התפטרות או פיטורין?

מצב
הנושא נעול.
התפטרות או פיטורין? ../images/Emo178.gif

התפטרות או פיטורין?

שכיר המחוייב להודיע על התפטרותו חודש מראש, מודיע למקום העבודה שלו על הפסקת העבודה חודשיים מראש. במידה ומקום העבודה מוותר על עבודתו במהלך חודשיים אלה, האם הוא מחוייב לשלם את משכורתו של העובד עבור חודש או חודשיים? האם במקרה כזה הפסקת העבודה תיחשב כפיטורין? הרי הקדימו את מועד עזיבתו של העובד שלא ביוזמתו... תודה!

נח10

New member
נצל"ש

התפטרות או פיטורין?

שכיר המחוייב להודיע על התפטרותו חודש מראש, מודיע למקום העבודה שלו על הפסקת העבודה חודשיים מראש. במידה ומקום העבודה מוותר על עבודתו במהלך חודשיים אלה, האם הוא מחוייב לשלם את משכורתו של העובד עבור חודש או חודשיים? האם במקרה כזה הפסקת העבודה תיחשב כפיטורין? הרי הקדימו את מועד עזיבתו של העובד שלא ביוזמתו... תודה!
נצל"ש
הודעתי אתמול למעסיקי כי אני עוזב בהתראה של חודש כמתחייב בחוזה העסקתי. אני עובד בחברה שנה וקצת. היום נתבקשתי "לארוז" ולעזוב מיידית ונאמר לי כי לא תשולם לי משכורת עבור חודש ההתראה וכי יחסי העבודה מסתיימים החל משיחה זו? חוקי? האם אני זכאי למשכורת עבור חודש זה? תודה

שיר ורד

New member
תשובה

נצל"ש
הודעתי אתמול למעסיקי כי אני עוזב בהתראה של חודש כמתחייב בחוזה העסקתי. אני עובד בחברה שנה וקצת. היום נתבקשתי "לארוז" ולעזוב מיידית ונאמר לי כי לא תשולם לי משכורת עבור חודש ההתראה וכי יחסי העבודה מסתיימים החל משיחה זו? חוקי? האם אני זכאי למשכורת עבור חודש זה? תודה
תשובה
בפסיקה נקבע כי עובד איננו מחויב לתת הודעה מראש על פי חוזה ההעסקה אם היא ארוכה יותר מזו הנדרשת בחוק בהתאם לותק שלו ושיטת תשלום השכר. אם המעסיק לא מתכוון לשלם כלל בגין תקופת ההודעה המוקדמת, אני מציע להגיש תביעה על תקופת ההודעה המוקדמת שנקבעה בחוזה, אם המעסיק מתכוון לשלם על פי תקופת ההודעה המוקדמת שהעובד מחויב בה על פי חוק, הייתי מציע לותר לחלוטין על תביעה.

תשובה

התפטרות או פיטורין?

תשובה
אם מקבל העובד משכורות בגין שני החודשים יש לראותו מתפטר מבלי שקמה לו הזכות לפיצויי פיטורים (אלא אם נסיבות ההתפטרות מזכות אותו בפצויי פיטורים), היה ומעבידו לא משלם את שתי משכורותיו יראו את העובד כמי שפוטר טרם נכנסה התפטרותו ותוקף ויהיה זכאי לפיצויי פיטורים כחוק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה