התלבטות - כלי לחיתוך בקו ישר.

התלבטות - כלי לחיתוך בקו ישר.

כבר מזה הרבה זמן אני מחכך בדעתי ומחפש פתרון לחיתוך בקו ישר . יש לי גיגסואו וראוטר כעת ועוד כמה כלים חשמליים לא לחיתוך.
הדבר הבסיסי הוא האפשרות לחתוך קו ישר פרפקט, ואת זה אין לי . אני עושה פרוייקטים קטנים בד"כ - רמקולים למשל.
הבעיה: 1 -מדובר בדירת מגורים ( יש לי חדר ומרפסת קטנה פנויים לחדר עבודה) לכן רעש חריג מדי בעייתי.
2- סיכון - אין לי נסיון בזה והרעיון של מסורים מסתובבים באויר החופשי קצת מפחיד.
3- לא רוצה שיתפוס יותר מדי שטח.
4- תקציב- לא רוצה להוציא אלפי שקלים .
איזה פתרון הייתם מציעים? אני מניח שזהמגבלות שציינתי מתאים לחלקכם, איזה פתרון אתם בחרתם ?

yerets

New member
אם יש לך ג'יגסאו וראוטר אתה יכול לחתוך ישר

אתה יכול לחתוך עם הג'יגסאו את החיתוך קרוב לקו שאתה רוצה ולאחר מכן ליישר בעזרת הראוטר. כאשר הראוטר מכוון על ידי סרגל ישר.
מסור עגול / מסור שולחן הם בודאי אופציות פשוטות יותר אבל אתה יכול להגיע לתוצאה דומה גם עם הכלים שלך.

זה בהחלט אפשרות אבל

מה לגבי מקרים שאני צריך לחצות לוח? גם לא נוח להשתמש ב2 מכשירים לעשות פעולה אחת

bpnini

New member
מסור ידני וכמה שעות של תרגול...

קנה מסור משיכה או מסור רגיל בשבריר מהמחיר של הכלים הכבדים ותתאמן, עוד ועוד ועוד, אתה תגלה שמהר מאוד אתה כבר חותך ממש ישר עם מסור ידני. זה יתאים במיוחד אם אתה עושה עבודות קטנות יחסית ואין לך הרבה מקום

jzim

New member
דווקא סנדוויץ' הוא נוח לניסור

הכל שאלה של כמה בא לך להשקיע
לנסר ישר עם ג'יגסו זה גם אפשרי אם אתה עובד עם גובל,
אבל ת'כלס הכי זול משור ידני טוב וקח בחשבון שבכל מקרה תצטרך אחד...
ממליץ על זה:
[URL]http://www.z-tools.co.il/product.asp?prodID=1734[/URL]

ניסיתי גובל אבל עדיין המסורית

נוטה להתעקם .כתבתי שלא מעוניין להשקיע אלפי ש"ח אבל סביב ה1000 זה בהחלט סכום שמוכן להשקיע

המסור גמיש מדי לחיתוך ביד חופשית (לטעמי)

רכשתי כזה לאחרונה, ואני צריך לצבור עוד הרבה שעות מנוע, אבל עד כמה שעבדתי איתו אני רואה שהגמישות במסור גורמת לקשתות קלות להופיע ולעבודה להיות לא ישרה באופן מדוייק.

שמתי לב שכשאני משתמש בגובל, למשל Swanson Speed Square, החיתוך יוצא ישר.

בנוסף, מתישהו אני מתכוון לרכוש את מסור הגב של אירווין, שהוא מסור משיכה עם גב שדואג שהמסור לא יתעוות \ יקבל קשתות. יש לו מגבלה של עומק חיתוך, אבל במסגרת המגבלות, נראה לי שהוא יעשה עבודה טובה מאוד.

bpnini

New member
נכון שהגמישות גורמת לפעמים ללהב להתעקם

וזה מה שקרה גם לי בהתחלה, אבל לאחר כמה מטרים של ניסור במצטבר, אתה "לומד" את המסור ואיך להשתמש בו נכון בלי בהתעקם, משם העבודה איתו תענוג...
אגב ראיתי איזשהו מוביל ניסור פעם, עם מגנט קטן, ששומר על הלהב במקום כל הזמן.. לא זוכר איפה ראיתי את זה...

yuvaleitan

New member
הכלי המתאים ביותר לזה

הוא מסור עגול.
אבל, בהנתן הכלים שברשותך, ההמלצה של YERETS מצויינת. את היישור ניתן לבצע גם בעזרת מקצוע ידני, אבל "הקצעה" בעזרת ראוטר וביט ישר מהירה יותר, מאמצת פחות, ותוצאותיה מצויינות.

yuvaleitan

New member
המרחק המדוייק הוא

המרחק בין קצה בסיס הראוטר למרכז הציר, פחות רדיוס הביט בו אתה משתמש.
אם מדדת ואתה עדיין לא לגמרי בטוח, בצע "כרסום רודף", או "מזדחל"- "creaping cuts" - כלומר, בצע כרסום ראשון, בעודף של כשני מ"מ, הרחק את הגובל מעט, בצע חיתוך נוסף, בדוק כמה נשאר, והרחק את הגובל בהתאם. זו הגישה הנסיונית. עם הזמן והנסיון (ואין תשובות קסם ואין תחליף לנסיון מעשי) תלמד כיצד למקם את הגובל לחיתוך אחד ממוקם נכון.

