התפטרות לשם טיפול בתינוק.

מצב
הנושא נעול.

H O P E 2 9

New member

ילדתי פגית בשבוע 29, הודעתי למעביד לפני כחודש כי אני מעריכה את חופשת הלידה בעוד 3-4 חודשים והוא הסכים. החלטתי להישאר עם התינוקת ולא לחזור כלל לעבודה, האם אני זכאית לפיצויים? פשוט להודיע לו? האם הוא יכול לחייב אותי לחזור לעבוד תקופה מסויימת? תודה רבה.

שיר ורד

New member
עלייך לשלוח מכתב התפטרות למעביד

ילדתי פגית בשבוע 29, הודעתי למעביד לפני כחודש כי אני מעריכה את חופשת הלידה בעוד 3-4 חודשים והוא הסכים. החלטתי להישאר עם התינוקת ולא לחזור כלל לעבודה, האם אני זכאית לפיצויים? פשוט להודיע לו? האם הוא יכול לחייב אותי לחזור לעבוד תקופה מסויימת? תודה רבה.
עלייך לשלוח מכתב התפטרות למעביד
יש לתת הודעה מראש כחוק, רצוי לתת את ההודעה לקראת תום חופשת הלידה (כך שתקופת ההודעה מראש תסתיים בדיוק בתום חופשת הלידה), אך אם כבר הסתיימה חופשת הלידה, אפשר לתת את הנתכב מיידית. יש לציין סיבת התפטרות - לצורך טיפול בתינוק , אם עבדת מעל שנה (כולל תקופת חושפת הלידה) תהיי זכאית לפצויים. אם תקופת ההודעה מראש תהיה לאחר תום החל"ת המגיע לך לפי חוק או בהסכמת הצדדים, יכול לכאורה המעסיק לחייב אותך לחזור לעבודה, או לנכות מהפצויים המגיעים לך את השכר שהיית זכאית לקבל בתקופת ההודעה מראש לו עבדת בתקופה זו. זה המצב החוקי, אך עדיין לא נתקלתי במקרה כזה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה