התפוז המכני סוף הסרט

דנוך86

New member
התפוז המכני סוף הסרט../images/Emo58.gif

חבר שלי אומר שבסוף הוא חוזר להיות רע, אבל אני לא זוכר את זה...אני רק זוכר שהוא בבית חולים...מה בדיוק היה בסוף?

r o i 1 9

New member
ספוילר

רואים אותו מפנטז אונס. משמע-הטיפול לא הצליח. אם אני זוכר נכון.

אמממ אני זוכר ש....

אחרי הטיפול הוא הגיע במקרה לבית של הזקן שהוא וחבריו אנסו את אשתו בהתחלה הם לא מזהים אותו אבל יש שם כמה קטעים שבגלל איזו מוזיקה שהתנגנה שם הוא התחיל לסבול מסיוטים או משהו כזה ואולי אני בכלל מבלבל את זה עם חלק אחר של הסרט בכל אופן אם יצא לי אני אשב לראות את הסוף במיוחד

** רוזבד

New member
בסוף הסרט ../images/Emo58.gif

הוא חוזר להיות רע, הוא חושב על אונס, הפסיכולוגית מראה לו כל מני כרטיסיות, והוא מצמיד להן כל מני קללות, זה בערך מה שאני זוכר.

Psycho BuZZ

New member
ככה:

לספר של אנתוני בורגס יש שתי גרסאות, והאחת מכילה פרק נוסף בו מתואר השיקום של אלקס, אבל קובריק לא ממש קנה את זה והחליט להשאיר את התסריט שנכתב לפי הגרסא שלא כוללת את הסיום הזה. לדעתו, הסוף החיובי לא הולך עם הסגנון והיעד של הספר (הוא גם חושד שבורגס נאלץ לעשות את זה עקב דרישת המוציא לאור). ובכן, הסוף של הסרט הוא לא "שמח", וזה נגמר ברמיזה שעכשיו אלקס יוכל לצאת לעולם ולבטא את היצרים האלימים שלו שוב.

junir

New member
הסרט אומר

שהתנייה קלאסית כמו שעבר אלכס היא טובה אולי לכלבים של פבלוב אבל המוח האנושי, גם כשהגוף עובר תהליך התניה שמשפיע עליו פיזית, לא עבר את התהליך. הרוע אינו מצליח להיות ממוגר מחשבתית, אבל חברתית נמצא הפתרון. השאלה, כמובן, האם נכון להתעסק עם האדם הפנימי על מנת לפתור בעיות חברתיות? האם על מנת לבנות יש להרוס? הרי אין כאן תהליך מתבקש של חינוך, כמו שנוטים לחשוב קבוצת האנשים שצופים באלכס, יש כאן תהליך הרסני של רה-סוציאליזציה, והאם הוא מביא פתרון חברתי, אין תשובה על כך בסרט. אי אפשר שלא לחוש סימפטיה כלפי אלכס בחלקים מהסרט, מה שמטשטש עבור הצופה את ההבדלים בין רע לטוב, או בין נכון ולא נכון.

טמפיקו

New member
../images/Emo45.gif יפה כתבת. אוסיף רק שקובריק

מתעכב בכוונה על הצגתו הקונטרסטית של אלכס הן כאדם תוקפני ואלים, המשחית, אונס והורג בדם קר, והן כקורבן חביב וחסר ישע של מנגנון סוציאליזציה הרסני, עד כדי חוסר יכולת שלנו כצופים להחליט מי כאן התוקפן ומי הקורבן. לנקוט עמדה לטובת אלכס משמע להיות אנרכיסט או במקרה הרע - פורע חוק הדוגל באלימות ועריצות הכח; לנקוט עמדה לרעתו משמע לצדד בפאשיזם חברתי ודריסת הפרט ע"י עריצות ההמון. עפ"י החזון הזה של הסרט, צפוי לנו עתיד מפחיד.

mosh511

New member
ואם כבר התפוז - בלעדי לפורום

מושמוש שלכם בפורים 2004

mosh511

New member
../images/Emo105.gif וואבק וואבק ../images/Emo208.gif

ככה אני טורח להתחפש ואין שום תגובת עידוד מחברי הצוות? אם זה ימשיך ככה אני אאלץ להתפטר (
תומר תגיד להם...)

למעלה