התפטרות

מצב
הנושא נעול.

לולי74

New member
התפטרות

התפטרות
חבר שלי רוצה להתפטר מעבודתו, העניין הוא שהוא לא רוצה להפסיד את פיצויי הפיטורין, ולא נראה באופק כי הם יפטרו אותו אי פעם מאוד מרוצים ממנו. אבל העניין שהציעו לו משרה יותר טובה. האם יש דרך להתפטר ולקבל את הפיצויים למרות שהוא חתום על הסכם כי אם הוא מתפטר הוא לא זכאי. בנוסף אולי עוד נקודה לא שילמו בגינו כבר 6 חודשים את ביטוח המנהלים וקופות הגמל שהם מחוייבים לשלם, אלא השתמשו בכסף הזה לחברה וכך נהגו בשאר העובדים. האם זו עילה מספיק טובה?

שיר ורד

New member
אני מציע לעובד להודיע למעסיק

התפטרות
חבר שלי רוצה להתפטר מעבודתו, העניין הוא שהוא לא רוצה להפסיד את פיצויי הפיטורין, ולא נראה באופק כי הם יפטרו אותו אי פעם מאוד מרוצים ממנו. אבל העניין שהציעו לו משרה יותר טובה. האם יש דרך להתפטר ולקבל את הפיצויים למרות שהוא חתום על הסכם כי אם הוא מתפטר הוא לא זכאי. בנוסף אולי עוד נקודה לא שילמו בגינו כבר 6 חודשים את ביטוח המנהלים וקופות הגמל שהם מחוייבים לשלם, אלא השתמשו בכסף הזה לחברה וכך נהגו בשאר העובדים. האם זו עילה מספיק טובה?
אני מציע לעובד להודיע למעסיק
בכתב (רצוי בדואר רשום) כי נודע לו לאחרונה שבמשך 6 חודשים הם גנבו את כספי ביטוח המנהלים וקפות הגמל המנוכים משכרו ולא העבירו גם את הפרשות המעסיק. אי לכך הוא דורש מהם להעביר מיד (ולא יאוחר נשבוע ינמים) את כל הכספים הנ"ל לקופות הגמל ולהתחייב כי לא ימשיכו לעשות זאת בעתיד. אם הם לא יגיבו במהירות ויפקידו עבורו את כל הכספים, שיגיש מכתב התפטרות עם הודעה מוקדמת כחוק ובה יכתוב בסיבת ההתפטרות הרעת תנאים בגין גניבת כספי קופת הגמל שלו ואובדן האמון בחברה עד כדי חוסר יכולת להמשיך לעבוד בחברה כזו. יש סכוי סביר שבנסיבות הללו הוא יזכה בפצויי הפיטורים. לפני כל פעולה עליו לוודא שבמועד הפעולה טרם הופקדו הכספים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה