התפטרות אחרי לידה לטיפול בתינוק

yulinka

New member
התפטרות אחרי לידה לטיפול בתינוק

שלום לפורום הנחמד
יש לי כמה שאלות ואשמח אם תוכלו לעזור לי : א. ילדתי לפני 3 חודשים אני שוקלת התפטרות בשביל לטפל בתינוק . הבנתי שאפשר לעשות זאת תוך 9 חודשים מהלידה ולקבל פיצויים. מה קורה אם אני מוצאת עבודה חדשה לפני שמסתיימים 9 החודשים האלה בתנאים ושעות אחרים שמאפשרים לי לשים את הילד במסגרת בבוקר במחיר שפוי (העבודה שלי כרגע היא בשעות הערב וממש לא מסתדרת עם תינוק בן כמה חודשים וגם אי אפשר למצוא מסגרת שהיא לא פרטית שעובדת בשעות כאלה ) ב. מבחינת ביטוח לאמוי האם אני זכאית לאבטלה אם התפטרתי מיוזמתי לשם טיפול בילד (האם זה תקופת הכשרה של 3 חודשים ??) ג. פדיון ימי חופש: יש לי בערך 50 ימי חופש צבורים שתכננתי לנצל אותם ליולי /אוגוסט ולהישאר בבית עם התינוק. האם יש אפשרות לפדות אותם ביחד החודש(בלי קשר להתפטרות זה עדיין בגדר התלבטות עוד לא החלטתי סופית) ? (מה לעשות..אנחנו חייבים את הכסף הזה עכשיו ולא בעוד חודשיים ) האם זה נתון לשיקול דעתו של המעסיק ? תודה על התשובות ואשמח גם אם תוכלו להפנות אותי לאתרים הרלוונטים שהם אוכל לקרוא קצת בנושא

תשובות

א. אחכה למומחים למרות שאם העבודה החדשה שונה בתנאי השעות ומאפשרת לך את הטיפול לא ניראה לי שיש בעיה ב. את יכולה לקבל אבטלה אבל כמו שציינת-לאחר שקופה של 90 יום. ג. פדיון ימי החופש לפני הזמן יכול להתבצע באישור המעסיק-תנסי לדבר איתו תסבירי לו את הדחיפות ואולי הוא יקדים זאת אם לא הרי שתקבלי אותם עם הפיצויים. שיהיה מזל טוב-הכי חשוב!

nogaash

New member
תשובות

א. את בהחלט יכולה להתפטר עקב טיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורים ובמקביל למצוא עבודה המקלה עלייך משמעותית את הטיפול בילד, שעות יותר נוחות, אכן מקלות עלייך משמעותית את הטיפול בילד. ב. במידה ולא תמצאי עבודה, את זכאית לדמי אבטלה אבל לאחר תקופת צינון של 90 יום. ג. פדיון ימי חופשה יכול להתבצע רק בסיום יחסי עובד מעביד.

לאו דווקא רק בסיום היחסים

אני פדיתי את ימי החופשה עוד לפני הפיטורין. זה נתון להחלטת המעסיק

החוק אוסר לפדות ימי חופשה

טרם סיום יחסי עובד/מעביד. מעסיק שפודה ימי חופשה ללא סיום העסקה, עלול למצוא את עצמו בתביעה לתשלום חוזר על אותם ימים.

nogaash

New member
את מוזמנת לקרוא...

כאן.... "חוק חופשה שנתית תשי"א 1951, הינו אחד מחוקי המגן הקוגנטיים. חוקי המגן הינם חוקים אשר מטרתם פטרנליסטית והיא הגנה על העובד. חוקים אלו, כאמור, הינם קוגנטיים משמע - לא ניתן להתנות עליהם. ככלל, חוק חופשה שנתית מחייב את המעביד לתת לעובד חופשה אשר בא ינוח וינפוש מעבודתו במהלך תקופת קיום יחסי עובד - מעביד ביניהם. יש פעמים אשר אין העובד מנצל את חופשתו בפועל וזו נצברת לו. במצב דברים שכזה, מבקש העובד לפדות את ימי חופשתו בתשלום. מצב דברים זה הינו פסול ומנוגד לחוק חופשה שנתית התשי"א 1951 ולתכליתו. תכלית חוק חופשה שנתית היא כי העובד יקבל את חופשתו בעין. מטרת החוק הינה סוציאלית. המעביד אינו יכול לשלם לעובד פדיון חופשה במהלך תקופת עבודתו של העובד גם באם דרש העובד זאת ישירות." "מעביד המשלם פדיון חופשה לעובד הממשיך לעבוד במקום לצאת לחופשה, מסתכן בתשלום כפול."

nogaash

New member
יאאאא... התפוז הזה ../images/Emo46.gif

הדברים שציטטתי הם מתוך מאמר שנכתב ע"י בעליו של אופק- משרד עורכי דין אשר הינו בעל ותק של למעלה מ27 שנים. המשרד מתמחה בתחום דיני העבודה, דיני משפחה, נדל"ן, גישור, כינוס נכסים ופירוק חברות. והאתר בו פורסם המאמר... www.Articles.co.il

nogaash

New member
גם לך לא הלך...

כנראה בעיה בכתובת של הדף... בכל אופן תודה, מקווה שלא גנבתי זכויות וכאלה..

התפטרות לאחר לידה

שלום לך, באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך עד 9 חודשים מיום הלידה.בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת). לעניין התחלת העבודה במקום אחר - ככל שמדובר בתנאים משופרים אשר מסייעים לך בטיפול בילד (משמרות יום במקום ערב, או אפשרות להוציא אותו מהגן בזמן מסויים, למשל), הרי שתהיי זכאית לפיצויים. אין הגדרה מדוייקת מה כן ומה לא, אולם אם עובדתית יש שיפור - הרי שזה עשוי עקרונית להחשב "לצורך טיפול בילד". עניין זה יש לבחון באופן ספציפי לשתי המשרות ותנאיהן הכלליים - זאת ניתן לעשות בפגישת ייעוץ מסודרת. מבחינת ביטוח לאומי - מפוטר זכאי מיידית לדמי אבטלה, מתפטר - רק בתום תקופת המתנה של 90 ימים (אם כי חובת ההתייצבות היא מיידית). רק אם תוכיחי כי תנאי ההעסקה במקום הקודם היו כה בעייתיים שחייבו התפטרות - ימחלו לך על תקופת ההמתנה. לעניין ימי החופשה - המעסיק רשאי, אך לא חייב, לאפשר לך לממש את ימי החופשה הללו בפועל. אם יבחר שלא - ייערך לך פדיון ימי חופשה לעוזב בסיום עבודתך.

yulinka

New member
קודם כל תודה על התשובה

ולגבי הודעה מוקדמת אני עובדת במקום 3 שנים כמה זמן הודעה מוקדמת אני חייבת לתת להם? ובזמן הזה אני חייבת להגיע פיזית לעבודה??? אי אפשר לקחת בזמן הזה חופש על חשבון הימים שצברתי? (אני חייבת לציין שכרגע יש לי מחליפה לפחות עד ספטמבר ככה שאני לא משאירה אותם בלי עובדת במקרה ואקח חופש)

nogaash

New member
עובדת שהתפטרה לפני שחזרה מחופשת הלידה

לעבודה בפועל, כלומר מתפטרת במהלך חופשת הלידה, אינה חייבת במתן הודעה מוקדמת, מהסיבה שהרציונאל למתן הודעה מוקדמת לא חל במקרה הזה, כי לעובדת יש כבר מחליף/ה שעבר/ה על ידה חפיפה מלאה לפני יציאתה לחופשת הלידה.

למעלה