמסונג בממשק הטלפון.

המטרה המרכזית של חוסם הפרסומות המובנה החדש היא להגן על חוויית השימוש שלכם מפני אפליקציות "חטפניות" (Adware) והוא מתרכז בשלושה דברים עיקריים שהם שונים לחלוטין מחסימת אתרים רגילה:

1) עצירת פרסומות קופצות (Pop ups) ברמת המערכת: המטרה העיקרית היא לזהות אפליקציות שמקפיצות פרסומות על מסך הבית בתוך וילון ההתראות או גרוע מכך פרסומות בגודל מלא שפתאום משתלטות על המסך כשאתם בכלל באמצע שימוש באפליקציה אחרת.

2) העברת אפליקציות מציקות לשינה עמוקה (Deep Sleep) במקום שאתם תצטרכו לנחש איזו אפליקציה שהורדתם לאחרונה גורמת לפרסומות לקפוץ המערכת מנתחת את ההתנהגות שלהן ברקע, ברגע שהיא מזהה אפליקציה שמייצרת נפח חריג של פרסומות, היא פשוט מרדימה אותה לחלוטין האפליקציה לא תוכל לרוץ ברקע או לשלוח התראות עד שלא תפתחו אותה בעצמכם.

3) סינון התראות דחף (Push Notifications) שיווקיות המערכת סורקת (על גבי המכשיר עצמו לשמירה על הפרטיות) את הטקסט של ההתראות אם אפליקציה (כמו משחק או אפילו אפליקציית חדשות/קניות) שולחת לכם התראות שאינן מידע חיוני אלא תוכן שיווקי מובהק המערכת מסננת אותן החוצה כדי שלא יקפצו לכם מול העיניים.

החוסם החדש של One UI 8.5 פועל כמו שוטר תנועה פנימי למכשיר, הוא נועד לוודא שאפליקציות שהורדתם לא הופכות את הטלפון עצמו ללוח מודעות מהלך.

המערכת נותנת למשתמש לבחור בשני שיטות עיקריות (מצבים) כדי לזהות ולנטרל את האפליקציות המציקות:

1) מצב בסיסי (Basic mode) סמסונג משתמשת ברשימה שחורה (Blocklist) שהיא מעדכנת ומנהלת בעצמה המבוססת על אפליקציות המוכרות ככאלו שנוטות להגזים עם פרסומות ודיווחים של משתמשים אם מותקנת אצלכם אפליקציה כזו, המערכת תזהה אותה אוטומטי.

2) מצב חכם (Intelligent blocking) מצב מתקדם המשתמש בבינה מלאכותית (AI) מקומית על גבי המכשיר המערכת מנתחת את תוכן ההתראות שקופצות לכם ואם היא מזהה שפה שיווקית פרסומית או ספאמית היא מסמנת את האפליקציה.

הסנקציה "השבתה עמוקה"
ברגע שהמערכת מזהה אפליקציה שמגזימה עם פרסומות היא לא סתם משתיקה את ההתראה היא מעבירה את האפליקציה למצב השבתה עמוקה (Deep s
אם כך - לפי מה שאני מבינה, ההתראות על וירוסים זו פרסומת להתקין כל מיני אפליקציות כביכול חינמיות, ואחרי ההתקנה מופיעה אפליקציה נוספת לנסיון של שבוע וכו' וכו'.
עוד לא עדכנתי את One UI 8.5, מבינה שרצוי לעדכן.
למעשה התשובות מתייחסות לפרסומות ולא להימצאות של וירוסים, מקווה שהבנתי נכון, כי כבר התחלתי לחשוב ללכת לאיזו מעבדת טלפונים שיסדרו לי את הטלפון. בהתחשב בעובדה שנכון לחודשים האחרונים אני לא כל כך ניידת, או פנויה לצאת מהבית, אשמח לדעת אם אין צורך ללכת למעבדה כל שהיא.
היום הופיע אותה הודעה על וירוסים באפליקצית מנקה הטלפון שלי.
תודה.....
עוד משהו, גם אם זו רק פרסומת, מדוע אני לא יכולה לסרוק את הברקוד להחזיר את ווטסאפ ווב?

