התקנת טבעת

אליזבט14

New member
התקנת טבעת

שלום לכולם, בעוד שבועיים אני מתוכננת להכנסת טבעת על ידי ד"ר אבינוח. ברור שמתלווים לניתוח זה חששות רבים מכל הבחינות. ההחלטה לעשות את הניתוח הגיעה לאחר מו"מ עם עצמי תקופה ארוכה כולל בירורים אצל חברות מסביב שעשו את אותו ניתוח והן מרוצות. עד שלאחרונה קיבלתי מאמר שהתפרסם בירחון מנטה המספר בעיקר איזה סיבוכים ובעיות יש כתוצאה מניתוח זה. הקאות, נפילת הטבעת, דלקות בקיבה ועוד כהנה וכהנה "הבטחות". מה אגיד לכם, כאילו שהכניסו בי סיכה ופוצצו את כל האויר. אני מודעת שיכולות להיווצר בעיות וצריכים לשמור ובכל זאת המאמר הזה נתן לי "שוס" רציני. מחכה לתמיכות ועידודים מכאלה שעשו. תודה

שרולצה1

New member
אליזבט שלום

ראשית צריך להבחן שבעיתון חוץ מהמחיר שום דבר לא אמת . צריך להבין שעיתון באשר הוא אמור לעורר ספקולציות נושאים לשיחה שמעבר לקריאה עצמית, לו היה העיתון כותב שהטבעת טובה והכל בסדר אז ברור שהוא היה עיתון משעמם .אומנם אני נותחתי רק לפני כחודשיים אבל עשיתי בירור במשך כשנתים וחצי ואני מצטער שלא נותחתי כבר לפני שנתיים וחצי .מהבירור שאני עשיתי שהוא כולל כ 50 אנשים שעשו טבעת אצל אבינוח היקר ואף אצל סובחי .וכ 20 מקוצרי שרוול שעשו בחיפה .וכ5 מנותחי קיצור קיבה .החששות שלך קיימות אצל רוב המקוצרים .ומי שלא חושש סימן שהוא קצת דפוק . אבל מה שחשוב רמת ההצלחה בטבעת היא מדהימה איכות חיים זו מילה פשוטה לעומת האושר והסיפוק שיש לשמנים אשר סוף סוף מרזים והופכים לחתיכים .ובריאים .לא לשכוח לשמנים קל לוותר לעצמם. ונח לא להתאמץ . הרי לא לחינם היגענו למימדים שלנו ....הרי אנחנו לא שמנים כי אנחנו נושמים עמוק ... ואנחנו לא שמנים כי אנחנו מסתכלים על אוטו גלידה מרחוק . אנחנו שמנים כי ויתרנו לעצמנו הולכנו את עצמנו שולל ברחנו מהתדמית שלנו .חשבנו שאנחנו מצחיקים ועליזים וזה הכי חשוב אבל בלילות או מול המראה או בחנויות בגדים רק אנחנו בלבד יודעים כמה היה לנו קשה .ולכן אליזבט תעשי את הניתוח ועל תתיחסי לכתבות ושמכתבות וחארטה .בטח הכתבת היא בכלל כוסית שלא יודעת איך נראה סטייק 500 גר'. ולעולם לא הבינה מה זה שמנת 40 אחוז'.ואיך מכסחים מגש פיצה כולל תוספות ולקינוח מגש גלידה +שוקולד. ועוד ועוד .תייהי חזקה ואסרטיבית תעברי את הניתוח בשלום ובבריאות .ואחר כך תתיחסי לטבעת בכבוד פנקי אותה בעדינות.הביני אותה והיא תבין אותך . על תכאיבי לה והיא לא תכאיב לך .תני לה צומי חיבה והערכה והיא תוקיר לה תודה .... ממני ישראל

אליזבט14

New member
ישראל היקר

רוממת את רוחי בצורה מדהימה. צחקתי מדבריך שהם כה נכונים. הרי ניסיתי כבר הכל והרבה מחשבה הקדשתי לנושא הטבעת. שום דבר לא נבע מפזיזות יתר אלא משיקול דעת והנחה על המאזניים את כל המפגעים של לחץ דם גבוה, כולסטרול, נטיה לסכרת , כאבי פרקים, ברכיים דפוקות והכי הכי שאני לא יכולה כיום לנסוע לשום מקום בעולם ולהינות מהחיים, מול הניתוח והוא זה שהכריע. אני שוב מודה לך מקרב לב ואשמח להיות בקשר אחרי הניתוח (בסוף החודש). אגב, קיימת תמיכה ואוזן קשבת באסותא לבעיות שמתעוררות? או ליעוץ והכוונה? שיהיה לך חג שמח. אליזבט (בטי)

