התלבטות, אשמח לרעיונות

התלבטות, אשמח לרעיונות

נכון לכרגע אני חולה, יש היום שיעור של אומנות היכולת. שאלתי את עצמי אם אני מוכן לשלם את המחיר של הגעה לשיעור מבחינת הבריאות שלי. בגדול התחושה שלי היא שאם זה יכלול כאבים משמעותיים נוספים, אז אני לא מוכן לשלם את המחיר (הבעיה היא לא רק השיעור עצמו אלא ההגעה לשם מינימום שני אוטובוסים הלוך וכנ"ל חזור) אבל אני מרגיש שהשיעור חשוב לי אבל אני מרגיש שהיום ספציפית יהיה לי קשה מאוד לקבל את התכנים של השיעור רעיונות anybody להשגת האינפורמציה או התרגול?

deep ocean

New member
אתה יכול לבקש מבן לתאם שיעור חלופי

ואם הוא יסכים, אז לבוא ביום שבת לאמנות היכולת. לא הבנתי את שאלתך/בקשתך - "רעיונות anybody להשגת האינפורמציה או התרגול?". איזה אינפורמציה רצית להשיג? מה יהיה בשיעור היום?

pinibs

New member
"השלמת חומר"

הי אבשלום, ראשית, תרגיש טוב במהרה! אשר ל"קבלת תכנים / השגת אינפורמציה": הלימוד בשמבאלה, אינו לינארי באופיו, ולכן אין מצב בו אם "הפסדת שיעור", אתה צריך להשלים את החומר. אם לא היית בשיעור היום, מן הסתם תפגוש בחומר שהועבר בשיעור מתישהו בהמשך הדרך. המידע, הידע, היכולות, ההתפתחות שאתה רוכש, מעבד, מטפח, משכלל - כל אלה פשוט אינם הולכים לאיבוד, והם ממשיכים לחיות בתוכך. אם אתה מרגיש שנכון לך להישאר בבית, עשה לעצמך את החיים הרבה יותר קלים. פשוט תישאר בבית. ואם בכל זאת בא לך לנקוט בפעולה מסוימת שתעניק לך הרגשה שלא "הפסדת" משהו, אתה יכול לנסות את הרעיונות הבאים: כשאתה בביתך, נח, מחלים, צובר כוחות, נסה להתחבר אל מקור אותה אינפורמציה שאתה מחפש, ולגלות את מה שהחסרת. כשאתה בביתך, וכו´, נסה להרגיש מה היית רוצה לחוות היום בשיעור, ופשוט נסה לחוות את זה. תחליט שאתה מעביר לעצמך שיעור באמנות היכולת, והעבר אותו לעצמך. ושוב, הרגש טוב כמה שיותר מהר. פיני

תשובה מצויינת!

אבשלום יפיק תועלת רבה אם יתייחס אליה ברצינות ובתשומת לב, ובכל זאת, זה לא לגמרי מדוייק להגיד ש"הלימוד איננו ליניארי". בסופו של דבר, בדיעבד, כשהתלמיד מתבונן על מסלול לימודיו, הוא היה מאוד ליניארי... וכאשר תלמיד מדלג על שיעור, "מבריז" ממנו, זה בהחלט יוצר פגיעה במבנה הלימוד שלו... פגיעה ממשית, שאין לי כל בעיה לתקן אותה ולהשלים אותה אחר כך, אבל זה דורש (מצידי, לפחות) עבודה. וממש לא מובן מאליו שזה יושלם אח"כ "מעצמו" (הלימוד). ככל שתיכנסו לעומק ההדרכה, כך תידהמו לגלות כמה ש: - אין מקריות - אין כזה דבר "כשרון" - הכל מתוכנן לפרטי פרטים - אין כזה דבר "מזל" - זה כמו לכתוב תוכנת מחשב, או כמו להלחין יצירה מוסיקלית... הכל חייב להיות מונח בדיוק במקום... העובדה שיש מספר אנשים בפגישה, איננה מהווה הזמנה להבריז ממנה. להיפך. היא רק עושה את הפגישה למורכבת יותר. מצד אחד עשירה יותר באפשרויות, מצד שני קשה יותר לניהול, לתכנון ולהכנה. בו-זמנית, לעבוד עם מספר אנשים, אבל עם כל אחד מהם - לעבוד בעולם אחר, משלו, בתוך מסלול לימודים משלו. ולפעמים אפילו באמצעות הדרכה עקיפה (כלומר, כשאני מדריך תלמיד להדריך תלמיד אחר)!... מדובר בפגישה שאדם קבע איתי. נכון שתוכן הפגישה איננו ידוע לו מראש ושאין גבול להפתעות בשמבאלה
. אבל לא להגיע לפגישה זה כבר יוצר בעיה. אני פותר אותה ומתמודד איתה ללא קושי, אבל זה לא אומר שהבעיה איננה קיימת. הרי השיעור איננו כמו תוכנית טלוויזיה שרצה לה על המסך... "יראו יראו, לא יראו לא יראו..." זוהי פגישה מתוכננת היטב, ברמות שונות, הרבה מעבר למה שניתן להבחין על פני השטח ברמה "המובנת מאליה".

תודה לכל התשובות!!

התושבה שלי מתחלקת לשלושה חלקים, א. לפיני, רעיון מצויין ניסיתי ליישם אותו בצורה מסויימת אתמול למרות שבמידה לא מבוטלת לא הצלחתי, פשוט האמת שהמון אנרגיה הוצאתי על ניתוח ההחלטה שעשיתי מאיזה מקום היא באה,לא היה לי פשוט כוח להעביר שיעור משל עצמי. וכאן נכנס ב. אפילו אם הייתי עושה כמיטב יכולתי בקשר לשיעור שהייתי מעביר לעצמי זה עדיין לא הייתה עדיין אותה חוויה, כלומר זה היה יכול להיות שיעור נהדר בפני עצמו ויכול להיות שזה באמת היה הניצול המירבי של המצב, עדיין באיזשהי רמה לא מדובר באותו ידע או אינפורמציה שהייתי מקבל משיעור, למרות שאני חוזר ומדגיש שאין ספק שזה רעיון נהדר לניצול המיטב מהסיטואציה, עדיין לא מדובר באותו דבר כי פשוט יש מידע ספציפי שעובר דרך בן שכדי להשיג אותו אני צריך או: כמות אדירה של חקירה עצמית בכלים משוכללים (הרי גם את הכלים האלו צריך להשיג איכשהו לא? כאילו בשביל מה יש את אומנות היכולת או את מקבילותיה?) או לחילופין השגת מידע דומה בתחום דרך ערוצים יותר ממוקדים: בן או מורים אחרים, ספציפית כשמדובר באירוע מסויים כמו שיעור באמנות פשוט לבקש מבן שיעור חליפי, בהתחשב בכך שיש כמות ניכרת של דברים ממוקדים שמורה יכול להעביר ויש להם הקשר ספציפי מאוד. ג. כמובן כל זה לא סותר את זה שבסופו של דבר המטרה היא עצמי והעבודה היא עם עצמי, שיעורי אמנות היכולת הם אמצעי לא מטרה, אך כאמצעי הם מצויינים וכיפים מאוד.

ועד משהו לפיני

בקריאה הראשונית או השיטחית התייחסתי לא שמתי לב שיש לך כמה וכמה הצעות התייחסתי אליהן כאל אחת כולם נהדרות!!! תודה

למעלה