התניה

מצב
הנושא נעול.

Caroll

New member
התניה

התניה
המעביד מתנה את קבלת שכר 12/05 בתנאי שחחתום לו על מסמך העדר תביעות עתידיות ואו פיצויים. האם זה קביל? פוטרתי ב1 לחודש, ללא ידיעה מוקדמת, נתבקשתי לעזוב את המשרד במיידי. למחרת הגיעה כבר פקידה חדשה. היום נגשתי לקבל את השכר, הוא מתנה את קבלת השיק בחתימה על המסמך. סרבתי. האם זה מותר? האם זה קביל? הוא מבקש שאקבל רק את השכר, וכלום מעבר לכך, זהו פחות או יותר הנוסח של המסמך.

תשובה

התניה
המעביד מתנה את קבלת שכר 12/05 בתנאי שחחתום לו על מסמך העדר תביעות עתידיות ואו פיצויים. האם זה קביל? פוטרתי ב1 לחודש, ללא ידיעה מוקדמת, נתבקשתי לעזוב את המשרד במיידי. למחרת הגיעה כבר פקידה חדשה. היום נגשתי לקבל את השכר, הוא מתנה את קבלת השיק בחתימה על המסמך. סרבתי. האם זה מותר? האם זה קביל? הוא מבקש שאקבל רק את השכר, וכלום מעבר לכך, זהו פחות או יותר הנוסח של המסמך.
תשובה
התניה כזאת לתשלום השכר אינה חוקית. תשלום שכר או משכורת הוא חובה שאין להתנות עליה מכח היות חוק הגנת השכר-חוק מגן. אגב, גם החתימה שלך על מסמך בנסיבות שתארת-אינה חוקית ואינה תקפה כך שתוכלי למרות חתימתך לתבוע את זכויותייך. לא ציינת כמה זמן עבדת ומה עם זכויותייך האחרות כמו פיצויי פיטורים, פידיון חפשה ודמי הבראה.

Caroll

New member
שנה ושבועיים לערך

תשובה
התניה כזאת לתשלום השכר אינה חוקית. תשלום שכר או משכורת הוא חובה שאין להתנות עליה מכח היות חוק הגנת השכר-חוק מגן. אגב, גם החתימה שלך על מסמך בנסיבות שתארת-אינה חוקית ואינה תקפה כך שתוכלי למרות חתימתך לתבוע את זכויותייך. לא ציינת כמה זמן עבדת ומה עם זכויותייך האחרות כמו פיצויי פיטורים, פידיון חפשה ודמי הבראה.
שנה ושבועיים לערך
לא קיבלתי כלום במהלך השנת עבודה הנ"ל, לא חופשה, לא מחלה, לא חליתי תודה לאל, ולא הודעה מוקדמת, הכל נעשה מהיום להיום. שאלתי לשביעות רצונו לגביי עבודתי, נענתי בחיוב, שאלתי לקוחות אם היתה בעיה, לא נתקלתי במשוב שלילי, הוא טוען שהחיסורים שלי מאוד מעיקים, ובצדק, אבל צר לי שלא ערכתי יומן שעות, כי תמיד השלמתי את החוסרים בשעות מעבר לנדרש בוודאות מוחלטת ואף יותר ומעבר לכך, עבדתי מעל למצופה ומעל לכל ספק. אוקיי, הוא פיטר אותי, מקובל, אבל למה להתנות? למה לא ללם לי את המגיע לי בחוק? לא מודעת אם מגיע לי מעבר למשכורת בסיס, ואם כן, איך עליי לגבות את מה שרק מגיע לי בחוק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה