התפטרות

מצב
הנושא נעול.

mikacopy

New member
התפטרות

התפטרות
אני עובדת שנה בדיוק במקום עבודתי על בסיס יומי. נרשמתי ללימודים המתחילים בעוד חודשיים ובכוונתי לפנות למעביד בבקשה להעדרות יומיים בשבוע או לחילופין לעבוד במשמרת שתתאים ללימודים ואלו שאלותיי כדלקמן: 1. באם המעביד לא יאפשר לי להיעדר לצורך הלימודים, האם הוא רשאי לשלול ממני את פיצויי בפיטורים? 2. ואם אני מתפטרת מרצוני מהם תנאי ההכשרה לקבלת פיצויים לאור הנסיבות? 3. היה ואמשיך בעבודתי ואעדר לצורך הלימודים, ואם המעביד יפטר אותי, האם יגיעו לי פיצויים? 4. האם לצורך חישוב פיצויי הפיטורים יש הבדל בין עובד שעובד על בסיס יומי ובין חודשי? 5. האם אני חייבת להודיע מראש, ואם כן כמה זמן לפני, למעביד על לימודיי?

תשובות

התפטרות
אני עובדת שנה בדיוק במקום עבודתי על בסיס יומי. נרשמתי ללימודים המתחילים בעוד חודשיים ובכוונתי לפנות למעביד בבקשה להעדרות יומיים בשבוע או לחילופין לעבוד במשמרת שתתאים ללימודים ואלו שאלותיי כדלקמן: 1. באם המעביד לא יאפשר לי להיעדר לצורך הלימודים, האם הוא רשאי לשלול ממני את פיצויי בפיטורים? 2. ואם אני מתפטרת מרצוני מהם תנאי ההכשרה לקבלת פיצויים לאור הנסיבות? 3. היה ואמשיך בעבודתי ואעדר לצורך הלימודים, ואם המעביד יפטר אותי, האם יגיעו לי פיצויים? 4. האם לצורך חישוב פיצויי הפיטורים יש הבדל בין עובד שעובד על בסיס יומי ובין חודשי? 5. האם אני חייבת להודיע מראש, ואם כן כמה זמן לפני, למעביד על לימודיי?
תשובות
1. המעסיק בשום אופן איננו חייב להענות לבקשתך! 2. סירובו לבקשתך איננה בשום אופן פיטורים. היא פשוט סירוב ואם זה לא ימצא חן בעניך או אם את לא יכולה להמשיך לעבוד בתנאים שלו, הרי שאת מתפטרת ולכן לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. הוא לא שולל ממך פיצויים כי לא הוא מפטר אותך. את מבקשת משהו שהוא לא רוצה לתת וזו זכותו ואין בסירוב משום פיטורים. אין תנאי הכשרה לפיצויים במצב כזה. 3. בהחלט כן. אם המעביד יפטר אותך את זכאית לפיצויים. 4. כן יש הבדל. 5. אם את עובדת בשכר גלובלי עליך לתת הודעה מוקדמת על התפטרותך חודש מראש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה