התמודדות נפשית בשמירת הריון

נוקית4

New member
התמודדות נפשית בשמירת הריון ../images/Emo13.gif

במסגרת הבלוג כתבתי על שמירת ההריון שלי ועל הקושי הנפשי העצום - לטעמי מדברים הרבה על הצד הפיזי ופחות על הנפשי- איך נשארים בבית לבד, במיטה עם כל המחשבות והחרדות. בבלוג התייחסות די נירחבת של פסיכולוגית התנהגותית לנושא זה . מקווה שיתרום למי שרלוונטי לגביה.

חדשה54

New member
אהבתי...

אני כבר כמעט 3 שבועות בשמירת הריון (רוב הזמן בבית החולים...) אבל הפתיח פשוט נכון - המטרה היא באמת להשאר בשפיות! מעבר לקושי הפיזי (קשה ללכת, קשה להתהפך מצד לצד במיטה, להתקלח, וכל הדברים שאנחנו רגילות כ"כ לעשות), יש את הקושי הנפשי... אני מרגישה פשוט נורא שאני קמה בבוקר, ופשוט אין לי מה לעשות, עם מי לדבר, והכי נוראי בשבילי- שהתחלתי ללבוש רק פיג'מות, טרנינגים, ונעלי בית. בעלי יוצא נורא מוקדם בבוקר לעבודה וחוזר בשעות הערב המאוחרות (הכי מוקדם- 19:00...) אז חלק מהיום אני נמצאת אצל ההורים שלי (להשאר לבד כל היום- אפשר להשתגע!) את העבודה אני לא יכולה להביא הביתה, אני אשת קבע... ואם אני לא ביחידה- אני לא יכולה לעבוד. אז אני משתדלת לעזור כמה שניתן בטלפון, אבל זה טיפה בים. אני רגילה להיות מאוד עסוקה- יוצאת ב- 6 בבוקר, וחוזרת ב- 7 בערב! מה אתן עושות? איך עוברים את התקופה הזו? איך מתמודדים עם זה? אני מרגישה פשוט שאין לי חיים, נשיות, ואני פשוט מתנוונת (פיזית ונפשית) HELP !!! :)

BABYBOOM10

New member
הי חדשה,

אני כבר חודשיים בשמירה בבית וכ"כ מזדהה עם כל מה שכתבת, השבועיים הראשונים היו הכי קשים אבל לאט לאט סיגלתי לי לו"ז, מצאתי לי תחביבים שונים (אני אופה הרבה, סורגת נעליים לקטנטנים...), חורשת על הVOD, אבל בהחלט יש ימים שאני מרגישה שאני פקעת עצבים וממש על סף דמעות בגלל השיעמום, המחשבות הטורדניות שלא עוזבות לרגע, נדודי שינה ולילות לבנים (הרי מרוב שאת שוכבת רוב היום את מגיעה ללילה ערנית כמו פרוז'קטור...), אני מחכה כל היום לבעלי שמגיע בסביבות 20 הבייתה, אמרתי לו לפני כמה ימים שאני מרגישה כמו כלבלב שמחכה לו כדי שיוציא אותו קצת החוצה... אז אנחנו משתדלים לצאת או לשתות קפה (אנחנו גרים ברחוב ראשי והכל מתחת לבית...) או לסידורים קטנים- הכל העיקר לצאת, אפילו טיול עם הכלב נהיה בשבילי אטרקציה... לאחרונה גם היציאות הקטנות האלו הפכו לקשות ואני מוצאת את עצמי לאט לאט מסתגרת כמו בכלוב...

חדשה54

New member
היי

באיזה שבוע את? למה את בשמירה? במקרה שלי אני בשמירה בגלל צירים מוקדמים (משבוע 26), והתקצרות צוואר הרחם (בפעם הראשונה התקצר ל- 16, לאט לאט במהלך האשפוז עלה ל- 36, אח"כ השתנה ל- 29, 23, 25, ו- 30) בקיצור, הצוואר לא יציב! הבעיה שאמא שלי ובעלי כ"כ לחוצים מכל קול שאני משמיעה, שלא נותנים לי לזוז!!! ןזה עוד יותר מתסכל... אתמול פשוט התפוצצתי, ישבנו לאכול והם ערכו את השולחן (בזמן ששכבתי בספה) אז פשוט קמתי מהספה לשירותים- וכולם התנפלו עליי! עד שהסברתי שאני בסה"כ קמה לשירותים... סריגה זה מדהים, אני מתה ללמוד!!! נראה לי שזה יכול להעביר את הזמן יופי... מכירה אתר שניתן ללמוד בו סריגה? לצערי, בשעות הערב תמיד אני מרגישה פחות טוב והצירים יותר תכופים, אז עד שבעלי מגיע אני פשוט רוצה לשבת איתו קצת ולישון. זהו, בימים האחרונים אני מגלה שהפורום הזה פשוט מדהים, ונראה לי שזה מה שיעזור לי להעביר את הזמן...