קבצים מצורפים

• Screenshot_20260804_102813_Phone Cleaner.jpg
    Screenshot_20260804_102813_Phone Cleaner.jpg
    KB 548.2 · צפיות: 1

SHERME

Well-known member
ראשית ובמיידית תגדירי DNS פרטי בטלפון שלך A26

1) הגדרות
2) חיבורים
3) הגדרות חיבור נוספות
4) בחר DNS פרטי
5) הקש על שם המארח של DNS פרטי
6) לרשום את הטקסט כדלהלן: dns.adguard.com
7) להקיש על שמור
לצאת למסך הראשי
זהו

זה חוסם את הפרסומות שיש בכל אפליקציה שמתקינים

ישנם אפליקציות שמחידירות וירוסים ורוגלות דרך הפרסומות

וזה מה שקרה לך

דבר שני לאחר מכן להיכנס
1) הגדרות
2) תחזוקת המכשיר
3) להקיש על הגנה על יישום
4) להקיש על סרוק טלפון
עכשיו תדעי באופן ברור האם הטלפון שלך מכיל כרגע וירוסים ורוגלות

בקשר לעדכון ממשק ONE UI 8.5
זה עדכון חשוב ושיהיה לך זמן פנוי תעדכני אותו דרך או עם הWIFI

בקשר לסריקת הואטסאפ ווב לאחר כל עשיית הנ"ל לכבות ולהדליק את הטלפון ולנסות לסרוק מחדש ע"י הסורק שמופיע בחלון ההתראות שמורידים מלמעלה למטה במסך

raya

Well-known member
ראשית ובמיידית תגדירי DNS פרטי בטלפון שלך A26

1) הגדרות
2) חיבורים
3) הגדרות חיבור נוספות
4) בחר DNS פרטי
5) הקש על שם המארח של DNS פרטי
6) לרשום את הטקסט כדלהלן: dns.adguard.com
7) להקיש על שמור
לצאת למסך הראשי
זהו

זה חוסם את הפרסומות שיש בכל אפליקציה שמתקינים

ישנם אפליקציות שמחידירות וירוסים ורוגלות דרך הפרסומות

וזה מה שקרה לך

דבר שני לאחר מכן להיכנס
1) הגדרות
2) תחזוקת המכשיר
3) להקיש על הגנה על יישום
4) להקיש על סרוק טלפון
עכשיו תדעי באופן ברור האם הטלפון שלך מכיל כרגע וירוסים ורוגלות

בקשר לעדכון ממשק ONE UI 8.5
זה עדכון חשוב ושיהיה לך זמן פנוי תעדכני אותו דרך או עם הWIFI

בקשר לסריקת הואטסאפ ווב לאחר כל עשיית הנ"ל לכבות ולהדליק את הטלפון ולנסות לסרוק מחדש ע"י הסורק שמופיע בחלון ההתראות שמורידים מלמעלה למטה
בוקר טוב (בעצם כבר צהרים....)
עדכנתי את התוכנה הבוקר, לפני שראיתי כעת את התשובה שלך.
נעלמו ההודעות על הוירוסים. לא היה לי ברור איך או איזה נתון הייתי אמורה להכניס או לבחור DNS פרטי.
בינתיים נראה שהבעיה נפתרה בעצמה, חבל שלא עדכנתי מיד כאשר קבלתי את הודעת העדכון לפני כשבועיים.
בקשר לווטסאפ ווב, הטעות שלי היתה שלא פתחתי בדפדפן במחשב את ווטסאפ ווב, ברגע שעשיתי זאת, הקוד נסרק בהצלחה) ובא לציון גואל.
תודה רבה על העזרה!
רעיה
(עריכה) למרות השמחה על חזרת האפליקציה לחיים, עדיין בכל פתיחה מחדש אני מתבקשת לסרוק קוד QR.
הורדתי את אפליקציית ווטסאפ ווב למחשב, וכאשר אני מפעילה אותה - אני לא צריכה לסרוק את קוד ה QR.
בעבר פתיחה לאחר סגירה - הווטסאפ ווב נפתח ללא בקשות מיוחדות.

נערך לאחרונה ב:
בוקר טוב (בעצם כבר צהרים....)
עדכנתי את התוכנה הבוקר, לפני שראיתי כעת את התשובה שלך.
נעלמו ההודעות על הוירוסים. לא היה לי ברור איך או איזה נתון הייתי אמורה להכניס או לבחור DNS פרטי.
בינתיים נראה שהבעיה נפתרה בעצמה, חבל שלא עדכנתי מיד כאשר קבלתי את הודעת העדכון לפני כשבועיים.
בקשר לווטסאפ ווב, הטעות שלי היתה שלא פתחתי בדפדפן במחשב את ווטסאפ ווב, ברגע שעשיתי זאת, הקוד נסרק בהצלחה) ובא לציון גואל.
תודה רבה על העזרה!
רעיה
(עריכה) למרות השמחה על חזרת האפליקציה לחיים, עדיין בכל פתיחה מחדש אני מתבקשת לסרוק קוד QR.
הורדתי את אפליקציית ווטסאפ ווב למחשב, וכאשר אני מפעילה אותה - אני לא צריכה לסרוק את קוד ה QR.
בעבר פתיחה לאחר סגירה - הווטסאפ ווב נפתח ללא בקשות מיוחדות.
עכשיו תבצעי בטלפון את הפעולות כדלהלן:

1) הגדרות.
2) תחזוקת המכשיר.
3) להקיש בצד שמאל למעלה על שלושת הנקודות.
4) להקיש מידית על הגדרות.
5) להקיש למטה על חסימת יישומים עם יותר מדי מודעות.