שרולצה1

New member
בטי שלום

אני שמח שעשיתי לך טוב בלב . ניסיתי קצת לסדר את מחשבותייך.ואני מקווה שהצלחתי קיימת תמיכה מינימלית .אבל את עושה ניתוח אצל אבינח המלאך. יש לי חברים שפשוט היו מתקשרים לנייד שלו והוא היה עונה כמעט בכל שעה . בכל מקרה אנחנו פה ונשתדל לעזור ולתמוך מתוך הנסיון שלנו . בברכה ישראל

אופירA

New member
מנהל
בעיות שמתעוררות

בכל שאלה רפואית, מתקשרים לאוסנת. היא היועצת המקצועית של ד"ר אבינוח. ד"ר אבינוח עונה ב-5 בבוקר וב-12 בלילה, אז הוא לא כל כך זמין. אבל לאוסנת יש את כל התשובות. גם הטלפון שלי זמין לשאלות, למרות שאני לא שייכת לצוות של ד"ר אבינוח ולא מקצועית. אבל כל שאלה שאפשר לענות עליה מניסיון, ובכל מה שנוגע להתנהלות עם הטבעת - אני כתובת טובה מאוד. אני גם יודעת מתי אין לי ידע לענות, ומכוונת לשאול רופא או למיון לפי הצורך - גם זה עפ"י הרבה ניסיון. טל' 03-5781855 (להשאיר הודעה עם מס' טלפון לחזרה, אם אין מענה). יש גם פורומים רפואיים של מנתחים בריאטריים ברשת, ואפשר להשאיר שם שאלות. אבל המענה לא מיידי, אלא לאחר כמה ימים.

דר איל

New member
אליזבט ,גם אם תקראי

את כל ההתויות שכתובות בדף ההסבר של אופטלגין או אקמול לא תפסקי לקחת כדור נגד כאב ראש,למרות שבכולם כתוב שהם יכולים לגרום למוות.משקל יתר הינו היום הגורם מס 1 בארה"ב לפני טבק ואלכוהול (ידע מאמרי ) האעזור לך ואחזיר לך את האוויר חזרה לסיכה ולבלון,ירדתי 43 קג וחיי הישתנו,רק לטובה ,אם מקפידים על הכללים ולא מנסים להיות חכמים וחיים אם הטבעת בשלום ובהבנה תוך סבלנות וסובלנות הדדית, רמת הסיכון והבעיות קטנות. בהצלחה

הי אליזבט

אני מטובע מרוצה כבר 7 שנים. אני אומר לך מעומק לבי שאני מאמין שאת הולכת לקראת צעד מבורך שישנה את החיים שלך לטובה ויהפוך אותך לשמחה ומאושרת הרבה יותר ממה שאת היום. לגבי מה שקראת במאמר. קודם כל אני רוצה לומר לך באופן ברור וחד. 90 % מהאנשים שחוו קשיים כמו אלו שתארת עם הטבעת הם אנשים שלא הקפידו על הכללים הנכונים. לי יש חבר שעבר את הניתוח וחשב עצמו חכם יותר מהרופאים והחליט שהוא לא מתכוון לקיים את ההנחייה שלהם לא לשתות בזמן האוכל. היום הוא מתחרט מאוד על ההחלטה הזאת. כל אלו שאני מכיר שעברו את הניתוח ושמרו על הכללים הנכונים נהנו מטבעת שמחה ומאושרת. אם תחליטי ותקבלי על עצמך שאת מקיימת את כל ההנחיות של הרופאים, אפילו אלו שאת לא מבינה אותם המצב שלך מצוין. אבל, תשאלי אותי. "הרי יש כאלה אנשים מעטים מאוד שכן שמרו על הכללים והיו להם סיבוכים? אשאל אותך. "מה האלטרנטיבה שלך? לא לעשות את הניתוח? הרי הסיבוכים והבעיות הרפואיות שיגרמו לך כתוצאה מזה הן קודם כל הרבה יותר שכיחות, והרבה יותר קשות וחמורות עד סכנת חיים. ולכן נכון, הניתוח עצמו לא נותן לך הצלחה של מאת אחוזים, אבל עדיין זה הצעד הטוב, הנכון והראוי ביותר עבורך". אני ממליץ לך להיכנס לפורום הזה לעתים תכופות . את תמצאי פה בית חם ואוהב שיעזור לך בכל השלבים, תקבלי פה תמיכה, עידוד והכוונה, וכמובן גם ים של הדרכה.

