התלבטות? טל קרויטו וחבריה האם תוכלו לייעץ לי?

התלבטות? טל קרויטו וחבריה האם תוכלו לייעץ לי?

הי,
ברשותי תואר ראשון בעבודה סוציאלית. ואני מעוניינת להמשיך ללמוד ולהתקדם:
אני שואפת להיות גם מטפלת זוגית ומשפחתית וגם פסיכותרפיסטית.
בהתחלה חשבתי ללמוד תואר שני בע"ס קלינית, אח"כ ללמוד טיפול זוגי באוניברסיטה(בר אילן/ת"א), ובסוף לקנח בלימודי פסיכותרפיה.
לשמחתי או שלא, גיליתי שאפשר לקצר את התהליך וללמוד תואר שני באוני' חיפה או באוני' אריאל שבהם לומדים את רוב הקורסים שדורשת האגודה לטיפול זוגי ומשפחתי וכמו כן, כבר בשנה השנייה אפשר להתחיל בהתמחות הארוכה כדי להיות מוכר כמטפל מורשה מטעם האגודה לטיפול זוגי ומשחתי. התואר בשתי האוניברסיטאות לא נקרא תואר בע"ס קלינית הכל כך מבוקש, אלא בשמות אחרים....
אני כמובן מייחלת שאחרי שאלמד את התואר השני באחת מ2 האוניברסיטאות שהזכרתי, אוכל להמשיך ללימודי פסיכותרפיה.
ללימודי פסיכותרפיה, מבקשים תואר בע"ס טיפולי והוא אכן כזה: אמנם לא פרטני, אבל זוגי ומשפחתי.
אני שואלת האם הלימודים לתואר שני כפי שתיארתי (שאחד נקרא: תואר שני בהתמחות ילד פרט ומשפחה והשני נדמה לי שנקרא תואר שני בהתמחות בטיפול משפחתי) לא יהיו בעוכרי כשארצה ללמוד פסיכותרפיה ובכלל...היום הרבה רוצים להיות עו"סים קליניים והתואר שלי יהיה בעל שם אחר רחמנא ליצלן.....
מה את/ם חושבת/ים?

הי, אם רוצים גם וגם, המשמעות היא שצריכים

ללמוד תחילה את א' ולאחר מכן את ב'. מה זה א' ומה זה ב' - תלוי בהעדפותיך, וגם ברצונותיך ובצרכייך. בכל מקרה את רוב הדברים השווים באמת זה לא שלומדים בתואר שני, כמו שתואר שני זו דרישת סף כדי ללמוד אותם.
שימי לב שאפשר להיות מטפל משפחתי גם ללא מעבר באגודה (זה גוף מטעם עצמם, את יכולה להיות מוסמכת על ידם, או לא להיות מוסמכת על ידם, ועדין להיות מטפלת משפחתית, תעשי גוגל על האגודה לטיפול משפחתי + גילדה ותקראי כמה תגובות), ולהיות פסיכותרפיסטית גם ללא בית הספר לפסיכותרפיה (זה בית ספר ללימוד פסיכותרפיה דינמית, יש עוד סוגי פסיכותרפיה שנלמדים באמצעים אחרים). אם את רוצה לדעת מה תנאי הקבלה במקום ספציפי ואם מסלול כזה או אחר בתואר השני משמעותי- אין דרך טובה יותר מלברר באותו מקום ספציפי...

למעלה