BABYBOOM10

New member
אני בשמירה משבוע 23

בגלל צירים מוקדמים, האמת שצוואר הרחם לאורך כל ההריון ארוך וסגור, מאז היו לי רק עוד פעם אחת צירים שהופסקו אחרי מתן עירוי אז אני לא בשמירה טוטאלית של שכיבה מוחלטת... גם אמא שלי לחוצה רצח ומתחילים לאסור עליי לבוא לאירועים משפחתיים, בעלי כבר לא רוצה שאנהג... לגבי הסריגה למדתי דרך האינטרנט, יש מלא אתרים שמלמדים אותך צעד צעד אבל לי זה לא הספיק אז הלכתי למישהי שלימדה אותי- יש פורום של סריגה בתפוז (כן, כן- היית מאמינה...) ושם מצאתי מלא בנות שמציעות ללמד... וזהו...

אמאשלי2

New member
הי שוב!!

גם אני בשמירה כבר שלושה שבועות!! בהחלט נקודת שבירה, עד עכשיו לא הייתי לבד, בעלי סיים את עבודתו במקום אחד והיה בחופש עד ההתחלה במקום החדש (היום). קראתי את מה שכתבת והסתכלתי על עצמי- אני עם טרנינג, השיער מבולגן,לפחות קמתי מוקדם כדי לארגן את הקטנה לגן... אני קוראת ספר טוב ומקווה שביום ראשון הרופא שלי יגיד שזה בטוח בשבילי ולהמשך הריון תקין לחזור לעבודה. היו לי המון ביקורים מחברות בתקופה הזו, חברה אחת בחופשת לידה, עוד אחת ללא ילדים ומגיעה בערב, עוד חברה שעד שבוע שעבר הייתה בחופשת לידה, האחיות שלי כאן הרבה, אני הרבה אצל ההורים עם הקטנה (כשבעלי לא בבית), העיקר לא להיות לבד עד שאני די שמחה על כך שאני קצת לבד עכשיו. מהעבודה מתקשרים די הרבה, כדי לשאול לשלומי ולא בענייני עבודה, גם אני לא יכולה לעבוד מהבית. בסה"כ הזמן עובר לי די מהר, אבל די צפוי שזה יהייה כך, כשמטפלים בילד הזמן טס (ואני מאחלת לך לגלות את זה כשיגיע הזמן) ולגבי הגיסה- ברור שהיא אכולת קינאה ומנסה לפגוע בדיוק איפה שהכי רגיש עכשיו- ההגבלות בעקבות ההריון. תשמעי, אני מטפלת באנשים במסגרת העבודה שלי, לעיתים המטופלים שלי הם לא אנשים קלים, מאוד לא נעימים, ממורמרים ומרוכזים בעצמם בעקבות מצב פיזי או נפשי לא טוב, מה שלמדתי זה לא לרחם על אלה, להעמיד אותם במקומם כשצריך אבל תמיד לזכור שהם לא במצב לראות דברים מהצד שלי, מבחינתם אני חזקה מהם וטפוטפו בבריאות תקינה, אז מרשים לעצמם להתנהג לא יפה. אני לא נוטרת טינה ולא זוכרת להם ולאט לאט הם מפשירים ובסוף מבינים שאני לטובתם ולא כדאי להם להתנהג אליי לא יפה. אני מציעה לך לנסות לסלוח לה, העצבים- לא טוב לעוברים, השקעת האנרגיה בקנאית כזו- מיותרת לגמרי, תנסי להחליק את התקופה הזו ולהישאר בלי כעסים עליה כדי שכשהיא תתגבר על עצמה תהיי מוכנה לפתח מערכת יחסים בלי מטענים. זה נהייה חשוב יותר כשיש ילדים.

למעלה