התפטרות לאחר לידה ופיצויים

katkatan

New member
התפטרות לאחר לידה ופיצויים

אני הודעתי למקום עבודתי שאני לא חוזרת לעבוד ובמקביל התחלתי עבודה אחרת. ההבדלים: בעבודה הקודמת יש צורך בשעות נוספות ובחדשה לא בעבודה הקודמת עבדתי עד 16:30, מה שלא נותן לי זמן מספיק להגיע לגנים של הילדים. לעומת החדשה- מסיימת ב 15:30 כל יום הבעיה היא שבמצטבר, בעבודה החדשה אני עובדת יותר שעות (כי אני מתחילה יותר מוקדם בבוקר) וגם היא רחוקה יותר פיזית ממקום מגוריי. אך בגלל שאין לי שעות נוספות בעבודה החדשה, וגם שעת הסיום כמובן (ופחות פקקים) אז בפועל אני אוספת אותם מוקדם יותר מהגנים ואני יותר בבית עם הילדים- בעיקר בשעות הצהריים והערב. האם אני עדיין זכאית לפיצויים? שאלה נוספת- קיבלתי שכר בסיס+עמלה קבועה כל חודש. לא מדובר בבונוס אלא בשכר קבוע מבחינת אחוזים (מכירות) שרשומות בחוזה. עכשיו הם רוצים לתת לי פיצוי רק על הבסיס- האם חוקי?

הבולאי

New member
1.אם התפטרת בתוך 9 חודשים מהלידה את זכאית לפי

צויים. 2.הם מוכנים לשלם הויכוח הוא כמה.את זכאית ליסוד +עמלה קבועה ,עמלה שאינה תלוייה בביצוע.

katkatan

New member
הם אומרים שאני בכלל לא זכאית לפיצויים

כי מצאתי עבודה שלא מופחתת בשעות וגם רחוקה יותר. שזה לא לצורך טיפול בילדה. אני טוענת שהעבודה מקלה עליי האם יש סיכוי שבבית דין לעבודה יפסקו לטובתם ויטענו שזה לא לצורך טיפול בילד? לשאלתך, הודעתי לאחר 12 שבועות מיום הלידה

katkatan

New member
ההקלה

בסעיפים האלה: 1) אני מסיימת יותר מוקדם, פחות פקקים בשעות האלה וזה אומר שאני מגיעה אליהם שעה מוקדם יותר (משמעותי מאוד!) 2) אין שעות נוספות בעבודה החדשה כך שאני הרבה יותר זמן איתם בבית אחה"צ

katkatan

New member
לא סותרת את עצמי

אני אסביר: במקום הישן עבדתי 7.5 שעות ביום ועכשיו 8 שעות ביום אבל!!! במקום הישן סיימתי ב 16:30 ועכשיו ב15:30 (אני מתחילה ב 7:30 בבוקר) ולכן יש הקלה. שעת הסיום היא קריטית! דבר נוסף- פעם היו לי המון שעות נוספות (ללא תוספת תשלום כי עבדתי גלובלי- עבדתי המון מהבית ובערב במקום עבודה עצמה) ועכשיו אין. זאת הקלה עצומה!!!

nogaash

New member
בכל מצב נראה כי לא תהיה לך ברירה

אלא לתבוע את המעביד כיוון שהוא מסרב לשלם לך פיצויים... כך שאם את זכאית או לא, זה כבר בית דין לעבודה יקבע. לי זה נראה כמו מצב קצה ולא תמונה ברורה מאליו. בהצלחה.

katkatan

New member
וגם באמת התפטרתי לצורך טיפול בילדה

היא קצת חולה, התחלנו בטיפול מסויים בבי"ח ושבועיים לאחר מכן, כשהבנתי שאין מנוס מלעבוד כי לא נוכל לעמוד בזה כלכלית, קיבלתי הצעת עבודה שמתאימה לי בשעות ולקחתי אותה.

כל עוד העבודה החדשה מיטיבה עמך

כמו למשל - להיות מוקדם יותר בבית, פחות זמן נסיעה, שכר גבוה יותר (ותודה ליוסריאן שפקח את עיני בענין...) - ההתפטרות לצורך טיפול בתינוק תתפוס. לגבי הפיצויים - החישוב הוא הבסיס הקבוע + ממוצע עמלות 12 חודשים אחרונים. מכיוון שהעמלה אצלך היתה קבועה בכל חודש - אין חישוב מיוחד, וגם הרכיב הזה צריך להכלל בחישוב הפיצויים. אגב, רכיב כזה הוא רלוונטי גם לצורך הפרשות לקופות.

למעלה