2) מצב חכם (Intelligent blocking) מצב מתקדם המשתמש בבינה מלאכותית (AI) מקומית על גבי המכשיר המערכת מנתחת את תוכן ההתראות שקופצות לכם ואם היא מזהה שפה שיווקית פרסומית או ספאמית היא מסמנת את האפליקציה, ברגע שהמערכת מזהה אפליקציה שמגזימה עם פרסומות היא לא סתם משתיקה את ההתראה היא מעבירה את האפליקציה למצב השבתה עמוקה (Deep sleep).

raya

Well-known member
עכשיו תבצעי בטלפון את הפעולות כדלהלן:

1) הגדרות.
2) תחזוקת המכשיר.
4) להקיש מידית על הגדרות.

2) מצב חכם (Intelligent blocking) מצב מתקדם המשתמש בבינה מלאכותית (AI) מקומית על גבי המכשיר המערכת מנתחת את תוכן ההתראות שקופצות לכם ואם היא מזהה שפה שיווקית פרסומית או ספאמית היא מסמנת את האפליקציה, ברגע שהמערכת מזהה אפליקציה שמגזימה עם פרסומות היא לא סתם משתיקה את ההתראה היא מעבירה את האפליקציה למצב השבתה עמוקה (Deep sleep).
תודה, אבל בהגדרות אין לי חסימת יישומים עם יותר מדי מודעות.
יש רשימה ארוכה מאוד : מינויים,חשבון,פרטיות,רשימות,צ'אטים,מראה,רשימת תפוצה, התראות, אחסון ונתונים, אמצעי בקרת הורים, נגישות, שפת האפליקציה, עזרה ומשוב והזמנת חברים.

תודה, אבל בהגדרות אין לי חסימת יישומים עם יותר מדי מודעות.
יש רשימה ארוכה מאוד : מינויים,חשבון,פרטיות,רשימות,צ'אטים,מראה,רשימת תפוצה, התראות, אחסון ונתונים, אמצעי בקרת הורים, נגישות, שפת האפליקציה, עזרה ומשוב והזמנת חברים.
נסי שוב לבצע זאת בטלפון שלך:

1) להקיש על "הגדרות".
2) להקיש על "תחזוקת המכשיר".
4) להקיש מיידית על הגדרות.

לאחר ביצוע הנ"ל.

לבצע גם את זאת:
1) להקיש על "הגדרות".
3) להקיש על "הגנה על יישום".
4) להקיש על "סרוק טלפון".
להמתין עד לסיום הסריקה.

raya

Well-known member
נסי שוב לבצע זאת בטלפון שלך:

1) להקיש על "הגדרות".
4) להקיש מיידית על הגדרות.

לאחר ביצוע הנ"ל.

לבצע גם את זאת:
1) להקיש על "הגדרות".
3) להקיש על "הגנה על יישום".
4) להקיש על "סרוק טלפון".
להמתין עד לסיום הסריקה.
תודה, ניסיתי עכשיו....
בשלב השני שהצעת הגעתי למסך המצורף, לא ידעתי האם לזה הכוונה.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20260809_214226_Android_System[1].jpg
    Screenshot_20260809_214226_Android_System[1].jpg
    KB 393.6 · צפיות: 3
נערך לאחרונה ב:

SHERME

Well-known member
תודה, ניסיתי עכשיו....
בשלב השני שהצעת הגעתי למסך המצורף, לא ידעתי האם לזה הכוונה.
בשום שלב לא להקיש על "מצב תחזוקה"
כפי שמופיע בתמונה

שלב א':

להקיש על "הגדרות"
להקיש על "תחזוקת המכשיר" (למטה לקראת סוף רשימת ההגדרות)
להקיש בצד שמאל למעלה על שלושת הנקודות
להקיש מיידית על "הגדרות"
להקיש למטה על "חסימת יישומים עם יותר מדי מודעות"

שלב ב':

להקיש על "הגדרות"
להקיש על "תחזוקת המכשיר" (למטה לקראת סוף רשימת ההגדרות)
להקיש על "הגנה על יישום"
להקיש על "סרוק טלפון"
להמתין עד לסיום הסריקה

למעלה