התפטרות בזמן חופשת לידה

מצב
הנושא נעול.

אמא 100

New member
התפטרות בזמן חופשת לידה

התפטרות בזמן חופשת לידה
אני מבינה שמותר לאמא להתפטר בתוך תשעה חודשים מיום הלידה והדבר ייחשב לה לפיטורין. מה קורה אם לפי תנאי העסקה של האם היא מחויבת בהודעה מוקדמת של 3 חודשים להתפטרות? מה גובר?

שיר ורד

New member
על פי חוק הודעה מוקדמת

התפטרות בזמן חופשת לידה
אני מבינה שמותר לאמא להתפטר בתוך תשעה חודשים מיום הלידה והדבר ייחשב לה לפיטורין. מה קורה אם לפי תנאי העסקה של האם היא מחויבת בהודעה מוקדמת של 3 חודשים להתפטרות? מה גובר?
על פי חוק הודעה מוקדמת
ההודעה המוקדמת המקסימאלית לה נדרש העובד היא חודש. בפסיקה בודדת שהיתה עד כה בנושא, נקבע שאי אפשר להתנות על החוק הנ"ל לרעת העובד.

אמא 100

New member
התנאי הזה סוכם בחוזה אישי עם המעביד

על פי חוק הודעה מוקדמת
ההודעה המוקדמת המקסימאלית לה נדרש העובד היא חודש. בפסיקה בודדת שהיתה עד כה בנושא, נקבע שאי אפשר להתנות על החוק הנ"ל לרעת העובד.
ןעדיין - גם במקרה הרגיל של הודעה מוקדמת של חודש ימים, הרי שבחופשת לידה זה למעשה לא רלוונטי. למיטב הבנתי העובדת לא אמורה להפסיק את חופשת הלידה לעבוד חודש ורק אז לעזוב. האם על אותו הגיון ניתן להסיק שכך הוא הדין לגבי ההודעה המוקדמת של השלושה חודשים.

שיר ורד

New member
החוק לא פוטר עובדת

ןעדיין - גם במקרה הרגיל של הודעה מוקדמת של חודש ימים, הרי שבחופשת לידה זה למעשה לא רלוונטי. למיטב הבנתי העובדת לא אמורה להפסיק את חופשת הלידה לעבוד חודש ורק אז לעזוב. האם על אותו הגיון ניתן להסיק שכך הוא הדין לגבי ההודעה המוקדמת של השלושה חודשים.
החוק לא פוטר עובדת
המתפטרת לשם טיפול בילד ממתן הודעה מוקדמת. לכן, לכאורה עובדת שלא תודיע במהלך חופשת הלידה (או חל"ת שאליו יצאה בהמשך לחופשת הלידה) על התפטרותה במועד סיום חופשת הלידה, המעביד יוכל לדרוש ממנה לחזור לעבודה בסיום החל"ד לתקופת ההודעה המוקדמת או לשלם פיצוי בגובה השכר שהיה מגיע לה בתקופה זו. מרבית המעסיקים לא עושים זאת, כי הם פשוט לא מעונינים שהעובדת תחזור לתקופה של עד 30 יום, כאשר ראשה טרוד בטיפול בתינוק , והיא גם עובדת שעה פחות אך מקבלת שכר מלא. אני שוב מציין, שלפי פסיקה (שעדיין איננה מהווה תקדים) התניה בחוזה אישי בנוגע להודעה מוקדמת להתפטרות שהיא לרעת העובד איננה מחייבת את העובד. לכן, אני מציע לתת הודעה מראש של 30 יום על פי החוק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה