התמודדות עם אבדן כלבה קשישה

Saraswati15

New member
התמודדות עם אבדן כלבה קשישה

היי
בשבוע שעבר כלבתנו הקשישה וטובת הלב בת ה-17 נפטרה בשנתה. הלכה לישון בחצר בחוץ כשהיינו בעבודה וכשבן זוגי חזר בלילה הוא מצא אותה ללא רוח חיים. נראה שבנסיבות טבעיות...קברנו אותה בשדות של המושב ומאז אני מתקשה להתמודד עם האבדן. גם העניין הזה של לחפור לה בור ולקבור אותה במו ידינו היה די קשה לי ולאיש. זה משהו ששנינו לא עשינו מעולם.
כמו כן זה הציף אצלי דברים (פטירת אבי ועוד עניינים) ובכלל אני ממש ממש מתגעגעת אליה, כל כך רגילה להוציא אותה לסיבוב בבוקר ובערב ושהיא מסתובבת לנו בין הרגליים שממש ממש קשה לי עם זה....
17 שנה זה המון זמן ומצד שני היא היתה כלבה כה שקטה וחרישית וטובה שממש ממש כואב לי ואני אפילו לא יכולה לדמיין על להביא כלב או כלבה אחרים. החתולים שלנו גם מתנהגים בצורה מאוד משונה.
אחת מאוד needy והשני פשוט שקט מהרגיל.
כיצד מתמודדים??

JewelStone88

New member
אין לי עצה טובה

אני עד היום מתמלאת דמעות רק מהמחשבה על סטף שלנו שנפטרה בשיבה טובה בגיל 13 שנה שעברה.
אני יכולה להגיד לך שלהביא כלב חדש תוך חודשיים כי אחי ממש התעקש, גור, שדרש המון המון תשומת לב וטיפול עזר לנו להתגבר (מצד שני הבאנו את אותו הגזע בדיוק והרבה פעמים אני מסתכלת עליו ורואה אותה וזה כואב).
אם להביא כלב חדש זאת לא אופציה העצה הכי טובה שאני יכולה לתת הוא פשוט לתת לזמן לעשות את שלו.
כמו כל אבל גם זה מטשטש בסופו של דבר.

הקושי הוא טבעי

וכל אחד מתמודד אחרת. העצה הכי טובה שאני יכול לתת היא לזכור שלכלבה היו חיים טובים
במחיצתכם.

Saraswati15

New member
אכן כן

ובאמת היתה לה זקנה מכובדת..היא חסכה לנו את הדילמה שוברת הלב האם להרדימה או לא...
תודה

קרמיט524

New member
אנשים מתפלאים, אבל זה קשה.

כלב הוא בעצם בן משפחה לכל דבר, וזה קשה להפרד ממנו. בטח אחרי 17 שנה.
היינו במצב שלך לפני כחודש, כשהכלבה הנפלאה שלנו נפטרה. קברנו אותה ביחד, כל המשפחה, ובכינו המון. עד עכשיו עולות לי דמעות לעיניים כשאני נזכרת בה.
אנחנו לקחנו כלבה חדשה ממש מהר (יותר בשביל הכלבה עצמה - היה צריך למצוא לה בית דחוף), וזה היה מאד קשה.
לדעתי ההתמודדות היא פשוט לבכות, ולהתאבל, למרות שהיא "רק כלבה". זה מגיע לה, ומגיע לכם. לאט לאט אתם תתאוששו.
&nbsp

Saraswati15

New member
נכון מאוד

מקוים שנתאושש בהקדם..בינתיים אני מביטה ברצועה המיותמת שלה ועיני מתמלאות דמעות.
תודה רבה

בובי כץ

New member
אכן נושא כאוב,

גם אנחנו איבדנו את הכלבה שלנו ,מיקה ,בנסיבות דומות. היא הייתה בלילה בחצר אך בשבע בבוקר מצאנו אותה שרויה ליד הדלת ללא רוח חיים והיא הייתה רק בת תשע וחצי. אהבנו אותה מאוד.
קברנו אותה בבית קברות לחיות כדי לעשות לה כבוד,עשינו מצבה קטנה מחלוקי נחל , ושמנו תמונה שלה על לוח אבן במקום.( אגב,יש שם מצבות לכלבים,שלא מביישות בני אנוש.
שמנו לה את הצעצועים האהובים לידה .ואפילו הדלקנו נר נשמה. פעם בכמה חודשים הולכים לביקור קצר,עושים לה כבוד.
כדי להתגבר על הצער הרב,הבאנו מיד תוך שלושה ימים כלבה אחרת שעזרה ועוזרת לנו להתמודד עם הפרידה ,אנו משקיעים בה את כל הטוב שאפשר,וזה היה צעד נכון ,לכל בני הבית, כך שמהר מאוד נתנו אהבה לכלבה ,וזה הקל על הצער.
מיקה ז״ל לעולם ,תמיד,תהיה בליבנו.אבל כמו שנאמר החיים ממשיכים......
רק בשורות טובות.

למעלה