התפטרות עקב מצב בריאותי

מצב
הנושא נעול.

גשמלית

New member
התפטרות עקב מצב בריאותי

התפטרות עקב מצב בריאותי
שלום בעלי כנראה יאלץ להתפטר מעבודתו. העבודה היא פיזית קשה וכתוצאה ממנה יש לו נזק לגב ואורטופד אסר עליו להמשיך להרים משאות כבדים. האם במצב כזה התפטרות היא כדין פיטורין? כלומר, האם מגיעים לו פיצויי פיטורין מלאים? אני מדגישה שוב שההחמרה במצב הבריאותי היא כתוצאה מהעבודה. שאלה נוספת: משיטוטים כאן בפורום הבנתי שאת פיצויי הפיטורין מקבלים ביום סיום יחסי עובד-מעביד. האם אפשר להפנות אותי לחוק הספציפי שקובע את זה? (אולי נזדקק לזה- תלוי מה המעביד יגיד..) תודה

תשובה

התפטרות עקב מצב בריאותי
שלום בעלי כנראה יאלץ להתפטר מעבודתו. העבודה היא פיזית קשה וכתוצאה ממנה יש לו נזק לגב ואורטופד אסר עליו להמשיך להרים משאות כבדים. האם במצב כזה התפטרות היא כדין פיטורין? כלומר, האם מגיעים לו פיצויי פיטורין מלאים? אני מדגישה שוב שההחמרה במצב הבריאותי היא כתוצאה מהעבודה. שאלה נוספת: משיטוטים כאן בפורום הבנתי שאת פיצויי הפיטורין מקבלים ביום סיום יחסי עובד-מעביד. האם אפשר להפנות אותי לחוק הספציפי שקובע את זה? (אולי נזדקק לזה- תלוי מה המעביד יגיד..) תודה
תשובה
על בעלך לקבל אישור מרופא תעסוקה המאשר כי אינו מסוגל לעבוד בסוג העבודה אותה הוא מבצע. בנסיבות אלה יהיה רשאי להתפטר בדין פיטורים. אלא אם כן, יציע לו מעבידו תפקיד חלופי שאין בו מאמץ פיסי. עפ"י החוק על המעביד לשלם את פיצויי הפיטורים תוך 15 יום מסיום יחסי עובד-מעביד. כל התשובות לכל שאלותייך בנושא זה תוכלי למצוא בחוק פיצויי פיטורים תשכ"ג 1963.

מצב
הנושא נעול.
למעלה