התלבטות בנוגע לעיצוב חדש

el777

New member
התלבטות בנוגע לעיצוב חדש

שלום ! אני סטודנט לעיצוב, עצבתי שלא במסגרת הלימודים, שולחן וכסאות לילדים בטכניקה מיוחדת ויחודית. הצעתי התקבלה לתערוכת ריהוטים 2005 שנפתחת בעוד כשבוע. שאלותי: 1. האם כדאי לי לנסות להגן על המצאתי בפטנט לפני תחילת התערוכה (בררתי במשרד לרישום פטנטים ואמרו שטכנית הדבר אפשרי עם כי מאד יקר)? 2. כיצד ניתן לעניין משקיע שינסה לקדם יצור מסחרי של מה שעיצבתי?

חושבני שאתה צריך לחשוב הפוך

שיגנבו ממך את העיצוב, שיעתיקו זה יבנה לך שם. מה שאתה כנראה באמת צריך זה לזכות במעמד והכרה. את זה תוכל לעשות על ידי זה שתספר "הכסא הזה, אני עיצבתי אותו" בכל מקרה, מבחינה טכנית, אם התערוכה נפתחת בעוד שבוע, קצת מאוחר לרשום פטנט או זכויות

Gilgil1

New member
תעשה provisional ומיד

אל תתן לרשם הפטנטים לזבל לך בשכל רק בגלל שהוא רוצה לעשות עליך קופה. את יכול לרשום בקשה מקדימה לפטנט. זה לא נותן הרבה הגנה אבל בהחלט נותן יום התיחסות (reference) שבמקרה הצורך יכול להגן עליך ולתת לך זכות ראשונים. במקרה שלך, מכיוון שזה לא תרופה עם מנגנון אנזימטי מסובך, כל מה שאתה צריך להגיש זה שרטוט ומפרט טכני. העלות של רישום כזה היתה 82 דולר (שים לב- שמונים ושניים דולרים במטבע אמריקאי) בפעם האחרונה שבדקתי ואתה עושה את זה לבד דרך האתר שלהם (תחפש באינטרנט USPTO ותגיע אליהם). אהה.. כן, זה אפשרי רק בארה"ב אבל זה נותן תאריך התיחסות שתקף כמובן בכל העולם. החסרון הוא- ההגנה הזו פגה אחרי שנה אלא אם תמשיך בתהליך רישום PCT או רישום פטנט אבל עד אז- אללה הוא אכבר.

Stiff

New member
אני לא חושב שהוא צריך רישום עולמי

אף אחד לא יגיע מחו"ל לגנוב לו את העיצוב.. מספיק רישום בארץ, שלפי הבנתי הוא חינם!

Gilgil1

New member
זו לא שאלה של עולמי אלא נק' זמן

שוב- זה לא פטנט אלא נקודת זמן רשמית שאליה הוא יכול להתיחס כשמגיעים לבדיקת prior art וזה לא משנה באיזו ארץ אתה. כלומר- אתה יכול להיות בישראל ויש לך הוכחה שמישהו אחר מהארץ גנב לך רעיון. איפה ההוכחה?- במשרד הפטנטים בארה"ב. הסכום הוא 82 דולר ושוה את זה. לגבי רישום בארץ- לא רשמתי בארץ כי מי בתחום שלי ישראל לא נחשבת לשוק, אפילו לא לשוקצ'יק קטנצ'יק. לגבי הרישום בארץ- אם זה בחינם מה טוב אבל עד כמה שאני יודע מדובר באזור ה 3000 ש"ח אבל אני לא בטוח. היתרון הנוסף ב provisional הוא שאתה יכול לעשות הכל בלי להתקל בשביתה או בתור דרך המחשב שלך בבית.

zukiny

New member
הצעה עסקית...

הי EL777, בתור מעצב ייתכן ויש לבעלי הצעה עסקית עבורך. אם אתה מעוניין לשמוע תוכל ליצור איתו קשר: [email protected] בהצלחה!

liamy22

New member
new design

hi my name is moshe & i live florida i can try to help by doing marketing and reaserch . you can call me at:1-954-609-6357 or e-mail at:[email protected] happy new year!!!

למעלה