התקשרות עם לקוח, ללא חוזה?

ktivatama4u

New member
התקשרות עם לקוח, ללא חוזה?

שלום רב אני בתחילת דרכי כנותנת שירותי תוכן. והשאלה היא: איך ממסדים יחסים עם לקוח? הלקוח שעומד על הפרק רוצה יחסים ארוכי טווח ואני מהססת להתחיל לעבוד ללא חוזה. הוא לא מתלהב לחתום אתי על חוזה ואומר שכל נותני השירות שלו עובדים עמו ללא חוזה. (הוא מעסיק מדריכים בחוגים ברחבי הארץ) קצת קשה לי להאמין למה שהוא אומר השאלה שלי- למי שיש נסיו בשטח ההדרכה. האם אכן מדריכים עובדים ללא חוזה? ושאלה שניה-איזה חוזה, אם בכלל, חותמים עם לקוח כזה? תודה!

תחיל עבודה רק לאחר חתימת הסכם התקשרות

רק השבוע כתבתי על נושא זה פרק במאמר ארוך שמתמקד בה נ ח ו ת בע" לגבי דברים שיבוצעו בעתיד, שגוררות א נ ח ו ת בשלב מתקדם. הסכם התקשרות פשוט שמגדיר מי הצדדים מה נשוא ההתקשרות שעות ימים תעריף לשעה מועדי תשלום הפרת חוזה- הפסקת התקשורת הודעה מראש של כמה זמן ובכתב בהצלחה

בהחלט רק עם חוזה!

קל להבין מהן הסיבות שאת בכלל מתלבטת בנושא זה, לקוח ראשון... פחד מההפסד ... וכו'... אבל!!!!! את חייבת לשמור על עצמך, על האינטרסים שלך ועל העבודה הרבה שבודאי תשקיעי, ושא נדבר על המוניטין שלך. תשאלי את עצמך שאלה פשוטה: האם היית ריכשת בית ללא חוזה? ברור שלא נכון, כך גם בעסקים. ראשית זה מראה על מקצועיות ורצינות של שני הצדדים. איזה מין לקוח הוא שמעסיק ומקבל שירותים ללא חוזה? שנית כדי שתהיה לך אפשרות לקבל את שמגיע לך במקרה של תקלה בתקשורת. לצערי הרב, אני פוגשת הרבה אנשי עסקים קטנים נגררים אח"כ לבתי משפט לתביעות קטנות בדיוק בגלל הסיבות האלה - " לא נעים", "סמכתי עליו" וכו'.... בנסוף, אם החוזה הוא לטווח ארוך, את חייבת לעגן אותו בכתובים, מאיפה לך לדעת שהוא יעמוד בהתחייבות שלו אחרי חצי שנה... שנה.... לגבי תבניות הסכם, אם תפשפשי קצת ברשת נדמה לי שיש אתרים שניתן להוריד שלדי הסכם פשוט.

beky1

New member
למה חייבים חוזה?

הצעת מחיר הכוללת את כל הפרטים הגדולים והקטנים, נחשבת הסכם לכל דבר ועניין בהעדר חוזה.

הזמנת עבודה/ הסכם התקשורת/ חוזה- מילים שונות

הכוונה לאותו דבר: מסמך הבנות המעגן את עקרונות הפעולה והתשלום,

gs marketing

New member
מיסוד הקשר מתחיל בשיחת הכרות ובירור הצרכים

ההדדיים, המשכו בהצעת מחיר מסודרת המפרטת את השירות שאמור להינתן ומהם התנאים בהם הוא יקבל את השירות הזה (תשלום, תנאי תשלום, אופן התשלום וכד'). ניתן להתייחס להצעה כזו כאל "טיוטת הצעת מחיר". ואז אם זה מתאים לו , או בהתאם להערותיו, נשלח אליו הסכם עבודה עם נוסח סופי. זהו הסכם פורמאלי ומסודר שמסדיר את כללי ההתקשרות בין הצדדים. לא לוותר בנושא הזה! רק לך יש מה להפסיד אם תימנעי מלעבוד בצורה מסודרת ולכן זה ברור למה לו זה לא משנה. אבל לך זה צריך לשנות. גם במחיר של אובדן הלקוח. הוא לא עובד עם מדריכים אחרים על חוזה? מצוין. רק איך זה קשור אלייך? אם הם מוכנים לעבוד עימו בצורה כזו נהדר. את מישהי אחרת ולך יש רצונות ודרישות אחרים. ואם הוא יאמר שהם עובדים עימו בהתנדבות? נקודה נוספת, ואת זה אני מייעצת גם כמי שגם נותנת שירותי כתיבת תוכן. אם אתם תעבדו על-פי פרויקטים, הגדירי מראש כמה סקיצות את מתכוונת לעשות לכל עבודה - פרויקט. וכמה כסף הוא יצטרך להוסיף עבור סקיצות נוספות. כמו כן חשוב להגדיר "אבני דרך" לפרויקט בהתאם לאופיו. עבור כל שלב קבלי את אישור הלקוח המייל. שלא יווצר מצב שהפרויקט הסתיים והוא מבקש שתעשי אותו מההתחלה לכאורה כחלק מההסכם שלכם וללא תוספת תשלום. עם קבלת אישורו הוא לא יוכל לטעון שלא ראה את החומר ולא אישר אותו. וזה גם מאפשר לך כל הזמן "ליישר קו" עימו ועם הציפיות שלו. ולמנוע הפתעות משני הצדדים בהמשך. צייני בהסכם שזכויות היוצרים על החומרים יועברו ללקוח רק לאחר קבלת התשלום עליהם. שיהיה בהצלחה!

לא לעשות שום עבודה, גדולה כקטנה

בלי סיכום בכתב של ההבנות בינכם. אם יש לו בעיה עם המילה חוזה, מספיק שתכתבי לו מייל ובו "סיכום השיחה ביננו" או משהו בנוסח כזה. במקרה של חילוקי דיעות זה תופס בבית משפט (למיטב ידיעתי. אני לא משפטנית), וזאת בתנאי שהוא לא השיב לך על המייל וסתר אותו.

ktivatama4u

New member
תודה רבה לכולכן!!!!

איזה מקסימות אתן! לא נכנסתי כמה ימים והנה- הפתעה. לא הבנתי היכן ניתן לראות דוגמאות להסכמים/חוזים כאלו. האם תוכלו להראות לי בקישור?

למעלה