התפטרות / פיטורים - תורת המשחקים

התפטרות / פיטורים - תורת המשחקים

שלום, יש פה משחק קטן מול המעסיק: הודעתי (בשיחה לא במכתב) למנהל הישיר שאני מתכוון לעזוב בסוף יולי. נהוג אצלנו לקבל פיצויי פיטורין גם למי שעוזב, בהנחה שהיחסים נגמרו ברוח טובה. בתקופה האחרונה היחסים שלי עם המנהל התערערו קצת, ועכשיו יש לו מנוף עלי - "תהיה בסדר או ש..." אני צריך לתת התראה של 30 יום אם אני רוצה להתפטר, ואני מניח שיירצו מכתב. הרעיון שלי זה שאם לא ייתנו לי את הפיצויים אז אני לא אתפטר ואעשה בעיות כדי שייפטרו אותי. השאלה היא האם ברגע שהודעתי (בשיחה או במכתב) עדיין יש לי את האפשרות להגיד שאני לא מתפטר? תודה.

מדון

New member
ענין שיחה הוא לא סופי תלוי אך התנהלה השיחה

לגבי מכתב זה חד משמעי לגבי לעשות בעיות בעבודה יש לדעת כי בית הדין לעבודה רואה בחומרה את העינין ולפעמים מזכה את המעביד התשלום חלקי של הפיצויים לאור התנהגות לא הולמת של העובד לדעתי יש לפנות בשיחה אם בעל העסק ולנסות לברר בשיחה ואם יש אפשרות בכתב לסגור את ענין הפיצויים לפני שפועלים בצורה שאין דרך חזרה כדאי להוכיח לשבמקום העבודה יש נוהג לשלם פיצויים גם שמתפטרים יש להביא הוכחה חד משמעית שזה היה נוהל בבית הדין לעבודה יש אפשרות נוספת לבדוק אם המעביד חתם על סעיף 14 לחוק הפיצויים בקרן או בפוליסה אז אין לך בעיה זכותך להגיש את מכתב ההתפטרות 30 יום לפי החוק יש אפשרות לבדוק בקרן ישרות או בחברת הביטוח ולקבל אישור ישרות הביתה

למעלה