התלבטות בענייני עבודה

שמופי2

New member
התלבטות בענייני עבודה

הי בנות, רציתי לשתף אותכן בהתלבטות קשה ואשמח לשמוע את דעתכן: קיבלתי היום הצעת עבודה די מפתה מבחינה כספית ומקצועית. אני כרגע עובדת במקום עבודה מאוד נוח מבחינת שעות עבודה ומאוד מתחשב באמהות עובדות. אני אחרי הפלה ואמורה לחכות עוד כחודש וחצי לפני שמתחילים שוב. וההתלבטות: אם אני עוברת עכשיו למקום חדש (יותר נכון עוד חודש כי צריך הודעה מראש) ואז נכנסת להריון זה יכול להיות לא כ"כ נעים ואולי גם מסוכן (מותר לפטר אם אין וותק של חצי שנה). מצד שני אני לא יכולה לדעת אם אני אכנס להריון מהר (כמו פעם שעברה) או אולי הפעם זה יקח זמן... ואז חבל שלא נצלתי את ההזדמנות וחוץ מזה אני לא יודעת אם במקום החדש מתחשבים באמהות עובדות או לא ... אשמח לשמוע את דעתכן, שמופי

טאיה1

New member
אכן התלבטות לא קלה

אני למשל מתלבטת בה כבר 10 חודשים. בינתיים הספקתי להכנס להריון, להפיל ולהמשיך לנסות, ולא לעזוב את העבודה הנוכחית. אני החלטתי שיותר חשוב לי להיכנס להריון בשקט ולעבור הריון בבטחון מפני פיטורין מאשר לשדרג את הקריירה שלי. אבל שלא תחשבי- זו החלטה קשה עם מחיר שמשלמים כל יום. ובינתיים אני גם לא בהריון, אז כאילו הכל היה לחינם. נראה לי שכל מה שתחליטי וכל מה שיקרה אחרי ההחלטה, תמצא הדרך להתמודד איתו. שיהיה לך בהצלחה

נשואה 3 3

New member
היי שמופי

לפי המחלקה המשפטית של נע"מת אסור לפטר אישה גם אם היא הרה בזמן ראיון העבודה , רק בגלל שהיא הרה פיטורים הם רק על רקע חוסר שביעות מהעבודה שלך אבל לכי תוכיחי את זה. אני התחלתי לעבוד לפני כחצי שנה בעבודה ומאוד פחדתי שבמידה ואכנס להריון כבר "יחפשו" אותי, מה שעשיתי זה ביקשתי כעבור 4 חודשים מכתב המלצה מהמנהל בטענה שאני רוצה לעבוד גם במקום אחר (אני עובדת בחצי משרה), כך שאם יצוצו בעיות יש לי הוכחה שהם מרוצים ממני. לגבי הקלות והתחשבות באישה הרה במקום החדש אין לי מושג וגם לך לא יש מקומות שמאוד מתחשבים ויש מקומות שלא מעניין אותם. נתתי לך את ההיבט החוקי אבל יש כאן עוד הרבה פרמטרים שאת צריכה לשקול לבד. בהצלחה בכל בחירה.

tich

New member
אולי ...

כדי שפשוט תגידי שאת מתכננת הריון,תראי מה תהיה התגובה ולפי זה תחליטי.

TIFS

New member
רק לידע כללי,

זה מה שאני עשיתי בראיון עבודה אמרתי להם על רצוני העתידי להקים משפחה. חזרו אלי עם תשובה שזה לא מתאים להם

blue4u2

New member
לעצת יועצי המשפטי ../images/Emo13.gif

שהוא במקרה גם בעלולי...אסור לפטר אישה בהריון עקב הריונה בשום מצב כפי שנשואה 33 כתבה, אבל באישור, אפילו בדיעבד, של משרד העבודה והרווחה (בחוק רשום שר העבודה בכבודו ובעצמו), ניתן לפטר אשה הרה. הבעלול טוען שיש להם נטיה להסכים בפרט אם עבדת שם רק פרק זמן קצר. בכל מקרה המעביד צריך להראות שהפיטורין הם לא בגלל ההריון.

lnln

New member
אתם צודקים, אסור לפטר אישה בהריון

בהנחה והמעסיק יודע שהיא בהריון ושהיא עובדת מעל 6 חודשים. בפחות מ-6 חודשים, אם מוכח שסיבת הפיטורין היא לא הריון, תלוי במוטיבציה של המעסיק בנושא ההוכחה, אני במצבך לא הייתי מנסה את הסבירות.

צהלולים

New member
../images/Emo124.gif שמופית, אני מציעה...

1. לנסות לאתר בנות שכבר עובדות שם - לראות מה יחס ההנהלה להריונות. 2. לשבת ולעשות "בעד ונגד" מפורט: האם בטוח היית עוזבת את מקום העבודה הנוכחי, לולא שאלת ההריון? 3. תלוי גם במקצוע הספציפי שלך, עד כמה קל/קשה למצוא בו עבודה. בכל מקרה, לא הייתי נשארת במקום שרע לי בו או משעמם (אבל זה לא המצב אצלך אני חושבת). ... ואולי זה כן כדאי התחלה חדשה במקום חדש, קצת להסיט את תשומת הלב מה"מאמצים" לקבל בטן... לפעמים דווקא כשלא מנסים כל כך קשה זה קורה (קרה לשתי חברות שלי, כשהן החליטו להשקיע בעצמן ובקריירה - אחרי חודשי נסיונות - דוקא אז זה קרה)...

שמופי2

New member
תודה לכולן על העצות - אתן נהדרות!!!

הי בנות, אתמול בעלי ואני עשינו התייעצות ארוכה בנושא מבלי להכניס את שיקולי ההריון לעניין, ודי הגעתי להחלטה שלמרות ההצעה הכספית המפתה התפקיד עצמו לא מהווה התקדמות מבחינתי ולדעתי תוך מספר חודשים אני פשוט אשתעמם... חוץ מזה - כמה אירוני- אתמול נודע לי שאני הולכת לקבל ניהול של פרוייקט גדול בעבודה הנוכחית שסוף סוף יהווה קצת גיוון מבחינת התחום שאני מתעסקת בו כך שגם עובדה זו יצרה מוטיבציה להשאר, אמנם עם קצת פחות ג'ובות בכיס. זהו, אז יש לי עוד יום להתלבט אבל כפי שזה נראה עכשיו אני נשארת איפה שאני ... אז, שוב תודה לכולן, שמופי

Mylight

New member
../images/Emo88.gif בהצלחה ושלמות עם ההחלטה

פרויקט חדש זה אחלה. יכול להיות שהשוק יתאושש קצת וגם תבוא העלאה בשכר לאור הצגת הצלחתך הפרויקטים במהלך השנה .. אז גם הגובות יהפכו להיתרון חוץ מזה מקום מוכר "סובל" יותר יצאה לחופשת לידה ארוכה . לדעתי בהצלחה

קובולט

New member
שמחה שהסתדר לך

החוק הוא אומנם חוק אבל לפעמים זה לא אתי להיכנס להריון שאת ממש בתחילת העבודה ועוד לא הספקת להוכיח את עצמך אז סתם לא נעים לראות פרצופים אבל העיקר שבסוף הסתדר לך ב"בית" איפה שכבר יודעים כמה את שווה והפרצופים שיהיו שתיכנסי להריון יהיו פרצופים שמחים בשימחתך!!!!

למעלה