התלבטות - צריכה את עזרתכם להחליט

איילנה

New member
התלבטות - צריכה את עזרתכם להחליט

בני בן השבע כבר חצי שנה מתאמן בג'ודו הוא לוקח ריטלין על בסיס יומי רק בשעות בית ספר כבר כמה פגישות בג'ודו שמתי לב שהוא מאוד קופצי והמאמנת מעירה לו הרבה וכועסת הבחינת הרכב ילדים יש שם ילדים בכיתה א' וגן מבחינה פיזית הוא הכי חזק דיברתי עם המאמנת והיא חושבת שיש שתי אפשרויות הראשונה - להעלות אותו לקבוצה החזקה יותר שיהיו ילדים שווי כוח אליו השניה - להשאיר אותו בקבוצה הנוכחית ולקחת ריטלין לפני החוג מה אתם אומרים? אשמח לשמוע את דעתכם

zivadina

New member
ריטלין וספורט

שלום איילנה. אם הבנתי נכון את רוח הייעוץ של ד"ר מנור, אזי יש סוגי ספורט שלא כדאי לקחת בהם ריטלין, כי נדרשת בהם ראייה מרחבית, ויש סוגי ספורט שכדאי לקחת בהם ריטלין, כי הם דורשים התמקדות. בנוסף, הספורט מגביר ייצור אדרנלין, וגם הריטלין. לא תמיד כדאי שזה ילך במקביל. אני חושבת שכדאי לכם לנסות לתת לילד ריטלין לפני החוג ולבדוק את הרגשתו ואת התרשמות המאמנת.

איילנה

New member
האם?

האם לנסות עם ריטלין ולהשאיר אותו בקבוצה של ילדים שחלשים ממנו ?? אולי בגלל שהוא יודע שאין לו מתחרה חזק מספיק הוא מיצה ומתחיל להשתטות?? דרך אגב גו'דו לא מצוין בהודעה של דר מנור

meivari

New member
ניסיון אישי וגודו

בן ה-6 (כיתה א)כבר שנה שניה בגודו. באשר התחיל ללכת לחוג זה היה לפני האיבחון וכמובן שלא היה מטופל. הוא החל שעור מסוים עם ילדים שהכיר מהגן, אבל אחרי שני שעורים המדריך ביקש להעביר אותו קבוצה לילדים גדולים יותר. המדריך טען כי בקבוצה של הילדים הגדולים (שהיו שנה שניה בגודו)יש פחות בלגן כללי ולכן קל לו יותר לתת תשומת-לב לבני.המעבר היה חלק והילד התמיד כמעט כל השנה (פרש אחרי פסח). השנה חזרנו לגודו (אחרי האיבחון)באותה קבוצה שהכיר ויש בה 4 ילדים הלומדים איתו באותה כיתה. סיפרנו למדריך כי הילד מאובחן והוא ביקש שיבוא ללא רטאלין. המדריך טען כי הוא מסתדר עם הילד והבלגנים כמו שהוא. למרות זאת הילד בתקופה מסויימת קיבל כדור לפני השעור. המדריך מיידית זיהה את השינוי וחזר והזכיר לי שאין צורך לתת לו כדור בשביל האימון. מסקנות מהסיפור הארוך: שווה לנסות להעביר קבוצה לקבוצה שגם תאתגר אותו וגם יהיה למדריכה קל יותר לתת לו תשומת לב. לא סוף העולם לתת רטאלין לזמן מסוים על מנת להכניס את הילד לתלם. בהצלחה

madog

New member
קטונתי אבל

ריטלין רק עם אין בררה קבוצה בוגרת אתגרים גדולים יותר תמיד יותר עדיף בעני הריטלין אינו חזות הכל אני מתאמן באיקידו מזה 3 שנים מאוד עוזר לי בחיים מאפשר למידה ומיקוד מפתח אזורי תודעה נעלמים אם אפשר אז בדרך הטבע לחזק ולהעצים את הילד ואותכם סתם הרגשתי אין לי שום ביסוס מדעי אלא רק תחושות הבטן

דליה.ד

New member
אני בעד לנסות

ולשוחח עם הילד והמדריכה ולבדוק מה מתאים לשניהם. איך הוא מרגיש באימון עם ריטלין?

madog

New member
או

לנסות אימון עים הקבוצה השניה ליראות ולדבר לא חיבים תמיד ריטלין ניראה לי שריטלין היא תרופת פלא לכן יש לשמור אותה לאותם מקומות בהם אין בררה אחרת יש ראשית לבדוק ולנסות כלום לא מיתבזבז

שרה16

New member
גם אני חושבת שיש להשאיר הריטלין

לבית הספר. דווקא בחוגי ספורט,כמו ג'ודו וקרטה,ילמד הילד לנשום נכון,לשלוט בתנועותיו ולהיות בכלל בשליטה. החוקים הנוקשים שבספורט,והתנועות החדות יעשו לו פלאים. אולי הריטלין יכול לעזור בתחרויות,שם מדובר בהמון ילדים ורעש ולחץ שהוא למעלה מכוחותיו.

איילנה

New member
תודה לכולם על התגובות

ובכן היום הוא ילך לשיעור הראשון עם הקבוצה הבוגרת "חזקה" יותר ונקווה לטוב תודה לכם עזרתם לי מאוד בהחלטה

למעלה