התפטרות וימי חופשה שמגיעים לי?

מצב
הנושא נעול.

יש לי צבירה של 40 ימי חופשה שנתית, במידה ואתפטר, האם המעביד יכול להכריח אותי לקחת חופשה זו כחופש לפניאו אחרי החודש עבודה שאני צריך לתת לו? או שאני יכול להכריח אותו שאני אעבוד חודש בתשלום ואחרי זה הוא ישלם לי בכסף את עלות ימי החופשה, כך שיווצר מצב שאחרי החודש שאני מחוייב לעבוד אצלו, אוכל מיד לעבוד במקום אחר כאני בסטטוס אדם חופשי ולא מועסק עדיין במקום הקודם.

שיר ורד

New member
תשובה

יש לי צבירה של 40 ימי חופשה שנתית, במידה ואתפטר, האם המעביד יכול להכריח אותי לקחת חופשה זו כחופש לפניאו אחרי החודש עבודה שאני צריך לתת לו? או שאני יכול להכריח אותו שאני אעבוד חודש בתשלום ואחרי זה הוא ישלם לי בכסף את עלות ימי החופשה, כך שיווצר מצב שאחרי החודש שאני מחוייב לעבוד אצלו, אוכל מיד לעבוד במקום אחר כאני בסטטוס אדם חופשי ולא מועסק עדיין במקום הקודם.
תשובה
זהו אחד המקרים שלא מוגדרים בחוק וגם מתקדימי הפסיקה ניתן להגיע למסקנות שונות. הנתונים הברורים הם: 1. העובד לא יכול להכריח את המעסיק לאשר לו לצאת לחופש בתקופת ההודעה מראש. 2. המעביד יכול לותר על עבודה בתקופת ההודעה מראש ובמקרה כזה יחויב לשלם גם בגין תקופת ההודעה מראש וגם בגין פדיון החופשה. 3. המעביד לא יכול לחייב את העובד לעבוד מעבר לתקופת ההודעה מראש. 4. המעביד יכול לחייב את העובד לעבוד עד תום תקופת ההודעה מראש ולשלם לו פדיון חופשה. מה שלא ברור: האם המעסיק רשאי להוציא את העובד לחופשה בתקופת ההודעה מראש ואז לא יצטרך לשלם פדיון חופשה. לדעתי זכותו של המעסיק להוציא את העובד לחופש על פי חוק חופשה שנתית. בהתאם לחוק זה, אם המעביד רוצה להוציא את העובד לחופשה של שבעה ימים ומעלה עליו להודיע לעובד 14 יום מראש. אם המעסיק יתחכם ויוציא את העובד למספר חופשות הקצרות משבעה ימים, (נניח יחייב את העובד לבוא כל שבוע ליום אחד בשבוע ולצאת לחופש ביתר הימים) , זה עשוי להחשב התנהגות שלא בתום לב ואז יתכן שיוחלט לא להכיר בכך כהוצאה לחופשה והמעביד יצטרך לשלם גם פדיון חופשה וגם תשלום רגיל כמו ימי עבודה. אך אם למעביד יהיה נימוק משכנע לתרגיל כזה, לדוגמא, חפיפה מול עובד מחליף , אשר יכול להגיע רק ליום אחד בשבוע (והעובד אכן נדרש לבצע חפיפה בימים אלו) התרגיל יהיה כנראה חוקי. והעובד יהיה זכאי לפדיון ימי חופשה רק בגין יתר הימים שלא נוצלו עד לתום יחסי עובד מעביד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה