התמחויות בהנדסת אלקטרוניקה

MoneyKipper

New member
התמחויות בהנדסת אלקטרוניקה

שלום ,
אני רוצה ללמוד הנדסת אלקטרוניקה כי אני יודע מה זה "בגדול" אבל אני לא יודע איזה התמחויות יש בתחום
וכמו כן במה עוסקים בכל התמחות

מישהו בבקשה יכול להביא לי את ההתמחויות העיקריות שיש?

אני שמעתי על VLSI שזה משהו שקשור בהקטנת מעגלים אבל מה בדיוק? זה לא ממש הבנתי ושוב אין לי מושג מה העיסוק אחרי התואר
אשמח לעזרה בנושא

תודה

S h a r k 1 8

New member
התמחויות באלקטרוניקה

OK. קודם כל, זה משתנה ממוסד למוסד. אני אנסה לכתוב את ההתמחויות העיקריות:
עיבוד אותות - תחום התמחות מתמטי-תיאורטי שמתעסק בהעברת ועיבוד של אותות חשמליים. כעיקרון, כמעט ולא מתעסקים באלקטרוניקה, אלא מתייחסים לאות כיישות מתמטית.
תקשורת - מתעסק באופני העברה של מידע. גם כאן הגישה היא מתמטית-תיאורטית.
VLSI - מעגלים אלקטרוניים: טרנזיסטורים, מגברים, נגדים, סלילים וכו'...
מחשבים - מסלול שמשלב יסודות תכנותיים (מדעי המחשב) עם הסבר על אופן העבודה של מחשבים ומעבדים.
מתח גבוה - תחום העיסוק של חברת החשמל.
ביורפואה - יישומים של הנדסת חשמל עם אוריינטציה רפואית. נשמע מעניין...
אלקטרואופטיקה - לייזרים, תקשורת אופטית.
RF ומיקרוגלים - די דומה לאלקטרואופטיקה. כאן, הגישה היא יותר מתמטית. התחום עוסק בהתפשטות של גלים במרחב.
בקרה - מסלול שעוסק ביציבות של מערכות ותאום של עבודה של מספר מערכות כאשר הן משולבות אחת בשנייה.

בגדול, את כל התחום של הנדסת חשמל אפשר לחלק לשלוש חטיבות:
מתמטיקה (בקרה, תקשורת, עיבוד אותות), פיסיקה (VLSI, RF, אלקטרואופטיקה, מתח גבוה) ומחשבים (שזה פשוט מסלול מחשבים).

בגדול, לרוב המסלולים יש קורסי חובה שמייצגים אותם אחרי שתלמד את קורסי החובה הרלוונטיים תוכל לדעת כמה מענין אותך כל מסלול ומה מתרחש בכל מסלול בפועל.

MoneyKipper

New member
אבל

נגיד וסיימתי את התואר
וגיליתי שתחום ההתמחות שבחרתי לא לטעמי
או שאני מגלה במוסד לימודים אחר יש תחום אחר שיותר מעניין אותי

אני יוכל להתמחות שוב מחדש? או שהלך כל התואר?

כי בגדול אני יודע מה זה אלקטרוניקה אבל אני לא מכיר את כל ההתמחויות ומה העיסוק בהתמחות אחרי כן

לי אישית נראה מאוד התחום של VLSI ( עוד לא התחלתי את התואר ) כי הבנתי שזה בניית מעגלים אלקטרונים ולנסות להקטין אותם ואת ההספק שלהם
אז אני בוחר מוסד שיש בו VLSI ותקשורת

מי אמר שאחרי שאני את התואר אני באמת ארצה להתמחות דווקא בזה? אולי שאני אתחיל את התואר אני אראה שVLSI ממש משעמם אותי ואני מעדיף ביו רפואה ? ( ואין במוסד שאני הולך אליו ביו רפואה )

אני אוכל לעשות את ההתמחות במקום אחר?

PooKiPsiT

New member
ההתמחויות האלו לא מחייבות אותך

נתקלתי במעט מאד מקומות שממש דרשו התמחות בתחום ספציפי (ולמיטב זכרוני זה גם קרה רק במקרה של עיבוד אותות). זה מקסימום נותן לך איזשהו יתרון קטן אם עשית איזשהו קורס שקשור לתחום, אבל בתכלס הקורסים באוניברסיטה (חוץ מפרויקט הגמר) מאד רחוקים מלתת נסיון מעשי כלשהו ומעסיקים יודעים את זה. בראיונות ב-95% מהמקרים שואלים שאלות מקורסים שהם קורסי חובה לכולם כמו מערכות לוגיות ספרתיות, מעגלים ספרתיים, תכנות ולפעמים גם שאלות הגיון.

S h a r k 1 8

New member
בחייך, זה כמו בתיכון שאתה צריך לבחור בין

גיאוגרפיה לתיאטרון. נראה לך שזה משהו למישהו?

כל ה"ההתמחות" זה שלושה קורסים ומעבדה. זה לא הופך אותך למומחה.

MoneyKipper

New member
אה חחח

חחחחחחח סבבה הבנתי חשבתי שזה כבר החלטה חשובה שתקבע איך יראה התואר
סבבה הבנתי תודה

למעלה