התמחות

יעלי20091

New member
התמחות

לאחר שמסיימים את הסטאז' מתחילה ההתמחות. מהי? עבודה בבית חולים? לימודים באוניברסיטה? יש שכר? איך זה עובד/נראה?? תודה!
 

RedGrass1

New member
כן

עבודה בבית חולים בתחום ספציפי עם משכורת, שאם עושים מספיק תורניות היא גם לא רעה. בהתמחות שאני מכיר, אין קשר לאוניברסיטה וצריך לעבור שני שלבים של מבחנים כדאי להיות מומחה. תלוי בתחום, אבל בדרך כלל לוקח 4 שנים.
 

r o i 1 9

New member
עד כמה שאני יודע , צריכים לקחת קורסים

בבית הספר ללימודי המשך (לפחות אלה שמסונפים לאוניברסיטת תל אביב) .
 

shadow3

New member
התמחות באופו כללי מאוד אחרי הסטאז' אתה מקבל מספר רישיון ואתה נחשב רופא לכל דבר אלא מה רופא כללי ומה רופא כללי עושה - בעולם של היום כלום. אתה רוצה לקבל מומחיות. אז אתה הולך לבית חולים שאתה רוצה לעבוד בו ולמומחיות שבה אתה מעוניין ואתה מתקבל להתמחות. בהתמחות למעשה אתה עובד כרופא בבית חולים. יש מסלול מסוים שאותו אתה צריך לעבור - למשל אם אתה רוצה להיות רופא משפחה אז אתה מעביר זמן מסוים במחלקה הפנימית תקופה מסוימת בקופת חולים או תקופה מסוימת במחלקות נוספות, לכל התמחות יש את הדרישות שלה. יש גם לפי מיטב הבנתי מספר מחובויות שהן עיוניות (מחקרים וכו') אבל אני לא יודע מה ההיקף שלהם בכל מקרה זה מאוד שונה מלימודי רפואה כי בזמן ההתמחות אתה למעשה עובד כרופא ובכלל מצוות הרופאים שנמצא בבית חולים הרוב הם מתמחים בשלב כזה או אחר של ההתמחות שלהם. יש בסוף מבחנים שאתה צריך לעבור גם עיוניים ומעשיים. מבחינה נוספת ההתמחות היא התקופה הקשה ביותר מבחינת החייים הרפואיים שלך כי באופן סטטיסטי זה הפרק זמן שבו אתה (או אשתך שזה יותר הגיוני) מולידה ילדים וזה הזמן שהכי קריטי שתהיה בבית אבל זה גם הזמן שבו אתה הכי הרבה עובד בו. עם 9 תורניות בחודש זה סוג של טירוף וזה החלק שעליו נוהגים להתלונן הכי הרבה. המשכורת באופן יחסי להכשרה שלך, האחריות שלך והעומס של העבודה כמובן לא שווה עם זאת ברור שאף רופא לא מוצא עבודה שניה בתור מטייל כלבים - תראי את זה לאיזה כיון שתרצי בכל מקרה ישנה משכורת כמובן והסכום כסף הוא מספיק כדי לנהל חיים (בכל מקרה זה תלוי בהתמחות גם אבל כממוצע). אני מקווה שקצת הסברתי לך איך זה עובד בכל מקרה אני מצטער על אי דיוקים כאלו ואחרים שאולי עשיתי - אני בטוח שאם יש פה מתמחה (אני בספק כי אין לו זמן לדברים כאלו) הוא יוכל לתת תיאור יותר מדויק
 

RedGrass1

New member
קבלת התמחות

איך מתקבלים להתמחות מסוימת? ציונים? ראיונות או לפי הביקוש למתמחים בבית החולים שתיגש אליו?
 

shadow3

New member
בגדול לפי מיטב הבנתי (ואני אשמח שיתקנו אותי על אי דיוקים כאלו ואחרים), הקבלה להתמחות מתבססת על מנגנון של ראיונות אישיים. בהנחה שאתה רוצה לעשות התמחות בכירורגיה כללית באיכילוב לדוגמה. אז אתה מגיע לראיונות עם האנשים האחראים (אני משער שמנהל המחלקה וכו') והם בודקים אם אתה מתאים להם. עכשיו יש להם תקנים מסוימים שזה האלף בית של כל קבלה לעבודה. יש להם תקן ל (אני ממציא מספר) 3 מתמחים ומגיעים אליהם 10 - אז מתוך ה 10 הם בוררים את האלו שהכי מצאו חן בעיניהם. הקריטריונים למצוא חן הם כמובן היכולות האישיות שלך, ההמלצות שלך מהסטאז' והשנים הקליניות. ברור לך שאם עשית סטאז' באיכילוב וכבר יצא לך להכין כמה פעמים קפה לכמה חברה חשובים שם הסיכוי שלך להתקבל להתמחות באיכילוב הוא גבוה משמעותית. מצחיק נכון שכל כך חשוב איפה אתה עושה סטאז' (כמובן תלוי איזה התמחות אתה רוצה) ואתה שולט בזה מעט מאוד :) לגבי ציונים כל בנאדם שסיים רפואה יצעק ויגיד לך שאין להם שום חשיבות בעולמנו. אני עוד לא רופא אז אולי אני אגיד שהחשיבות שלהם משנית ביותר עם זאת יש התמחויות שהתקנים (מילת המפתח) שלהם הם מאוד נמוכים למשל כירורגיה פלסטית ששם נפתח תקן אחת לכמה שנים ואז באמת מסתכלים על הכל (לפעמים אפילו על ניסיון במחקר שכל קשר בין לזה לכירורגיה פלסטית נוטה להיות מקרי בהחלט). אחרי שסיימת התמחות לדוגמה בכירורגיה כללית אולי תרצה להיות יותר ספציפי ולעשות תת התמחות (או התמחות על) כמו לדוגמה כירורג לב חזה. אז בגדול המון רופאים נוסעים לחו"ל בשלב הזה לשנתיים ככה כי האופציות שם יותר מגוונות לתתי התמחויות ממש ספציפיות אבל בגדול יש אחוז ניכר שעושים תת התמחות בארץ. אני לא יודע כל כך איך עובדת הקבלה לתת התמחות כבר (בכל זאת יש מיליון שנה עד אז בכל מקרה)
 

shadow3

New member
רק בשביל לדייק אחרי שקראתי את ההודעה חשבתי לעצמי שאולי כן חשוב להדגיש שמצב הרופאים בארץ הוא שיש מחסור עצום במתמחים כמעט בכל ההתמחויות אז אין מה לדאוג לגבי קבלה להתמחות לגבי רוב המקצועות. אם זאת יש מקצועות ספצייפיים כגון כירורגיה פלסטית, רפואת עיניים, עור שהם יותר פופולריים ושם התחרות היא יותר קשה. אם אתה בכל זאת רוצה להיות רופא עור בכל מחיר אתה יכול לבחור להתפשר בבית חולים שבו אתה רוצה להתמחות ואז כמובן הסיכויים שלך משתפרים...
 

natalysh

New member
משעשע שדווקא על מחלקה כירורגית

כתבתי שמגיעים 10 מתמחים ויש תקן ל-3 (אני יודעת שסתם שלפת, אבל זה עדיין משעשע
). כירורגיה היא אולי המחלקה שהכי סובלת ממחסור ברופאים, והסיבות לכך רבות ומגוונות. זה פחות מורגש באיכילוב, אבל ככל שמתרחקים ממדינת תל-אביב מרגישים בחוסר הנוראי. אם מגיעה שימפנזה למחלקה כירורגית ויש לה חותמת היא התקבלה להתמחות.
 

lionfish1

New member
"יצא לך להכין קפה לכמה חברה חשובים"?!

סטאז'ר זה לא מזכירה, כן? אולי "יצא לך לשתות קפה עם חבר'ה חשובים" זה משפט יותר מדויק. בכל מקרה, אין ספק שלהיכרות אישית עם מועמד מתקופת הסטאז' שלו יש השפעה לא מעטה על קבלתו להתמחות.
 

kontsy

New member
תיקונים קלים

1. בכל מחלקה, גם בפלסטיקה מחקרים הם עניין חשוב. מחלקה רוצה להוציא מאמרים, ראש מחלקה רוצה מתמחים שיודעים להוציא מאמרים (כדי ששמו יתנוסס בסוף הרשימה) ולפי מה שאני מכירה להגיע לראיון התמחות עם מאמר שפורסם הרבה יותר מרשים מעוד 5 נקודות לממוצע אקדמי. 2. לגבי כירורגיית "לב חזה" היום לרב מפרידים בין השניים ומדובר על התמחות ולא תת התמחות. http://www.ima.org.il/mitmachim/web/category.asp?catid=32 הלינק הוא לאתר של הר"י שמפרט מה כוללת כל התמחות
 
אני אישית חושב שזה ממש חוצפה...

למה שמישהו יחליט איזה התמחות אני אתקבל, על סמך ראיונות? על סמך היכרות כזאת או אחרת? לא מספיק שסטודנט עבר מו"ר/מרק:ם וקרע את התחת... הוא הרי סיים 7 שנים, הוא עוד חייב דין וחשבון על ההתמחות? הוא רוצה התמחות X וזכותו המלאה, מה ז"א תקנים? התנהלות ממש בזיונית... רופא בהתמחות שלא מעניינת אותו, הוא נשחק מהר מאוד... חבל שהמדינה מתנהלת ככה, הרי הכל מתחיל בהחלטות והמלצות של משרד הבריאות והאוצר וזה לגבי תקנים וכספים... זה הרי לא הגיוני שסטודנט שמתעניין בקרדיולוגיה יגידו לו "אתה לא יכול בגלל שאין תקנים", ואז הוא יילך ויהיה פנימאי... אני אישית אומר שאם נתקלים בכאלה מקרים אז פשוט עדיף לעשות התמחות בחו"ל ושילכו כולם לכל הרוחות... לא יודע בדיוק איך התהליך הזה עובד, אבל אני יודע שזה אפשרי.
 

lidaka

New member
אתה גם בטח חושב שזאת חוצפה

שלקבלה לכל עבודה אחרת צריכים לעבור ראיון, ובגלל עניין של היצע וביקוש לא מקבלים את כולם
תבין - קבלה להתמחות היא קבלה כמו לכל עבודה אחרת. ישנן עבודות מבוקשות (גוגל, כירורגיה פלסטית) וישנן עבודות פחות מבוקשות (מאבטח בסופרמרקט, כירורג כללי) וכמו בכל עבודה ישנו מכלול של שיקולים לקבלה לעבודה. והערה אחרונה, סתם כך: יצא לך לעשות סבב בפנימית? אתה יודע כמה קשה/קל להתקבל למחלקה פנימית באיכילוב? הייתי מציע לך לא לזלזל בפנימית.
 
לא מזלזל בפנימית בכלל, אבל עובדה היא..

שבמחלקה הפנימית יש חוסר מאוד מורגש בכוח אדם... אין פה עניין של זילזול... הגורל קבע שבמדינת ישראל המחלקה הפנימית לוקה בחוסר מתמחים/רופאים וכו'... כן יצא לי להרגיש על בשרי שיש בעיה בפנימית, אמי צריכה לחכות עד מרץ כדי ללכת לפגישה באנדוקרינולגיה, למה זה? כי אין רופאים, לפי בירור שעשיתי הם ארבעה במחלקה אחת, זה ביזיון...
 

lidaka

New member
מה הקשר בין פנימית לאנדוקרינולוגיה?

פרט לעובדה שאנדוקרינולוגיה היא התמחות על (או תת, תלוי איך מסתכלים על זה) רוב המקרים האנדוקרינולוגים מתקבלים אמבולטורית במרפאות חוץ ולא במסגרת אשפוז במחלקה פנימית. עם זאת, אין ספק שהמערכת קורסת בשל חוסר מומחים ומתמחים, ברבים מתחומי הרפואה. בכל מקרה אני מאחל לכם שתזכו לטיפול סביר (זה לא מובן מאליו).
 
מה הקשר? שאנדוקרינולוגיה זה פנימית...

זה שזה מרפאות חוץ או אשפוז לא כזה חשוב, הרי יש מחסור גם פה וגם שם... מה זה משנה איפה...
 
למעלה