אופירA

New member
מנהל
גם אני קראתי את המאמר במנטה

והייתי מאוד מרוצה ממה שכתוב בו. תקראי אותו מהזווית שאני קראתי אותו, ותגלי שהוא בעצם חיובי. אני מצטרפת ל-alt בדבריו. המאמר הדגיש את העובדה, שרוב רובם המכריע של הסיבוכים התרחשו בגלל חוסר בהדרכה נכונה. ואכן, יש הרבה צרות עם טבעת כאשר אין הדרכה נכונה. וראה זה פלא, כאשר יש הדרכה, כגון זו הניתנת בפורום זה מבעלי ניסיון - רוב רובם המכריע של הצרות נעלמות ונמנעות. ועם רוב הבעיות יש כלים להתמודד. וסיבוכים - ברור שבניתוח טבעת יש הכי פחות סיבוכים יחסית לניתוחי קיצור קיבה אחרים ויחסית לאנשים ללא ניתוח, שסובלים מהשמנת יתר חמורה על סיבוכיה. אז כמו שלא מבטלים את התחבורה הציבורית והפרטית בגלל נזקי זיהום האוויר, ולא מפסיקים ללכת לעבודה בגלל סיכוני תאונות דרכים, כך לא נמנעים מניתוח טבעת בגלל הסיבוכים האפשריים. מתייחסים לסיבוכים בטבעת בדיוק כמו לתאונות דרכים ולזיהום אוויר. ממש כך! זו הסטטיסטיקה, ולא יותר. את רוצה למנוע סיבוכים בטבעת? תלמדי פה איך לאכול, איך לשתות, איך לזרום עם הטבעת ולהימנע מהקאות, ורוב הסיכויים שלא תראי שום סיבוכים, שום החלקות, שום נפילות, שום דלקות, שום נעילות ושום בטיח. כשם שאינך נרתעת מחיתוך גופך ע"י חמישה חתכים עמוקים לשם הכנסת טבעת לתוכו, כי את יודעת שזה רע הכרחי, כך תדעי שכל הסיבוכים בטבעת הם רע הכרחי שמסוכן באותה מידה של אותם 5 חתכים. אם אינך חוששת מהניתוח והחתכים, אל תחששי גם מהסיבוכים והתקלות. כל הסיבוכים בטבעת שלא ניתן היה למנוע אותם מראש, פתירים בסופו של דבר באופן קל. בעיקר כאשר הניתוח מבוצע בידיים המיומנות של ד"ר אבינוח, וגם הפתרונות של התקלות האפשריות לאחריו. אבל צריך להעצים ידע וללמוד מניסיונם של אחרים, כדי שלא תעברי על הבשר מה שהם כבר עברו וסיפרו. אני עשיתי כך, ונהניתי מהימנעות מסיבוכים רבים.

קובי d1

New member
אליזבט 14

למה את מסתכלת על כל התקלות שיכולות לקרות למה לא לחשוב על זה שתרדי במשקל והכל ישתנה לטובה ראיתי בכרטיס שלך שאנחנו בני אותו גיל תחשבי על המחלות והצרות שיכולות לקרות כתוצאה מעודף משקל ,כמו סכרת ,יתר לחץ דם , שומנים בדם ,הריסת הברכיים כתוצאה מעודף משקל כמו שכתבתי בעבר ואני שוב כותב , שימי על כף המאזניים את הסיכונים שיכולים לבא בגלל הניתוח ,לבין הסיכונים והמחלות שיכולות לבוא או שכבר באו ותראי לאן המאזניים נוטות אני עברתי את הניתוח בדצמבר 2000 יותר מ10 שנים וירדתי במשקל ,הסכרת הלכה לה ,לחץ הדם השתפר ,נזקים שנגרמו לי בברכיים בלתי הפיכים. תחשבי חיובי והכל יהיה בסדר. קובי

שמחה37

New member
לא קראתי את המאמר

אבל התקשורת עושה עוול לתחום הבריאטריה. מציעה לך לקרוא כאן בפורום שרשורים אחורה פה תמצאי את החיים האמיתיים אחרי הטבעת לחיוב ולשלילה. אין ספק שכדי להגיע להחלטה לעבור ניתוח יש הרבה התחבטות עצמית וטוב לדעת גם את היתרונות וחשוב לדעת גם את החסרונות ואין כמו לדעת ולחוש דרך הנסיון של אחרים. ברוכה הבאה אלינו שמחה

אלישבע24

New member
היי בטי,התלבטתי אם לכתוב לך

כולם כבר כתבו דברי עידוד וחיזוק,אבל החלטתי שכל קול נוסף יכול להרגיע, אני עברתי את הניתוח בפברואר אצל ד''ר אבינוח,אחרי שעתיים התעוררתי והרגשתי נהדר, לי אפילו הכאבים מהסיכות לא כאבו, אני שמעתי מחמש ידודות שעברו את אותו ניתוח,אחת מהן לפני 5 שנים שהורידה 60 ק''ג ועד היום היא מאושרת מהניתוח, הורדתי מאז הניתוח 18 ק''ג ללא שום דיאטה,אני אוכלת הכל אבל אחרי שנים שלושה ביבים-שבעה לגמרי. אצלי זה פעם ראשונה בחיים שאני לא רעבה. אצלי הסכנה היחידה היא שוקולד,הוא יורד בקלות,אז אני פשוט לא מכניסה אותו הביתה. אז בטי,שיעבור גם לך הניתוח בקלות, חג שמח והרבה הצלחה!

למעלה