התקנת Windos על Laptop ללא Floppy.

cprog

New member
התקנת Windos על Laptop ללא Floppy.

למנוסים שבינכם: הבעיה בהתקנה של ה Windows. בגלל שזה מחשב נייד ואין floppy-disk אי אפשר ללחוץ F6 בהתקנת Windows כדי לטעון SATA-Driver. נשארתי תקוע עם תכנית התקנה (Win-XP-Pro-SP2) שלא מזהה את ה HD של המחשב. קראתי באינטרנט שה workaround זהה ליצור custom-installation-disk ל Windows שיכיל את ה Driver ל SATA ובנוסף יש לעדכן קבצים כמו unattended.txt (\i386\$OEM$\TEXTMODE ) בקיצור, מצאתי את קובצי ה driver בדיסק של ה drivers שהגיע עם המחשב, עכדנתי קבצים כנדרש, וצרבתי דיסק התקנה - זה לא עבד (תכנית ההתקנה עלתה, אך עדיין לא זיהתה את הדיסק הקשיח). אז למי שהמושגים האלה מוכרים והוא הצליח ליצור דיסק כזה, זה מאד יעזור לי אם תוכל לתת לי לינקים או לכתוב קצת על איך לבצע את זה. אני חושב שאני מאד קרוב לפתרון, חסר שם כנראה משהו קטן. אה... ולא שכחתי: OemPreinstall = Yes תודה!

Y. Welis

New member
קל יותר להכין דיסק עם דרייברים

כאלה עם תוכנת nLite. נסה אותה, יש לה אפילו מימשק עברי. מעבר לכך, חייב להיות בביוס מצב תאימות שמאפשר זיהוי של הדיסק הקשיח. חפש בכל ההגדרות שם.

cprog

New member
nLite דורשת התקנה של .NET framework

לא התקנתי כי חשבתי שאוכל להסתדר בלעדי זה. עדיין מחפש מאמרים מתאימים.

Y. Welis

New member
כדאי להתקין כי אחרת זה מסובך

גם אני ויתרתי על הנסיונות, האמן לי. הפריימוורק תהיה חלק מובנה בויסטה, כך שאין מניעה שלא להתקין עכשיו: היא לא מאיטה את העבודה או משהו.

cprog

New member
אתה צודק.

חשבתי לעשות את זה בעצמי, הגעתי כבר למצב שה install חיפש את הקובץ של ה driver אבל לא מצא כי לא ידעתי איפה לשים את ה string של ה path. אחר-כך החלטתי שחבל לבזבז עוד זמן והתקנתי את התוכנה. עבד במכה ראשונה! אפילו לא הייתי צריך לקרא manual. היה כלכך קל שהרגשתי קצת אידיוט שביזבזתי על זה יומיים (היה לי כבר את קובץ ההתקנה של התוכנה על desktop רק חיכה לדאבל-קליק). טוב, אפשר להתנחם בעובדה שניסיתי ללמוד משהו וזה דורש זמן. אני מציע למנהל הפורום לשים את זה בטאגליינס, כי בטח יהיו עוד בעלי laptos שייתקלו בבעיה הזאת. תודה רבה.

למעלה