תשובות
התפטרות לצורך גידול הילד
בני בן חצי שנה אני רוצה לעזוב את העבודה בשביל לטפל בילד אני רוצה לעשות זאת בצורה מסודרת כך שאני יקבל פיצויים ,אם זה נכון אך עושים זאת? שאלה שניה שלי אני בחודש שלישי להריון המעסיק שלי מכריח אותי לעבוד מפוצל ובשעות ערב ,האם מותר לו זאת? והאם מותר לי לסרב ? תודה רבה מראש
תשובות
1. יולדת רשאית להתפטר ולקבל פצויים (אם עבדה שנה לפחות) במהלך 9 חודשים מהלידה לצורך טיפול בילד. יש לתת מכתב התפטרות עם הודעה מראש כחוק ולציין שסיבת ההתפטרות היא טיפול בילד. 2. אסור למעסיק להעסיק עובדת החל מחודש חמישי להריון בשעות נוספות , עבות לילה ( בין 24:00 ל 6:00 ) ובמנוחה השבועית ללא הסכמה בכתב של העובדת. אין הגבלה על משמרות מפוצלות או עבודת ערב. בעקרון סרוב של עובדת לעבוד על פי הנחיות המעסיק הוא סיבה לגיטימית לפיטורים. אבל, במקרה של עובדת בהריון, אסור לפטר את העובדת בגלל ההריון ואם היא עובדת מעל חצי שנה, על המעסיק לקבל אישור מהמפקחת על עבודת נשים לפיטוירה. אם העובדת תצליח לשכנע את המפקחת על עבודת נשים, שסירובה לעבוד על פי הנחית המעסיק נובע מהריונה, אזי המפקחת לא תאשר את פיטוריה. 3. במידה ואת מחליטה להתפטר לצורך טיפול בילד , ואולי לחפש עבודה במקום אחר, קחי שבחשבון שסביר שתצטרכי להמתין 90 יום בטרם תהיי זכאית לדמי אבטלה, וכן שאם תתחילי לעבוד במקום אחר, התקופה שבה לא עבדת במהלך ההריון בין 2 העבודות ולא היית זכאית לקבל דמי אבטלה, לא תכלל בתקופת האכשרה לדמי לידה. גם תקופת אבטלה שלאחריה לא חזרת לעבוד במהלך ההריון לא תחשב לתקופת אכשרה לדמי הלידה.