מספר אופציות ליישור בעזרת ראוטר

נתחיל בכך שגם אני מסכים שתקבל תוצאה טובה יותר בפחות מאמץ בעזרת ראוטר.

עבודה עם מסור ידני דורשת אימון, וגם אם החתך נכנס יורד בניצב לעובד, אתה עדיין צריך לדאוג שכשאתה יורד לעומק הניסור, לא תהיה לך סטיית זוית לצדדים, כך שאתה צריך להיות מדוייק בשני צירים שונים (תמונה מצורפת).
התוצאות עם ראוטר מדוייקות וקלות להשגה. אתה יכול להשתמש ב:
1. גדר ראוטר מפונפנת
2. בגדר כלשהי שנגדה אתה מוביל את הראוטר (אבל אז אתה צריך להיות מדוייק במיקום הגדר.
3. בביט ישר עם מיסב עילי או תחתי (בתמונה המצורפת המיסב הוא תחתי), כנגד גדר שאתה ממקם בדיוק היכן שתרצה ליישר. בדרך זו אתה יודע בדיוק מה נשאר ומה הולך. כמו כן, ביט שכזה נותן לך את החופש ליישר בקלות גם עבודות לא ישרות עם זוויות ועיגולים.

הרבה תודה על העיצות - אני מחפש

מוצר אחד שייתן לי את הפתרון .
כלומר מסור שולחן, גרונג ( אולי , לא בטוח לגבי חיתוך רחב) ,מסור עגול + מסילה או כל אופציה אחרת שלא חשבתי עליה.
אחרי כל המגבלות שקיימות שציינתי, על מה אתם הייתם הולכים?

yuvaleitan

New member
מסור עגול + מסילה טובה (או ג'יג פשוט להכין לבד)

זה בתקציב שלך, ובהחלט לגמרי יעשה את העבודה.
ואם בא לך להכפיל+++ את התקציב - שולחן מסור.
(גרונג פנדל מוגבל במקרה הכי טוב ל600מ"מ, אם חותכים, הופכים, מיישרים וחותכים שוב)

yuvaleitan

New member
בדיוק

גרונג מיועד לקרוס ו... גרונג (זויתי)
שולחני מיועד בראש ובראשונה לריפ, אבל בעזרת מוביל זויתי או מזחלת - גם לקרוס וזויתי
עגול יעשה מה שתגיד לו לעשות, הוא דו ורסטילי מבחינה זו.

המשותף לשלושתם - להב סובב. מה לעשות, עם להב רציפרוקלי קשה להשיג את אותה תוצאה. מצד שני, לך תנסר עיגול קטן על מסור שולחן......

קח כזה, או משהו אחר

החמישייה הפותחת של emco star יסדר אותך להרבה זמן.
אבל אם במקרה אתה מתקשה למצוא, אז מהפתרונות שהצעת גרונג הכי פחות רלוונטי כי אתה מוגבל באורך החיתוך.
...אלא אם כן אתה הולך על גרונג עם שולחן עילי.
...אבל אז תתבאס מהר מאוד מכך שהשולחן קטן מאוד (תוכל כמובן לבנות שולחן הרחבה אם תרצה).

נדמה לי שאתה זה שכתבת שאתה לא מצליח לחתוך ישר עם ג'יגסו אז את הפינה הזו סגרנו.

מסור עגול הוא קל ונייד. תצטרך לנייד איתו מוביל בכדי לחתוך ישר, אבל זאת אופצייה תקפה. תוכל לשאת אותו ביד אחת \ בתיק.

מסור שולחן הכי פחות נייד, למרות שהבוש הפופולרי פה בפורום שוקל 35 ק"ג והוא בר נשיאה אם רוצים (רק לא ביד אחת \ בתיק).

במקרה יש לי גם מסור שולחן, גם מסור עגול, גם ג'יגסו, גם גרונג ,גם משור משיכה יפני וגם ראוטר (למרות שראוטר לא ממשה מיועד לחיתוכים במקרה הזה, אלא ליישורים).
לטעמי מסור השולחן לוקח ובגדול.

א-מ-מה: ג'יגסו עולה 200-300 ש"ח, משור שולחן עולה 2000-3000 ש"ח... עוד שיקול שתצטרך להתייחס אליו.

zagur631

New member
אז ככה: השקעה של 680 ש"ח בלבד!

מה שעשיתי קניתי מסור עגול[אנא תשתדל איכותי עם סנדל אלומיניום רצוי מאוד] מוביל חיתוך[יש באייס וגם בשופ הרים] זווית נגרים מדוייקת[חשוב מדוייקת פשוט אני סבלתי אבל לא כאן המקום להרחיב] ותיצור ספייסרים[לפחות שנייים] והנה חיתוך ישר!!!
&nbsp
עלות:
מסור עגול יד שתיים קל למצוא ב500 ש"ח עם סנדל אלומיניום 750 ש"ח
&nbsp
מוביל חיתוך בעיקרון זה לפי אורך רצוי את שלי 125 ס"מ קניתי ב160.
&nbsp
זוית נגרים טובה יש בצלח ב25-30 ש"ח
&nbsp
ספייסרים תיצור מעץ או אלומיניום או מתכת
&nbsp
סה"כ: 685 ש"ח עד 900 ש"ח
&nbsp
נ.ב
מהיכן אתה?
&nbsp
אם אתה רוצה אני מוכן להשאיל לך את שלי!!!

למעלה